Ale tak całkiem całkiem? Aż niemożliwe, z tego co słyszałam to to trochę trwa...U mnie położna jak była mnie zbadać dwie godziny po porodzie, to powiedziała, że macica już się obkurczyla, trochę zdziwiona tym była, więc nie wiem czy to na plus.
reklama
U nas to podejrzenie ze od konfliktu serologicznego. Dlatego wstawiona na mm. Ale zolta jak mandarynka bo sie nie chce wyplukiwac.Zoltaczka fizjologiczna do 6tygodni moze byc
marta18691
Fanka BB :)
Tez jest dobrze dziecko do sloneczka wystawiac...U nas to podejrzenie ze od konfliktu serologicznego. Dlatego wstawiona na mm. Ale zolta jak mandarynka bo sie nie chce wyplukiwac.
No właśnie tak mi powiedziała, że już się obkurczyla ale ja się nie znam na tym i nie wiem czy to dobrze czy źle, ale położna sama była tym bardzo zdziwiona.Ale tak całkiem całkiem? Aż niemożliwe, z tego co słyszałam to to trochę trwa...
Michalina_25
jak tam u Ciebie?Przyszedł czas na mnie . Ja już jestem na oddziale, założyli mi cewnik i jutro najpóźniej mam urodzić założenie cewnika byłobolesne A co mówić o porodzie
KarolinaAnna.K
My nie psikamy niczym, stosujemy pielęgnację na suchoJa tam się tego kikuta boję dotykać, chłopak psika
KarolinaAnna.K
W sumie w zgięciu łokcia wydaje się być jeszcze gorszą perspektywą. Też mam siniaka na dłoni, ale po wenflonie.To faktycznie słabo, na dłoni to chyba najgorzej, nie wiem, czy mi też nie chcieli tak założyć, ale ostatecznie pobierali mi tylko krew z dłoni i do dziś mam wielkiego siniaka po tym :/
Tak swoją drogą: jedna położna powiedziała, że po 2h mi wyjmą wenflon, potem jednak inna mi odmówiła, tłumacząc, że to za wcześnie, bo mogę jeszcze wymagać pilnie podania leków. Po czym zostałam zostawiona na sali (byłam sama na początku) i nikt nie zajrzał dłuższy czas, więc nie wiem jak chcieli by reagować w razie pilnej sytuacji...
Nam położna zaleciła psikać, ale na wypisie ze szpitala napisali, żeby pielęgnować na sucho, tylko w sumie nie za bardzo wiem co to znaczy, bo już tego nie wyjaśniliMy nie psikamy niczym, stosujemy pielęgnację na sucho
reklama
A nie miałaś tego przycisku alarmowego? U mnie na tem ostatniej sali co leżałam był tylko jeden, więc jak coś chciałam to prosiłam dziewczynę, która go miała, żeby dzwoniła, ale i tak wolałam nie za często, bo położne wkurzały się jak ktoś za nadto go używał... Także taka pomoc.W sumie w zgięciu łokcia wydaje się być jeszcze gorszą perspektywą. Też mam siniaka na dłoni, ale po wenflonie.
Tak swoją drogą: jedna położna powiedziała, że po 2h mi wyjmą wenflon, potem jednak inna mi odmówiła, tłumacząc, że to za wcześnie, bo mogę jeszcze wymagać pilnie podania leków. Po czym zostałam zostawiona na sali (byłam sama na początku) i nikt nie zajrzał dłuższy czas, więc nie wiem jak chcieli by reagować w razie pilnej sytuacji...
Z tym wenflonem w zgięciu łokcia nie było najgorzej, tylko ciężko przy myciu no i szybko się odklejał, dlatego mi potem zmienili :/