reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też jakoś mało mam tych odchodów, a to dopiero 5 dni po porodzie. Ale w sumie w szpitalu też się jakoś bardzo nie lało w 3 dobie, a lekarz badając mówił, że jest.

Nie nadrobię chyba tych wszystkich stron zapisanych :D Maluszek za bardzo mnie zajmuje, ale generalnie grzeczna jest :)

@Beti.mama, widziałam, że wspominałaś nasze obawy o wenflon. Ja tam mimo wszystko go źle wspominam. Nawet na porządnych skurczach mnie bardzo mocno irytował. Przestał na gazie rozweselającym, ale wtedy było mi ogólnie wszystko jedno :D No i po porodzie też chciałam się go jak najszybciej pozbyć, bo nawet mi w podnoszeniu małej przeszkadzał.
Mi w szpitalu też mówili, że jest ok, ale wydaje mi się, że jakoś skąpo z tymi odchodami, zwykła wkładka by wystarczyła i trochę robią się brązowe, nie wiem, czy to nie za szybko 🤔
Ja już nawet nie pamiętam tego wenflonu, tak mnie cała reszta bolała i zajmowała 😯 Pierwszy przeżyłam, bo nikt mnie nie poinformował, że teraz wenflon założą, liczyłam, że to tylko pobranie krwi będzie, ale sztywno rękę jakiś czas potem trzymałam :D A kolejny to już mi założyli po cc w nadgarstek, to nie czułam, bo byłam jeszcze taka nieogarniająca :D Na szczęście dość szybko mi i jeden i drugi wyjęli.

reklama
Mi położna powiedziała że mam jeszcze wysoko macice a powinna być już dużo niżej. I w poniedziałek byłam na kontroli ale lekarz zrobił usg i stwierdził że jest ok. Ja odchodow mam bardzo mało prawie w ogóle dlatego też mnie to trochę martwi.
Oj no to muszę koniecznie zapytać położną jak za tydzień znów przyjdzie, bo odchodów mam coraz mniej, w szpitalu obkurczała się prawidłowo, ale byłam tam tylko 2 dni po porodzie, a chyba nawet tego ostatniego dnia nic nie sprawdzali.

Ja tylko octaniseptem pryskam i mały dziś ma tydzień a kikut wisi mu " na włosku" także, nie wiem od czego to zależy.
Mój też ma tydzień, a póki co nic się nie zanosi, żeby miał odpaść, dopiero lekko zaczął się zasuszać 🤷‍♀️ A w ogóle po jakim czasie maksymalnie powinien odpaść?

My dzis po wizycie u położnej. Mala mocno spadla z wagi dlatego przechodzimy na karmienie na żądanie mlekiem modyfikowanym. I przepajanie glukoza. Zobaczymy co dalej... odstawiony cyc bo nie było mleka a jak mala dostala butle to nagle cyc pełen. Brawo ja !;)

Ja jak w poniedziałek przestałam karmić małego moim mlekiem to też mam teraz masę mleka, które muszę ściągać i wylewać [emoji1787] myślę że to dlatego że przestałam się stresować [emoji38]
My dzis po wizycie u położnej. Mala mocno spadla z wagi dlatego przechodzimy na karmienie na żądanie mlekiem modyfikowanym. I przepajanie glukoza. Zobaczymy co dalej... odstawiony cyc bo nie było mleka a jak mala dostala butle to nagle cyc pełen. Brawo ja !;)

Mi w szpitalu też mówili, że jest ok, ale wydaje mi się, że jakoś skąpo z tymi odchodami, zwykła wkładka by wystarczyła i trochę robią się brązowe, nie wiem, czy to nie za szybko 🤔
U mnie może nie wkładka, ale podpaska by wystarczyła. Gdyby nie fakt, że z tymi podkładami przewiewnej jest, to już bym je pewnie porzuciła
Ja już nawet nie pamiętam tego wenflonu, tak mnie cała reszta bolała i zajmowała 😯 Pierwszy przeżyłam, bo nikt mnie nie poinformował, że teraz wenflon założą, liczyłam, że to tylko pobranie krwi będzie, ale sztywno rękę jakiś czas potem trzymałam :D A kolejny to już mi założyli po cc w nadgarstek, to nie czułam, bo byłam jeszcze taka nieogarniająca :D Na szczęście dość szybko mi i jeden i drugi wyjęli.
Mój miał być przy nadgarstku, ale żyła mi pękła. Pierwszy raz w życiu. Druga próba już musiała być na wierzchu dłoni :/
Mi położna mówiła że nawet i 7 tygodni się zdarza. Ale w większości do 2 tyg odpada
Ojej, żeby nasz odpadł jak najszybciej, bo staram się lekko odciągać i osuszać gazikiem, jak pokazywali, ale średnio mi to odciąganie wychodzi

reklama
Do góry