To ładnie ci idzieO matko boska, zabrałam się za odciąganie i po 5 minutach z 1 cyca nam już 1/3 kubeczka czułam, że są ciężkie, ale żeby aż tak dobrze, że herbatkę na laktację przestałam pić i z piwem się jeszcze wstrzymałam Trzeba będzie mrozić, bo sam Czarek tego nie zje
reklama
Przez pół godziny mam 140 ml i pączuszek w nagrodę!To ładnie ci idzie
zgredzus
Fanka BB :)
Ja mam antylaktatorowe cycki. Bo dziecko je, położna jak zaczęła sprawdzać czy mam mleko to tryskało we wszystkie strony, a laktator em metoda 775533 to z 30 ml max ściągnę z obu [emoji23]
Przez pół godziny mam 140 ml [emoji85] i pączuszek w nagrodę! [emoji16]
Byc moze z tym ze mala nie bardzo chce cyca a jak już się przystawi to nie "łyka" pokarmu... taki problem ;/
@olga.1 - to ile ściągniesz laktatorem nie świadczy o tym, ile mleka masz. Mleko się produkuje na bieżąco, a o wiele więcej wyciąga mały ssak niż laktator. Ja przy najstarszej córce miałam tak, że żeby 40 ml mleka ściągnąć w jej 3 miesiącu życia to na kilka razy sciągałam... A jak tylko Zosia się przyssała, to duldała aż uszy się trzęsły
Nie jest zle. PIJ DUZO WODY. Odciagaj regularnie. Ja odciagam co cztery godziny, wczoraj mialam jakies 50ml po pol godziny z obu piersi, dzisiaj juz jest jakies 70ml. Coerpliwosci, konsekwencji i WODYYY sprobuj z tym femaltikerem - wszyscy zachwalaja.Dziewczyny sprawdziłam ile mleka mam w piersiach. Po pol godziny odciągania pokarmu zebralam raptem 15ml mleka ;/ wszystko mi się zatrzymało po tym pobycie w szpitalu...
Mala ładnie ssala i pokarmu bylo tez sporo do 10 doby życia małej... jak trafilysmy na oddzial z zoltaczka to chyba stresni nerwy zrobiły swoje. Pokarm totalnie zanikl. Mala nie chce łapać cyca i sie denerwuje za każdym razem. Po karmieniu z dwóch piersi dalej jest glodna. ;/a masz kontakt do doradczyni laktacyjnej? czy odpowiednio głęboko łapie pierś? butelka też mocno rozleniwia dzieci do ssania :/
Dziewczęta jakie dostalyscie zalecenia dot. przechowywania mleka odciagnietego z piersi? Jak dlugo mozna przetrzymywac w temp. pokojowej. Mi powiedziano ze do 6h ale wydaje sie to dlugo. Jeszcze jestem w szpitalu, jak cos to mam lodowke, ale nie mam jak ew podgrzac tego mleka
A ja mam właśnie na odwrót, laktatorem ściągam dużo, a mały jakby ode mnie za wiele nie wyssał, tylko grymasi, wierci się i rani mi cycki@olga.1 - to ile ściągniesz laktatorem nie świadczy o tym, ile mleka masz. Mleko się produkuje na bieżąco, a o wiele więcej wyciąga mały ssak niż laktator. Ja przy najstarszej córce miałam tak, że żeby 40 ml mleka ściągnąć w jej 3 miesiącu życia to na kilka razy sciągałam... A jak tylko Zosia się przyssała, to duldała aż uszy się trzęsły
reklama
Ja słyszałam różne wersje, też że w temperaturze pokojowej do 6h, ale pytalam dziś położną, to mówiła, że w temperaturze pokojowej do 2h, w lodówce do 12h a w zamrażarce do pół roku Ja po wyjęciu z lodówki, wlewam do butelki i podgrzewam w misce/kubku z wrzątkiem przez chwilęDziewczęta jakie dostalyscie zalecenia dot. przechowywania mleka odciagnietego z piersi? Jak dlugo mozna przetrzymywac w temp. pokojowej. Mi powiedziano ze do 6h ale wydaje sie to dlugo. Jeszcze jestem w szpitalu, jak cos to mam lodowke, ale nie mam jak ew podgrzac tego mleka