reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

O matko boska, zabrałam się za odciąganie i po 5 minutach z 1 cyca nam już 1/3 kubeczka 😱🤯 czułam, że są ciężkie, ale żeby aż tak 😯 dobrze, że herbatkę na laktację przestałam pić i z piwem się jeszcze wstrzymałam 😂 Trzeba będzie mrozić, bo sam Czarek tego nie zje 😂
To ładnie ci idzie 😀😀

reklama
Dziewczyny sprawdziłam ile mleka mam w piersiach. Po pol godziny odciągania pokarmu zebralam raptem 15ml mleka ;/ wszystko mi się zatrzymało po tym pobycie w szpitalu...

Byc moze z tym ze mala nie bardzo chce cyca a jak już się przystawi to nie "łyka" pokarmu... taki problem ;/
@olga.1 - to ile ściągniesz laktatorem nie świadczy o tym, ile mleka masz. Mleko się produkuje na bieżąco, a o wiele więcej wyciąga mały ssak niż laktator. Ja przy najstarszej córce miałam tak, że żeby 40 ml mleka ściągnąć w jej 3 miesiącu życia to na kilka razy sciągałam... A jak tylko Zosia się przyssała, to duldała aż uszy się trzęsły

Dziewczyny sprawdziłam ile mleka mam w piersiach. Po pol godziny odciągania pokarmu zebralam raptem 15ml mleka ;/ wszystko mi się zatrzymało po tym pobycie w szpitalu...
Nie jest zle. PIJ DUZO WODY. Odciagaj regularnie. Ja odciagam co cztery godziny, wczoraj mialam jakies 50ml po pol godziny z obu piersi, dzisiaj juz jest jakies 70ml. Coerpliwosci, konsekwencji i WODYYY :) sprobuj z tym femaltikerem - wszyscy zachwalaja.

a masz kontakt do doradczyni laktacyjnej? czy odpowiednio głęboko łapie pierś? butelka też mocno rozleniwia dzieci do ssania :/
Mala ładnie ssala i pokarmu bylo tez sporo do 10 doby życia małej... jak trafilysmy na oddzial z zoltaczka to chyba stresni nerwy zrobiły swoje. Pokarm totalnie zanikl. Mala nie chce łapać cyca i sie denerwuje za każdym razem. Po karmieniu z dwóch piersi dalej jest glodna. ;/

Dziewczęta 😌 jakie dostalyscie zalecenia dot. przechowywania mleka odciagnietego z piersi? Jak dlugo mozna przetrzymywac w temp. pokojowej. Mi powiedziano ze do 6h ale wydaje sie to dlugo. Jeszcze jestem w szpitalu, jak cos to mam lodowke, ale nie mam jak ew podgrzac tego mleka 🤔

@olga.1 - to ile ściągniesz laktatorem nie świadczy o tym, ile mleka masz. Mleko się produkuje na bieżąco, a o wiele więcej wyciąga mały ssak niż laktator. Ja przy najstarszej córce miałam tak, że żeby 40 ml mleka ściągnąć w jej 3 miesiącu życia to na kilka razy sciągałam... A jak tylko Zosia się przyssała, to duldała aż uszy się trzęsły
A ja mam właśnie na odwrót, laktatorem ściągam dużo, a mały jakby ode mnie za wiele nie wyssał, tylko grymasi, wierci się i rani mi cycki 🙁

reklama
Dziewczęta 😌 jakie dostalyscie zalecenia dot. przechowywania mleka odciagnietego z piersi? Jak dlugo mozna przetrzymywac w temp. pokojowej. Mi powiedziano ze do 6h ale wydaje sie to dlugo. Jeszcze jestem w szpitalu, jak cos to mam lodowke, ale nie mam jak ew podgrzac tego mleka 🤔
Ja słyszałam różne wersje, też że w temperaturze pokojowej do 6h, ale pytalam dziś położną, to mówiła, że w temperaturze pokojowej do 2h, w lodówce do 12h a w zamrażarce do pół roku 😊 Ja po wyjęciu z lodówki, wlewam do butelki i podgrzewam w misce/kubku z wrzątkiem przez chwilę 😉

Do góry