reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam wodę mama i ja niegazowaną. Gotuję ja w garnku i wlewam do termosu i mam wodę na cały dzień. Jak jest już zimna to wlewam ją do butelki i do podgrzewacza. Mam termometr którym sprawdzam temp wody i jak już jest odpowiednia dodaję proszek i mieszam :)
W takim razie dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym swoje maluchy... jak Wy to robicie ? Woda z czajnika, przegotowana, butelkowana ? Moja kruszyna ma dwa tygodnie...

reklama
Z tylu opakowania mleka masz rozpiskę co i jak. U mnie na mlekach jest np na 60 ml 2 miarki płaskie mleka. I nawet jest napisane żeby użyć zagotowanej i ostudzonej do temp 37 stopni wody.
Dodatkowo masz podane ile powinnaś tego mleka robić w którym tygodniu. I jeśli dasz 90 ml wody i 3 miarki to wyjdzie Ci 100 ml mleka
Dziewczyny proszebo rade... jak Wy szykujecie mleko dla swoich pociech? Ile moarek na ile wody? Podgrzewacie w podgrzewaczu czy mieszacie wodę?

Mi w szpitalu powiedzieli ze doba x 10ml na jedno karmienie, czyli w trzeciej dobie 30ml na karmienie. Najlepiej dopytaj polozne od noworodkow w szpitalu bo nie wiem jak dlugo taki system sie stosuje 🤔
Mi mówili, że pierwsza doba 15ml, a potem po 5ml dodawać na każdą kolejną dobę, ale też nie wiem do kiedy ten system działa 🤷

reklama
Dziewczyny proszebo rade... jak Wy szykujecie mleko dla swoich pociech? Ile moarek na ile wody? Podgrzewacie w podgrzewaczu czy mieszacie wodę?
Ja nie mam podgrzewacza, wrzucam miarkę mleka do butelki i zalewam odrobiną wrzątku i resztę daje zimna przefiltrowana wodę tak, żeby po wymieszaniu temperatura była idealna do podania :)

Do góry