reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie dokładnie to samo, mały cały czas płacze, dzisiaj mąż siedział z nim do 3ej nad ranem żebym mogła się choć trochę przespać no i w końcu udało mu się go uspać a tak to cały czas płacz i płacz. W domu nic nie mogę przy nim zrobić, wczoraj cały dzień tylko jabłka jadłam, bo tak na szybko 😔 dzisiaj już trochę odżyłam, bo przyjechała moja mama i zabrała go na spacer, więc miałam czas posprzątać mieszkanie i zjeść na spokojnie śniadanie ( o 14ej).

A co mnie jeszcze niepokoi to to, że mały jak je mleko to od razu za każdym razem robi kupkę, nie wiem czy to normalne, bo karmię piersią na zawołanie, więc dość często.
Dobrze, że mój mąż jest dla mnie ogromnym wsparciem, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej 🙂
Nasz dzisiaj też prawie po każdym jedzeniu kupa, więc chyba normalne, ja bardziej się martwiłam jak nie robił 😳 Z tym, że ja daję modyfikowane i trochę cyca teraz, musimy się wyczuć :) Ale płacze nadal się pojawiają, coś jakby go męczyło, a my bezsilni 🙁
To ja śniadanie muszę zjeść zaraz po wstaniu z łóżka, bo zaraz mnie mdli i jestem potwornie głodna, więc nie ma zmiłuj. Ciekawe jak dam radę jak zostanę sama z maluchem i będzie głodny zanim ja zdążę zjeść 🙄

reklama
Najlepsze jest to że w ciąży irytował mnie mój pępek bo wystawal trochę, a teraz mnie irytuje bo jest zapadnięty mocno [emoji1787]
Mi tam się brzuch ciążowy podobał, bo był napięty ładnie a przed ciążą to trochę tłuszczyku jednak było, byle nie wrócił z nawiązka! 😁 Ale na końcu faktycznie pępek już był zbyt wydęty 😁

A tak w ogóle to zapomniałam, bo znów zamieszanie z małym, położna była i trochę mnie uspokoiła 🙂 Powiedziała, że Czarek zdrowy, nic mu nie jest, nawet żółtaczki nie ma za bardzo, tylko rodzice zbyt panikują 😂 No i, że za mało jedzenia dostawał, tak jak myślałam, pewnie dlatego był taki marudny, dziś dostaje więcej i jest ciut lepiej, robi kupę za kupą. Pierwsza kąpiel za nami, pochwaliła chłopaka, że ładnie wykąpał i w sumie większość wątpliwości rozwiała 😊

No i jestem po rozmowie z moją zawsze "wspierająca" mamą 😂🙈 jak usłyszała PIWO bezalkoholowe (tego chyba już nie słyszała) to myślałam, że się mnie wyprze 😁 teksty w stylu, że ona to inaczej podchodziła jakbym ja jakąś krzywdę dziecku mojemu robiła, bo myślę też o sobie to już standard. Najlepiej zamknąć się w domu, nie dbać o siebie, tylko wszystko dla dziecka za wszelką cenę, nawet kosztem samej siebie, takie trochę staroświeckie myślenie... A ja uważam, że dziecko czuje jak rodzic się zmusza i wtedy jest jeszcze gorzej.

No i jestem po rozmowie z moją zawsze "wspierająca" mamą 😂🙈 jak usłyszała PIWO bezalkoholowe (tego chyba już nie słyszała) to myślałam, że się mnie wyprze 😁 teksty w stylu, że ona to inaczej podchodziła jakbym ja jakąś krzywdę dziecku mojemu robiła, bo myślę też o sobie to już standard. Najlepiej zamknąć się w domu, nie dbać o siebie, tylko wszystko dla dziecka za wszelką cenę, nawet kosztem samej siebie, takie trochę staroświeckie myślenie... A ja uważam, że dziecko czuje jak rodzic się zmusza i wtedy jest jeszcze gorzej.
Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko, ja sie tego trzymam. 😀 Ja mysle juz o seksie a wiem ze nie mogę jeszcze hahaha 😀 takze ja o sobie duzo mysle, moge byc egoistka nawet 😀 jezeli jutro nowych zakazow nie wprowadza, to jedziemy w piatek na weekend do jastrzebiej gory 😀 spa itp 😀jak tesciowa to uslyszala to tekst,, no ja nie wien czy to dobry pomysł z takim maluchem itp itd, najlepiej mam zamknąć sie w domu i najlepiej piersi nie przeziębić 😂 kocham swoje dzieci ponad wszystko, ale jestem tez kobieta i żoną 😀

Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko, ja sie tego trzymam. 😀 Ja mysle juz o seksie a wiem ze nie mogę jeszcze hahaha 😀 takze ja o sobie duzo mysle, moge byc egoistka nawet 😀 jezeli jutro nowych zakazow nie wprowadza, to jedziemy w piatek na weekend do jastrzebiej gory 😀 spa itp 😀jak tesciowa to uslyszala to tekst,, no ja nie wien czy to dobry pomysł z takim maluchem itp itd, najlepiej mam zamknąć sie w domu i najlepiej piersi nie przeziębić 😂 kocham swoje dzieci ponad wszystko, ale jestem tez kobieta i żoną 😀
To u mnie mam wrażenie teściowa bardziej na luzie niż moja mama, przynajmniej na razie się nie wtrąca i mówiła, że nie zamierza 🙂

O matko boska, zabrałam się za odciąganie i po 5 minutach z 1 cyca nam już 1/3 kubeczka 😱🤯 czułam, że są ciężkie, ale żeby aż tak 😯 dobrze, że herbatkę na laktację przestałam pić i z piwem się jeszcze wstrzymałam 😂 Trzeba będzie mrozić, bo sam Czarek tego nie zje 😂

reklama
Do góry