reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Na tyle opakowania powinna być instrukcja, bo pewnie mleko mleku nie równe. I różne ilości miarek mogą być. Ja używałam przez 2 doby w domu tego mleka co dawali mi w szpitalu czyli bebilon ha1 w puszce takie i tam 2 miarki na 60 ml.
Z tego ck kojarzę karmisz mlekiem bebilon? Podpowiedz proszę jak je szykujesz i jak rozrabiasz bo jestem ciemna w tym temacie

reklama
W takim razie dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym swoje maluchy... jak Wy to robicie ? Woda z czajnika, przegotowana, butelkowana ? Moja kruszyna ma dwa tygodnie...

U mnie też niby wspominali o cewniku na rozwarcie, ale i tak dali oxy... Cewnik to później tylko do moczu.
Daj spokój, przy Czarusiu nie idzie odpocząć, szczerze mam już dość. Dziś kolejny dzień przez bite 3h strasznie płakał i nie wiemy od czego, wygląda to na jakieś kolki albo problemy z trawieniem, widać, że coś go boli, nie robi wtedy w pieluchę no i nie chce jeść. Jutro w końcu przychodzi położna, może coś doradzi, bo ja już jestem na skraju wytrzymałości.
U mnie dokładnie to samo, mały cały czas płacze, dzisiaj mąż siedział z nim do 3ej nad ranem żebym mogła się choć trochę przespać no i w końcu udało mu się go uspać a tak to cały czas płacz i płacz. W domu nic nie mogę przy nim zrobić, wczoraj cały dzień tylko jabłka jadłam, bo tak na szybko 😔 dzisiaj już trochę odżyłam, bo przyjechała moja mama i zabrała go na spacer, więc miałam czas posprzątać mieszkanie i zjeść na spokojnie śniadanie ( o 14ej).

A co mnie jeszcze niepokoi to to, że mały jak je mleko to od razu za każdym razem robi kupkę, nie wiem czy to normalne, bo karmię piersią na zawołanie, więc dość często.
Dobrze, że mój mąż jest dla mnie ogromnym wsparciem, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej 🙂

W takim razie dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym swoje maluchy... jak Wy to robicie ? Woda z czajnika, przegotowana, butelkowana ? Moja kruszyna ma dwa tygodnie...
U mnie tylko i wyłącznie woda przegotowana i przestudzoną do temp. 37stopni. Mierzę termometrem bezdotykowym. I wsypuję 2 miarki na 60ml i trzeba wstrząsnąć. Ale na każdym mleku modyfikowanym masz instrukcje ile miarek na ile ml wody.

Czy macie już za sobą pierwszy spacer? Jeśli tak to w którym dniu życia Maluszka i jak długo?
Ja wyszlam po 2 tygodniach. Tylko dlatego bo bylo po - 15. Jakby wcześniej bylo na plusie to bym wychodzila po tygodniu. Ja nie liczę czasu spaceru pierwszy byl kolo 40 min. Teraz juz nie wiem godzinke pewnie jesteśmy

reklama
Dziewczyny a może zapytam z innej beczki ... jest tu jakas mama z konfliktem serologiczny ktora karmi piersia ?

Do góry