Nie pamiętam już, kiedy spałam W szpitalu przy karmieniu głowa sama mi leciała, się bałam, że zasnę i mały mi z łóżka spadnie, a w ciąży tak ciężko z tym snem byłoCos mi sie wydaje, ze beti albo rodzi albo juz urodzila i cieszy sie Czarusiem chyba, ze ma taki dobry sen w szpitalu
reklama
Ewq9
Fanka BB :)
Niestety u Krzysia wyszła alergia pokarmowa, przez co muszę odrzucić z diety prawie wszystko... Nie mogę jajek ani nic co ma w składzie jajka, nie mogę nabiału, z mięs tylko indyk, królik, gołąb. Wędlina to tylko szynka z indyka, nie mogę pomidorów, owoców też mam unikać...
Ja ogólnie odciągam pokarm i daje z butelki, ale podjęłam decyzję że tylko do dnia kiedy skończy miesiąc, czyli do czwartku będę go karmić moim mlekiem. Na modyfikowanym też przeżyje a ja się źle czuje, nic mi nie smakuje, mało jem i psychicznie też przez to wszystko siadam więc nie ma sensu się męczyć...
Ja ogólnie odciągam pokarm i daje z butelki, ale podjęłam decyzję że tylko do dnia kiedy skończy miesiąc, czyli do czwartku będę go karmić moim mlekiem. Na modyfikowanym też przeżyje a ja się źle czuje, nic mi nie smakuje, mało jem i psychicznie też przez to wszystko siadam więc nie ma sensu się męczyć...
Dziewczyny karmiące piersią jak u was z jedzeniem?W sensie czy jecie wszystko co do tej pory czy wyeliminowalyscie z diety jakieś rzeczy? Mi jedna położna powiedziała że można jeść dosłownie wszystko, natomiast inna położna mówiła żeby wiele rzeczy unikać. Jestem ciekawa jakie jest wasze podejście do tego tematu?[emoji848]
Ta oksytocyna to nic strasznego, jak dla mnie to nic nie daje w sensie odczuć bólowych, jedynie reguluje skurcze, odkąd mi ją podali miałam bardziej regularne te skurcze, ale tak samo bolesne i niestety nieprowadzące do rozwarcia, lekarze nazywali moje skurcze "nękającymi" I tak faktycznie było, bo ból sam w sobie może nie był ogromny, ale jak już którąś godzinę z rzędu co chwilę masz to samo i jeszcze słyszysz, że nie ma postępu, to masz dość... Ale nie straszę, bo wiele dziewczyn szybko miały postęp, nawet bez oxy Z A może już urodziłaś?Byłam u lekarza, termin na jutro, mała waży ok. 3200g, badania wyszły w porządku, dalej mam 3 cm rozwarcia i żadnych skurczy, lekarz powiedział, że jeśli do tygodnia nie urodzę, to wyśle mnie na oddział i w przyszły piątek urodzę mam nadzieję, że Blanka nie zrobi tego mamusi i sama się zbierze do wyjścia, bo bardzo chcę uniknąć oksytocyny
A Krzyś miał jakieś objawy ze zrobiłaś mu badania pod kątem alergii?Niestety u Krzysia wyszła alergia pokarmowa, przez co muszę odrzucić z diety prawie wszystko... Nie mogę jajek ani nic co ma w składzie jajka, nie mogę nabiału, z mięs tylko indyk, królik, gołąb. Wędlina to tylko szynka z indyka, nie mogę pomidorów, owoców też mam unikać...
Sylwia99
Może być, w piątek po wyjściu ze szpitala w nocy dawała trochę, ale do przeżycia, dali mi inne mleko i chyba po tym ją brzuszek bolał. Wczoraj w dzień super spała. Siostry się nią zajęły trochę, a ja spałam. Dzisiaj nocka ładna, bo nie płakała, tylko raz zakwękała. Pokarm odciągam, bo na cyca się złości, no i dokarmiam wczoraj pierwsza kąpiel i była grzeczna a teraz śpi a jak u Ciebie?A jak tam w domu?
Załączniki
Sylwia99
Uważam trochę, unikam smażonych bardziej stawiam na nabiałDziewczyny karmiące piersią jak u was z jedzeniem?W sensie czy jecie wszystko co do tej pory czy wyeliminowalyscie z diety jakieś rzeczy? Mi jedna położna powiedziała że można jeść dosłownie wszystko, natomiast inna położna mówiła żeby wiele rzeczy unikać. Jestem ciekawa jakie jest wasze podejście do tego tematu?
Sylwia99
Masz rację, Twoje zdrowie też jest ważne. Nie ma sensu się męczyć. Też odciągam i daje z butelkiNiestety u Krzysia wyszła alergia pokarmowa, przez co muszę odrzucić z diety prawie wszystko... Nie mogę jajek ani nic co ma w składzie jajka, nie mogę nabiału, z mięs tylko indyk, królik, gołąb. Wędlina to tylko szynka z indyka, nie mogę pomidorów, owoców też mam unikać...
Ewq9
Wyszla mu wysypka na całym ciele. Byłam u lekarza pediatry alergologa. Dostał maść do skóry, krople fenistil i mamy go kąpać w emulientach. We czwartek mu to wyszło, wtedy byliśmy u lekarza od razu i dzisiaj już jest lepiej [emoji846]
A Krzyś miał jakieś objawy ze zrobiłaś mu badania pod kątem alergii?
Ewq9
Do tego miał problemy z jelitkami. Kupkę robił od tygodnia raz dziennie i to z ogromnymi bólami i płaczem. Co chwilę też miał bóle brzuszka. Dostał taka zawiesinę do picia i jest lepiej [emoji846]
Wyszla mu wysypka na całym ciele. Byłam u lekarza pediatry alergologa. Dostał maść do skóry, krople fenistil i mamy go kąpać w emulientach. We czwartek mu to wyszło, wtedy byliśmy u lekarza od razu i dzisiaj już jest lepiej [emoji846]
reklama
13:47 przyszła na Świat Antosia 10/10 , 56cm, 4050g poród siłami natury, pierwszy skurcz o 5:30, od 7 regularne co 7min, co 5... O 11 byliśmy w szpitalu. Narzeczony mógł być ze mną. Ekipa na porodówce rewelacyjna. Bez kroplówek, nacinania, znieczuleń... Jedynie lozysko musiałam mieć na znieczuleniu ogólnym lyzeczkowane, ponieważ się nie odkleiło, w związku z tym dochodze do siebie dalej na sali porodowej...