reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dzisiaj robili małej badania. Po 3 dniach naswietlania bilirubina wogole nie spada.... zdecydowałam o przestawieniu dziecka na mleko modyfikowane bo mialam w rodzinie przypadek gdzie po mleku matki dziecko miało ten sam problem. Byc moze tu jest przyczyna. Ale wiadomo jak się rozmawia z lekarzami...
Moze... mi lekarka powiedziala zeby wybudzać teraz do jedzenia bo to taki czas ze jesli bedzie niedojedzona to moze zoltaczki dostac.

U mnie w szpitalu nic nie mówili, niby kładę na plecach, ale po jedzeniu, zwłaszcza jak się nie odbiło, na boczku. Chociaż u nas generalnie problem z jedzeniem (nie za bardzo chce, wciąż śpi, ja nie mam za wiele, a to co mam przeważnie odciągam laktatorem, bo mały poranił mi piersi, a modyfikowane ulewa), pielucha też praktycznie cały dzień sucha, jedynie w nocy coś się ruszyło no i żółtaczka mu chyba narosła, bo buźka żółta :(
Ja w zasadzie klade glownie na boczku, a po jedzeniu to juz w ogole. Zeby sie nie zadlawila gdyby jej sie cofnelo. Tak mi wszyscy doradzaja.

13:47 przyszła na Świat Antosia 😊 10/10 , 56cm, 4050g 😊 poród siłami natury, pierwszy skurcz o 5:30, od 7 regularne co 7min, co 5... O 11 byliśmy w szpitalu. Narzeczony mógł być ze mną. Ekipa na porodówce rewelacyjna. Bez kroplówek, nacinania, znieczuleń... Jedynie lozysko musiałam mieć na znieczuleniu ogólnym lyzeczkowane, ponieważ się nie odkleiło, w związku z tym dochodze do siebie dalej na sali porodowej...
Zobacz załącznik 1240753
Graaaatulacje Kochana !!! Piekna !!! 😍 duzo zdrowka dla Was 🥰

Probuj tym trybem 77 55 33 z laktatorem. Mi to @Ewq9 doradzila. Robilam tak ze jak mala sie budzila to dawalam cyca ile wlezie (ona mi troche ulatwiala bo od poczatku zasysala prawidlowo) a pozniej wlasnie laktatorem tą metodą. Pilam bardzo duzo wody, 3 litry czystej wody plus herbatki itd. I ruszylo. Pozniej pogadalam jeszcze z polozna, poszlam do niej bo wysytaszylam sie ze mala bardzo duzo spi i moze dlatego ze niedojada :/, popatrzyła na moje piersi powiedziala ze trojke bym nimi wykarmila, mala duzo spi bo najedzona, scisnela jedna i wylalo sie mleko i od tej pory mam nawal - wiec chyba sie odblokowalam (co swiadczy o roli nerwów). Teraz jedziemy tylko na cycu. Aaa i dodam ze zeby byc spokojniejsza o mala, w pierwsze dni jak rozkrecalam laktacje dokarmialam raz dziennie i raz w nocy mlekiem mieszanym.

aha, i jeszcze jedno... dzien przed moja konsultacja z polozna odciagnelam laktatorem chyba 10ml tylko. Ona powiedziala ze nigdy nie odciagniesz laktatorem tyle co dziecko wysysa. Niemma wtedy tych odczuc ktore wybudzaja w Tobie hormony i zeby nienporownywac tego. Walcz, nie poddawaj sie. Uwierz mi, ja plakalam jak siedzialam z tym laktatorem a pozniej strzykawka dokarmialam mala i trzeba bylo podac mm.
Mam nadzieje ze szybko wyjdziecie ze szpitala, to na pewno pomoze.
Aha, i przystawialam mala ile sie dalo. Od razu po orzebudzeniu i na poczatku nawet 1,5h jedno karmienie...

Jem wszystko.
Dziewczyny karmiące piersią jak u was z jedzeniem?W sensie czy jecie wszystko co do tej pory czy wyeliminowalyscie z diety jakieś rzeczy? Mi jedna położna powiedziała że można jeść dosłownie wszystko, natomiast inna położna mówiła żeby wiele rzeczy unikać. Jestem ciekawa jakie jest wasze podejście do tego tematu?[emoji848]

Może być, w piątek po wyjściu ze szpitala w nocy dawała trochę, ale do przeżycia, dali mi inne mleko i chyba po tym ją brzuszek bolał. Wczoraj w dzień super spała. Siostry się nią zajęły trochę, a ja spałam. Dzisiaj nocka ładna, bo nie płakała, tylko raz zakwękała. Pokarm odciągam, bo na cyca się złości, no i dokarmiam :) wczoraj pierwsza kąpiel i była grzeczna :) a teraz śpi 😊 a jak u Ciebie? :)
Jaka śliczna 😍😍😍 no wlasnie pamietam, ze pisalas ze pierwsza nocka byla ciezka. Dobrze, ze juz lepiej. U mnie Hania lubi się kąpać, ogolnie jeszcze grzeczna ale to pewnie ostatnie dni takie 😂

Jaka śliczna 😍😍😍 no wlasnie pamietam, ze pisalas ze pierwsza nocka byla ciezka. Dobrze, ze juz lepiej. U mnie Hania lubi się kąpać, ogolnie jeszcze grzeczna ale to pewnie ostatnie dni takie 😂
Dziękuję ❤️ dzisiaj w końcu na cycu chętniej siedzi 😊 trzeba się cieszyć, dopóki jeszcze grzeczne te nasze dzieci 😂

reklama
Dzisiaj kolejny dzien spacerów i jakoś człowiekowi sie lepiej robi😀 dziewczyny pokażecie pępki dzieci jak odpadly kikuty, bo mi sie wydaje, ze mala ma przepuchline pepkowa 😥i sie martwie

Do góry