reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dzisiaj robili małej badania. Po 3 dniach naswietlania bilirubina wogole nie spada.... zdecydowałam o przestawieniu dziecka na mleko modyfikowane bo mialam w rodzinie przypadek gdzie po mleku matki dziecko miało ten sam problem. Byc moze tu jest przyczyna. Ale wiadomo jak się rozmawia z lekarzami...
Będzie dobrze! Tez właśnie slyszalam o tym, ze dzieci karmione piersią gorzej radzą sobie z zoltaczka. Trzymamy kciuki o szybki powrot do domku do męża 😍

reklama
Dziewczyny karmiące piersią jak u was z jedzeniem?W sensie czy jecie wszystko co do tej pory czy wyeliminowalyscie z diety jakieś rzeczy? Mi jedna położna powiedziała że można jeść dosłownie wszystko, natomiast inna położna mówiła żeby wiele rzeczy unikać. Jestem ciekawa jakie jest wasze podejście do tego tematu?🤔

U mnie mala po jedzeniu zaczyna ulewanie. Niestety jej się nie odbija a po położeniu jej się potrafi ulac. W szpitalu kazali ja układać na boczku jednym albo drugim. Ale wróciliśmy do domu i troszkę mam obawy jak sama kładę się spać żeby się nie stało nic... planuje kupić monitor oddechu to zawsze bezpieczniej ale mimo wszystko się zastanawiam jak taki babel powinien spac... tymbardziej ze w szpitalu wszystkie dzieci układali na boczku
U mnie w szpitalu nic nie mówili, niby kładę na plecach, ale po jedzeniu, zwłaszcza jak się nie odbiło, na boczku. Chociaż u nas generalnie problem z jedzeniem (nie za bardzo chce, wciąż śpi, ja nie mam za wiele, a to co mam przeważnie odciągam laktatorem, bo mały poranił mi piersi, a modyfikowane ulewa), pielucha też praktycznie cały dzień sucha, jedynie w nocy coś się ruszyło no i żółtaczka mu chyba narosła, bo buźka żółta :(

Dziewczyny karmiące piersią jak u was z jedzeniem?W sensie czy jecie wszystko co do tej pory czy wyeliminowalyscie z diety jakieś rzeczy? Mi jedna położna powiedziała że można jeść dosłownie wszystko, natomiast inna położna mówiła żeby wiele rzeczy unikać. Jestem ciekawa jakie jest wasze podejście do tego tematu?🤔
Ja jem wszystko. Mam ogromny apetyt tylkk bym jadla. Od jutra koncze ze slodyczami bo zaraz bede wazyc 100 kg 😂

Marzenie, ja mam sale z przewijakiem, które stoi na półce, stanowisko do karmienia to w moim przypadku krzesło i laktotor, albo pokój z laktatorem, ale mała jak idę odciągać tam to przy drugim cycku już zaczyna płakać i wracać muszę do niej. Nie no porodówka musi być wolna :)
Ja nie miałam nawet krzesła, na łóżku karmiłam w szpitalu, laktatora też nie mieli. Tam są 4 porodówki i wciąż zajęte, więc kto wie, czy nie dali mnie na cc, żeby zwolnić salę, bo wtedy był okres, co mega dużo porodów było. Jak wychodziłam spotkałam dziewczyny, z którymi byłam na początku, to wciąż czekały na poród, bo nie było sali i lekarzy, a żadna nie miała nagłego porodu, jedna na cc, druga przenoszona.

To ja mialam jednak luksus 😂sala 2 osoba z lazienka piekna. Przewijak, waga w sali 😁 łóżka podnoszone, telewizor za darmo normalnie hotel 😂😂😂 ale to prosto z remontu dlatego jeszcze wszystko działa 😂😂😂
Zwłaszcza tego łóżka zazdroszczę jak sobie pomyślę jaki miałam problem, żeby sobie tą starą prycz ustawić odpowiednio a to do jedzenia, a to do karmienia, a to do spania i za każdym razem trzeba było wstać, a to ból nieziemski, miejsca między łóżkami tylko tyle, że wózeczek z dzieckiem ledwo się mieścił...

reklama
Do góry