reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dzieki, wlasnie tez wygooglowalam 😁🤭 ale ponoc taki czop moze wypasc nawet pare dni albo tygodni przed porodem 🤭 lepiej niech tak bedzie bo mam fajna babke ustawiona na cc w czwartek - niech mala bedzie cierpliwa 😅
Ale to raczej przy białym lub transparentnym czopie tak jest... przu tym z krwią idzie szybciej... ja już pogubiona jestem. Mnie w szpitalu powiedziano, że jeśli odejdzie mi czop z krwią, to mam przyjść na urgence...

reklama
Mi czop prawdopodobnie odszedł po masazu szyjki, który w piątek mi robiła ginekolog.. Mówiła, że mogę lekkie krwiste plemienia mieć, a zamiast tego cała sobotę w toalecie obserwowałam gesty śluz zabarwiony na kolor brunatny.. Ale nic się nie dzieje poza tym, w niedzielę już było "czysto"...
u mnie tak samo po badaniu pojawiła się krew, potem czop a za dwa dni znowu czysto.
Zobaczymy jak będzie po jutrzejszym badaniu.

Hej Dziewczyny - moze byc tak ze ten czop sluzowy bedzie zabarwiony na czerwono? U mnie chyba dzisiaj wlasnie odpadl, mialam jakies poranne przepowiadajace, a pozniej takiego glutka podczas sikania. Nie byl krwisto czerwony, ale jednak zabarwiony na czerwono. Juz mi sie lekarka kazala sprawdzic na izbie, ale zastanawiam sie czy ktoras z Was miala taki moze?
@Tola90, ale ja nie jestem ekspertem, mogę się mylić, więc luz, nie panikuj 🤷‍♀️. Napisałam tylko, to co ja wiem o czopach i co mi powiedziano w szpitalu.

@Tola90, ale ja nie jestem ekspertem, mogę się mylić, więc luz, nie panikuj 🤷‍♀️. Napisałam tylko, to co ja wiem o czopach i co mi powiedziano w szpitalu.
Spoko spoko, wlasnie sobie siedze na IP i zobacze co mi powiedza. Polozna mnie straszy ze mnie juz tu zostawia, ale mam nadzieje ze nie, skurcze przeszly. Juz moze do srody wytrzymaja. I malutka tez 😇

Ja chce rodzić na Lutyckiej, a jakie Ty miałaś tam doświadczenie? 🙂 teraz też będziesz w Pzn rodzić?
Ja już też dostaje na głowę. Rodzina wydzwania codziennie czy się coś dzieje czy nadal w ciąży 😪 jeszcze się okazało że nie wiem skąd wkręciłam sobie ze mam termin 12.02 a ostatnio na wizycie u lekarza wyszło że 15.02, sprawdziłam w kalendarzach w necie i faktycznie, czyli dopiero na dziś! XD
🙈 Dobrze, że u mnie nikt nie dopytuje, tylko ja wciąż o tym gadam, że jeszcze nic się nie dzieje i sama się nakręcam. Ja mam termin z om na 19.02. niby, a jak patrzyłam w kalkulatorach w necie, to często wychodzi 22.02 :o

Ja tam samo, co wieczor kladac się spać liczę że się obudzę w nocy i zacznie się coś dziać.. A nie dzieje się nic 💔
A ledwo już chodzę nie wiem czy ta wstrętna rwa ciążowa mnie nie wzięła bo tak pośladek boli przy każdym kroku że aż kuleje i do tego kości miednicy chyba się tak rozszerzają ze ciężko się przewrócić nawet w nocy..
Ja w środę mam iść na kontrolę do mojego lekarza na raszei i powie mi co i jak wygląda i co dalej robimy..
meeeh ile jeszcze 🥲
Rwa na końcówce? Współczuję, pamiętam jak w połowie ciąży mnie dopadło i miałam noc, że ryczałam z bólu i bezsilności :( Teraz jedynie brzuch ciąży, ale ze spaniem nie mam większych problemów i już sobie to tłumaczę, że na pewno dlatego, że niedługo urodzę organizm zbiera siły, a tu nic 😂 Fajnie, że jeszcze masz wizytę, coś już powinnaś wiedzieć :) U mnie jak się nic nie wydarzy, to dopiero 24.02. wizyta i ktg, a 26.02. do szpitala.

Hej Dziewczyny - moze byc tak ze ten czop sluzowy bedzie zabarwiony na czerwono? U mnie chyba dzisiaj wlasnie odpadl, mialam jakies poranne przepowiadajace, a pozniej takiego glutka podczas sikania. Nie byl krwisto czerwony, ale jednak zabarwiony na czerwono. Juz mi sie lekarka kazala sprawdzic na izbie, ale zastanawiam sie czy ktoras z Was miala taki moze?
Mi czop raczej jeszcze nie odpadł, nawet nie wiem jak to ma wyglądać, ale czytałam, że może być podbarwiony krwią z tym, że to nie jest nic złego podobno, ale faktycznie jak skurcze jakieś już masz, a cc planowana na czwartek, to lepiej jechać na ip.

reklama
Spoko spoko, wlasnie sobie siedze na IP i zobacze co mi powiedza. Polozna mnie straszy ze mnie juz tu zostawia, ale mam nadzieje ze nie, skurcze przeszly. Juz moze do srody wytrzymaja. I malutka tez 😇
Czekamy na wieści! Pewnie wszystko będzie dobrze i doczekasz do środy, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza jak Ci to powiedzą na ip 😘
Zabawne, że u dziewczyn co wyczekują jakichś objawów, czy blisko terminu/po terminie cisza, a u tych co czekają na cc albo mają luz, to nagle zaczyna się coś dziać. Jednak ta psychika odgrywa ważną rolę, tylko jak tu się nagle zająć życiem i przestać myśleć jak się siedzi na bombie? 💣😂🤷‍♀️

Do góry