reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Aaa to musiałam coś źle doczytać, myślałam pewnie, że skoro tam najbliżej to tam pojedziesz ☺ no to jak się coś zacznie dziać to myślę, że na spokojnie dojedziesz tam gdzie chcesz 😃 widzę po Twoich postach, że masz tak jak ja z tym czekaniem na poród- każdego dnia liczysz na to, że to już dziś? A wieczorem kładziesz się zrezygnowana spać? ;)
U mnie raczej na odwrót: wieczorem jest nadzieja, że do rana się coś zadzieje, bo zawsze zaczyna coś kłuć albo pobolewać, a rano wszystko mija wraz z nadzieją 😂

reklama
Czesc dziewczyny, nie odzywałam się bk pierwsze godziny z maleństwem totalnie wywróciły mi swiat ♡ niestety nasz początek nie byl wspanialy bo mala nalykala sie wod plodowych i przez to nie mogłyśmy byc w kontakcie skora do skóry bo zabrali ja na odsluzowanie... przez to tez pierwsza dobra bhla dosc ciezka bo ciagle jej się cofało i miala odruch wymiotny, byla niespokojna. Wiec nie dość że ona się uczyła mnie, ja jej to jeszcze taka przeszkoda. ;) teraz już jest zdecydowanie lepiej. Powoli zaczynamy sie wyczuwać. Karmimy sie piersią, nie dokarmiam bo nie chce. Ja ogólnie po porodzie w miare. Pogłębiła sie anemia więc dostaje leki. Krocze po nacieci boli ze bez przeciwbolowych do tej pory nie dało rady. Ale z dnia na dzień z górki. Dziewczynh które jeszcze w dwupaku: trzymam kciuki i życzę szybkiego rozwiązania!!!

To super ze juz normalnie masz dziecko przy sobie[emoji173]gratulacje
Czesc dziewczyny, nie odzywałam się bk pierwsze godziny z maleństwem totalnie wywróciły mi swiat ♡ niestety nasz początek nie byl wspanialy bo mala nalykala sie wod plodowych i przez to nie mogłyśmy byc w kontakcie skora do skóry bo zabrali ja na odsluzowanie... przez to tez pierwsza dobra bhla dosc ciezka bo ciagle jej się cofało i miala odruch wymiotny, byla niespokojna. Wiec nie dość że ona się uczyła mnie, ja jej to jeszcze taka przeszkoda. ;) teraz już jest zdecydowanie lepiej. Powoli zaczynamy sie wyczuwać. Karmimy sie piersią, nie dokarmiam bo nie chce. Ja ogólnie po porodzie w miare. Pogłębiła sie anemia więc dostaje leki. Krocze po nacieci boli ze bez przeciwbolowych do tej pory nie dało rady. Ale z dnia na dzień z górki. Dziewczynh które jeszcze w dwupaku: trzymam kciuki i życzę szybkiego rozwiązania!!!

Hej Dziewczyny - moze byc tak ze ten czop sluzowy bedzie zabarwiony na czerwono? U mnie chyba dzisiaj wlasnie odpadl, mialam jakies poranne przepowiadajace, a pozniej takiego glutka podczas sikania. Nie byl krwisto czerwony, ale jednak zabarwiony na czerwono. Juz mi sie lekarka kazala sprawdzic na izbie, ale zastanawiam sie czy ktoras z Was miala taki moze?

Ja nie miałam ale czytałam że jak nie jest krwisto czerwony to jak najbardziej ok, bywają zabarwione! Zaczyna się coś dziać :D !
Dzieki, wlasnie tez wygooglowalam 😁🤭 ale ponoc taki czop moze wypasc nawet pare dni albo tygodni przed porodem 🤭 lepiej niech tak bedzie bo mam fajna babke ustawiona na cc w czwartek - niech mala bedzie cierpliwa 😅

Ja chce rodzić na Lutyckiej, a jakie Ty miałaś tam doświadczenie? 🙂 teraz też będziesz w Pzn rodzić?
Ja już też dostaje na głowę. Rodzina wydzwania codziennie czy się coś dzieje czy nadal w ciąży 😪 jeszcze się okazało że nie wiem skąd wkręciłam sobie ze mam termin 12.02 a ostatnio na wizycie u lekarza wyszło że 15.02, sprawdziłam w kalendarzach w necie i faktycznie, czyli dopiero na dziś! XD
Nie rodziłam na Lutyckiej, ja się urodziłam na Lutyckiej 😄
Życzę powodzenia żeby coś się zaczęło dziać ☺☺☺

Hej Dziewczyny - moze byc tak ze ten czop sluzowy bedzie zabarwiony na czerwono? U mnie chyba dzisiaj wlasnie odpadl, mialam jakies poranne przepowiadajace, a pozniej takiego glutka podczas sikania. Nie byl krwisto czerwony, ale jednak zabarwiony na czerwono. Juz mi sie lekarka kazala sprawdzic na izbie, ale zastanawiam sie czy ktoras z Was miala taki moze?
ja też miałam zabarwiony ale bardziej w kolorze brązowym ;) odpadł tydzien temu i dalej nic sie nie zadziało😤🤷🏼‍♀️

Mi czop prawdopodobnie odszedł po masazu szyjki, który w piątek mi robiła ginekolog.. Mówiła, że mogę lekkie krwiste plemienia mieć, a zamiast tego cała sobotę w toalecie obserwowałam gesty śluz zabarwiony na kolor brunatny.. Ale nic się nie dzieje poza tym, w niedzielę już było "czysto"...

reklama
Podobno jak czop z krwią odpada, to poród szybciutko jest w dzień/ dwa.

Do góry