reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Dziś rano poczułam pierwszego prawdziwego kopniaka w dłoń położoną na brzuchu:) Nie spodziewałam się tego tak szybko ale stało się i po tym pierwszym razie nastąpił kolejny.. cudowne uczucie:) Jutro wieczorem mam wizytę i zaczynam 18tydz, mam nadzieję że uda się podejrzeć płeć ( przeczuwam córeczkę ale nie tak na 100% )

Ja mam wizytę dopiero 6 września...tyle czekania :(
Dziś dopiero 14+2 i pierwsza ciaza więc nic mnie narazie nawet nie smyra :)
Ten mój brak apetytu mnie dobija... rozumiem,ze przez mdłości można stracić apetyt ale ja nie miałam ich wogole :/
Trochę mnie nalecialo na zupę mleczną,której nie jadłam z 15 lat:errr::D

Hej Kochane,

Dzisiaj byłam na wizycie u położnej i konsultanta i cesarka uzgodniona, ale datę będziemy uzgadniać bliżej 30 tyg. Słyszałam Niny serduszko i mam umówiony połówkowy na 14 września, a kolejne usg na 7 Listopada. Ogólnie bardzo mnie przeczuwali na sprawdzanie ruchów dziecka (jak już zacznę czuć) i jeśli coś budzi moje obawy odrazu dzwonić do szpitala i jechać na kontrole nawet późnym wieczorem. Ogólnie wszystko dobrze, waga 3kg na plusie.

@dombro26 super wieści :)

@Megi86 a co u Ciebie Kochana? Jak sie czujesz?

@Fanka Kadry Nie przejmuj sie apetytem, jedz co i kiedy masz ochotę i będzie dobrze :)

@Justyna_maj2017 współczuje trójek [emoji29] pamietam ze u nas były one tragedią...

@Sandra181 gratuluje kopniaków!! Tez czekam i doczekać sie nie mogę [emoji23]

@raz_dwa_trzy i jak było w pracy? Dałaś radę? Zdradzisz jakie imiona? Tez mam kłucia w macicy takie tępe trochę, miałam tez tak z Szymkiem i to tego dziwny ból krocza. Normalne.

@monique92 prawie sie posikalam ze śmiechu [emoji23][emoji23] chłopcze [emoji23][emoji23]

@Ewela821 ja tez chce kopniaki [emoji38]

@Emilia S Hej :) U mnie/u nas dobrze :) Ostatnio mam sporo pracy związanej ze statystyką (trochę mam do liczenia, tablice etc.) stad mało się odzywam. Hmm nie za szybko zapisałaś sie na prenatalne? Chyba zaczniesz jakoś 20 t.c.? Im później tym lepiej - bo łatwiej zbadać narządy, serduszko, bo są większe :) Mi lekarz wyznaczył termin: 22.09-07.10 czyli od 21+3 do 23+4, a ja planuje wybrać optymalną datę (po przeczytaniu kilku artykułów naukowych :p) czyli 27.09-02.10 tzn. od 22+1 do 22+6 :) W weekend wybieramy się na mały wypad ze znajomymi :) A jak u Was? :D

@Ewela821 Ale masz cudownie - też już bym chciała wyczuwać kopniaki! :) Dziś nawet zastanawiałam się nad zakupem detektora tętna.. sama już nie wiem ;)

@ForgetMeeNot: Where are U? :)

Ja już w domu po wizycie. Z maluchem wszystko ok i najprawdopodobniej będzie dziewczynka [emoji846][emoji846][emoji4] za miesiąc na połówkowych bedziemy mieli potwierdzenie [emoji846][emoji846] A miałam takie przeczucie na chłopaka [emoji846]
Wyniki krwi wyszły mi gorsze i jakaś indeksacja mi się przyplątała. Lekarz przepisała mi furagin, Sorbifer durules, Neurovit i Macmiror complex 500 na infekcje. No i niepotrzebnie przeczytałam ulotki i opinie w necie i już mam stres [emoji53][emoji53][emoji53]
Wrzucam fotkę małej [emoji846]
IMG_3305.JPG

Załączniki

• IMG_3305.JPG
    IMG_3305.JPG
    241,9 KB · Wyświetleń: 507
Ja już w domu po wizycie. Z maluchem wszystko ok i najprawdopodobniej będzie dziewczynka [emoji846][emoji846][emoji4] za miesiąc na połówkowych bedziemy mieli potwierdzenie [emoji846][emoji846] A miałam takie przeczucie na chłopaka [emoji846]
Wyniki krwi wyszły mi gorsze i jakaś indeksacja mi się przyplątała. Lekarz przepisała mi furagin, Sorbifer durules, Neurovit i Macmiror complex 500 na infekcje. No i niepotrzebnie przeczytałam ulotki i opinie w necie i już mam stres [emoji53][emoji53][emoji53]
Wrzucam fotkę małej [emoji846]
Zobacz załącznik 890368
Hihi więc obie miałyśmy przeczucie na chłopca a prawdopodobnie mamy dziewczynki :Dniech nam zdrowo rosną !

reklama
Do góry