reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
U nas też jest straszny problem z imieniem, dlatego, że żadne imię dla chłopczyka nie podoba się nam obojgu. Kiedy dowiedziałam się, że prawdopodobnie będzie chłopiec dotarło do mnie, że chyba trochę po cichu jednak liczyłam na dziewczynkę, bo dla niej mielibyśmy imię [emoji14] śmieje się, że albo będziemy mówić do niego "chłopcze", albo poczekamy aż nauczy się mówić i sam powie jak ma na imię :p
Hahahahaha [emoji23]

reklama
Jak byłam w pierwszej ciąży to też nie mogliśmy się zdecydować na imię. Mieliśmy dwa Jan albo Szymon i dopiero jak urodziłam i położyli mi syna na brzuchu to zdecydowaliśmy że Jan :D a na drugie ma Szymon :)

U nas też jest straszny problem z imieniem, dlatego, że żadne imię dla chłopczyka nie podoba się nam obojgu. Kiedy dowiedziałam się, że prawdopodobnie będzie chłopiec dotarło do mnie, że chyba trochę po cichu jednak liczyłam na dziewczynkę, bo dla niej mielibyśmy imię :p śmieje się, że albo będziemy mówić do niego "chłopcze", albo poczekamy aż nauczy się mówić i sam powie jak ma na imię :p
Mam podobnie! Tzn imię dla dziewczynki wybrane od lat, a prawdopodobnie będzie chłopiec i tu pustka. Jakoś nie podobają mi się wyjątkowo żadne imiona dla chłopaka póki co, był jeden typ ale jest już kilku w rodzinie i u znajomych wiec nie bardzo chcemy powielać, wiec myślimy dalej...

Jak byłam w pierwszej ciąży to też nie mogliśmy się zdecydować na imię. Mieliśmy dwa Jan albo Szymon i dopiero jak urodziłam i położyli mi syna na brzuchu to zdecydowaliśmy że Jan :D a na drugie ma Szymon :)

Ja właśnie często łapie się na tym, że w myślach już nazywam go Jaśkiem, ale mężowi w ogóle nie podoba się to imię, więc zobaczymy na czym stanie.
Chyba najlepszym pomysłem będzie zrobienie listy imion, które nam się podobają i zostawienie dwóch. A ostateczna decyzja pewnie zapadnie dopiero, kiedy dzidziuś się urodzi :)

Dzięki dziewczyny za kciuki. Spać dzisiaj nie mogłam. Obudziłam się o 2, zasnęłam ok 6 a budzik 7.20. Chyba się stresuje wizyta, myślałam, ze po usg nt już będę miała pewny spokoj, ale się pomyliłam.
Ja ruchów pełnych i kopniaków jeszcze nie czuje, tylko od kilku dni takie smyranie wyraźniejsze.
O imionach nie mysle jeszcze, czekam aż nam maluch zdradzi czy to on czy ona [emoji846][emoji846][emoji846] i o Olę z dziewczynka raczej nie będzie problemu bo kilka nam soe podoba to jeśli chodzi o chłopaka kompletnie nic. Zero typów. [emoji846]

Ja też dzisiaj miałam taką przerywana noc. (Chociaż co ja mogę wiedzieć nie mając zabkujacego i kolkujacego dziecka na stanie [emoji14] )
Dziewczyny, też macie ciągle bóle brzucha jak na miesiączkę?
Mi się pojawiają sporadycznie i ukłucia w pochwie. Mam nadzieję,że to tylko rozciągająca się macica, z racji,że to pierwsza ciąża to tak to odczuwam. Tydzień temu byłam na prenatalnych, to przecież,by zauważył jakby coś było nie tak... Są to takie bóle, dużo słabsze oczywiście niż na @, ale jednak denerwują :(

Ja też dzisiaj miałam taką przerywana noc. (Chociaż co ja mogę wiedzieć nie mając zabkujacego i kolkujacego dziecka na stanie [emoji14] )
Mi się pojawiają sporadycznie i ukłucia w pochwie. Mam nadzieję,że to tylko rozciągająca się macica, z racji,że to pierwsza ciąża to tak to odczuwam. Tydzień temu byłam na prenatalnych, to przecież,by zauważył jakby coś było nie tak... Są to takie bóle, dużo słabsze oczywiście niż na @, ale jednak denerwują :(

Ja mam tak dość często, ale nie martwię się tym jakoś bardzo, bo wiem, że wszystko się rozciąga i trochę musi boleć, U mnie dochodzi do tego jeszcze ból pleców, ale czytałam, że jest to normalne. Myślę, że jeśli to nie jest naprawdę silny ból to nie ma co się przejmować :)

Mam tak samo. Raz na jakiś czas chwilowe klucie albo bóle podobne do @ tylko takie dużo słabsze. Myślę,ze to normalne :)

reklama
A mnie od wczoraj złapała rwa kulszowa i wylaczyla mnie kompletnie z życia. Okropny ból.
A co do imienia to raczej będzie Mateusz ale np. moja siostra jeszcze zanim było wiadomo, że chłopak nazywała fasolkę Krystian i w sumie też mi się podoba. Chyba, że do lutego wpadnie coś nowego w ucho...
Udanych wizyt życzę

Do góry