reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja mam na brzuchu pełno malutkich i cirniutkich plus taki pasek od łona do pępka hehe. Na nogach też szybciej rosną, na głowie bardziej wypadają a paznokcie mocne i długie.

reklama
Dziewczyny jest tu nas sporo mamuś więc może będziecie mogły mi doradzić. Czy którejś dziecko miało odkrywczy domek firmy dumel i może mi powiedzieć czy to dobra zabawka dla dziewczynki w wieku 2lat? Czy jest szansa by przyszłościowo służyła za domek dla ludzików duplo? Czy może to raczej dla mniejszych dzieci? Aaaa muszę coś na szybko kupić bo nasza "willa" dziś dociągneła żywota i kolejne skręcanie i sklejanie już nie ma sensu, a w domu ryk [emoji850]
Dla dwulatki to jednak chyba bym coś innego ogarnęła. Ten domek dla lale duplo się nie bardzo nada. Za mały. I do pomieszczeń na dole słaby dostęp.

Mi niestety strasznie włosy wypadają :/ I ostatnio mam straszny problem z suchą cerą, nie mogę jej nawilżyć żadnymi kremami :/

A ja głupia się znowu martwie... wczoraj nieświadomie zjadłam kawałek pizzy, na której był ser pleśniowy. Mam nadzieje, ze taki ser z obróbka termiczna nie stanowi zagrożenia jak surowy:(

A ja sie zastanawiam jak to w koncu jest z serem typu feta, bo conajmniej raz w tygodniu robie salatke grecka, ktora uwielbiam. Gdzies czytalam, ze takiego sera tez nie mozna, a pytalam poloznej to byla zdziwiona i powiedziala, ze moge. Jak wy myslicie?

A ja sie zastanawiam jak to w koncu jest z serem typu feta, bo conajmniej raz w tygodniu robie salatke grecka, ktora uwielbiam. Gdzies czytalam, ze takiego sera tez nie mozna, a pytalam poloznej to byla zdziwiona i powiedziala, ze moge. Jak wy myslicie?
Moim zdaniem nie ma sensu przesadzać i stresować się. Sery z mleka pasteryzowanego są bezpieczne. Podobno na rynku mało jest takich niepasteryzowanych. Samo ryzyko złapania bakterii też pewnie nie jest duże. Ja za to mam trochę wstręt do sushi. Nie jest to moja ulubiona kuchnia, ale od czasu do czasu jadłam. Teraz jak widzę sam szyld to mi niedobrze, bo wśród dalszych znajomych był przypadek osoby zarażonej jakimiś robalami, najpewniej od sushi. Nawet jeśli nie zjem surowej ryby to nie mam pewności, czy nie robili potraw na desce po surowych. No ale to jakaś fobia, a nie logiczne uzasadnienie.

@julia2s właśnie wczoraj, wizytowaliśmy i grillowalismy u znajomych, koleżanka też jest w ciąży i co wiecej jest lekarzem. Patrzę, zrobiła sałatkę z fetą do grilla i pytam,czy fetą z pasteryzowanego mleka, ona mówi,że fakt,nawet nie sprawdziła, ale u nas wszystkie te sery są z mleka pasteryzowanego (to samo powiedział mój gin) i faktycznie wygrzebałyśmy opakowanie i oczywiście pasteryzowane :) ja, tak jak pisałam wcześniej, też sprawdziłam sery dostępne w Tesco, również te kozie, "francuskie" i oscypki, 90% była z mleka pasteryzowanego, reszta była z "mleka" :)

Cześć mamuśki mam pytanie. Od 2 lub 3 dni mam dziwna wysypke na brzuchu piersiach I trochę na plecach. Takie minimalne krostki. Jutro mam wizytę i zapytam ale czy któraś z was tak miała?

A ja głupia się znowu martwie... wczoraj nieświadomie zjadłam kawałek pizzy, na której był ser pleśniowy. Mam nadzieje, ze taki ser z obróbka termiczna nie stanowi zagrożenia jak surowy:(
Oczywiście, że nie stanowi zagrożenia, bo bakterie gina w 60 stopniach także pizze z serem plesniowym można jeść [emoji6]

Wróciliśmy już z wyjazdu. Już tęsknię za tą cisza i spokojem. Za to nie tęsknię za twardym i małym łóżkiem, które tam mieliśmy :D jutro rano odprowadze mała do żłobka, potem jadę na badania przed wizytą u endokrynolog i ginekolog i potem czeka na mnie gora prasowania [emoji29] mam jeszcze tydzień urlopu to w końcu uda mi się coś zrobić w domu, bo z małą w domu ciężko posprzatac porządnie [emoji6]

Miłego popołudnia dziewczyny [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry