reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
O to według tego co Megi pisze to synek miał za wysokie bo 167-173 w 13t4d wg usg. Ale lekarz nic nie mówił, a to specjalista w tego typu usg więc chyba wszystko ok :)

Dobrej nocy! Od środy mąż zaczyna urlop i na pewno już teraz będzie mnie mniej na forum. Spokojnej nocy! [emoji4]

@julia2s ja też coraz lepiej czuję okrucha [emoji16]
Pszczółka super, że wszystko dobrze!

reklama
O to według tego co Megi pisze to synek miał za wysokie bo 167-173 w 13t4d wg usg. Ale lekarz nic nie mówił, a to specjalista w tego typu usg więc chyba wszystko ok :)

Dobrej nocy! Od środy mąż zaczyna urlop i na pewno już teraz będzie mnie mniej na forum. Spokojnej nocy! [emoji4]

@julia2s ja też coraz lepiej czuję okrucha [emoji16]

Pszczółka super, że wszystko dobrze!

Nie mial za wysokiego bo przeciez miescisz sie w normie, ktora wynosi 150-170 ud/min 11-14 t.c. - norma wg PTG. Wiadomo, ze tetno nie bedzie spadac liniowo wraz ze wzrostem t.c., po drugie kazde dziecko jest inne, wiec to tylko norma, gdzie jest zawsze +/-. Srednia wynosi 160 ud/min, a oczywistym jest fakt, ze od 11/12 tyg tetno zaczyna spadac by unormowac sie w dalszych t.c. w okolicach 110-160 ud/min. Nie mozna dac sie zwariowac ;) U mnie w 12+1 i 14+6 jest caly czas ok 157 ud/min, co jest w porzadku. Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:
Ja mam problem z pulsem. W poprzedniej ciazy tez tak bylo. Z reguly od 120-140. Przez to jestem bardzo zmeczona i ciezko mi nawet na spacer isc. Dodatkowo uczucie jakby wszystko w srodku mi dudnilo. Cisnienie w normie. Nikt z tym nic nie robil wczesniej, zobaczymy jak teraz. 20.08 mam konsultacje w szpitalu to pogadam o tym.

Nie mial za wysokiego bo przeciez miescisz sie w normie, ktora wynosi 150-170 ud/min 11-14 t.c. - norma wg PTG. Wiadomo, ze tetno nie bedzie spadac liniowo wraz ze wzrostem t.c., po drugie kazde dziecko jest inne, wiec to tylko norma, gdzie jest zawsze +/-. Srednia wynosi 160 ud/min, a oczywistym jest fakt, ze od 11/12 tyg tetno zaczyna spadac by unormowac sie w dalszych t.c. w okolicach 110-160 ud/min. Nie mozna dac sie zwariowac ;) U mnie w 12+1 i 14+6 jest caly czas ok 157 ud/min, co jest w porzadku. Pozdrawiam ;)
U mnie puls maluch może mieć wysoki bo ja bez wysiłku mam puls w okolicach 100-110ud/min. A na wizytach zwykle powyżej 120 [emoji6]. Kiedyś miałam tachykardie zdiagnozowaną miałam to leczyć, ale przyznam że olałam sprawę i już tak zostało

Dzień dobry Paniom [emoji846]
Nie było mnie przez weekend, wyłączyłam się jakos podczas wizyty u rodziców. Byłam faktycznie offline, telefon zostawiłam na gorze i praktycznie na niego nie zerkałam. Czasem dobre jest takie odcięcie [emoji846]
@pszczolka81, gratuluje wyników [emoji846], Megi dobrze prawi [emoji846], wszystko wyglada ok [emoji846][emoji846] Maluch pięknie rośnie.

Odnośnie ruchów, ja kilka razy tylko czułam takie łaskotanie, skrobanie i nie jestem pewna czy to to i tak czekam i czekam kiedy w końcu z cała pewnością poczuje malucha [emoji846] [emoji1348]

Miłego dnia wszystkim i samych pozytywnych wizyt. Kciuki zaciśnie [emoji846]

reklama
Witam z rana :p moje prawie 2 letnie dziecko postanowiło, że chodzi spać ok 22 a wstaje po 6 rano :oops: już od paru dni... Właśnie pije kawkę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty chyba sporo ich dzisiaj :D. Mam pytanko ten gin na zastępstwo powiedział, że mam brać folik 2xdziennie hmmm???? W poprzedniej ciąży brałam raz dziennie.. i teraz też tak biorę.. Ile razy w bierzecie???? I czy jest tu jeszcze jakaś mamusia co karmi piersią ??? U mnie przygoda już 23miesiace i końca nie widać taki ssak mi się trafił. Myślałam, że sama się odstawić a tu ni huhu :laugh2:. Poczytałam mamaginekolog, hafije i wymagające.pl i postanowiłam nie odstawić skoro chce niech ciągnie a opinie innych mam w ..... :-D. Pozdrawiam :)

Do góry