reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
O to według tego co Megi pisze to synek miał za wysokie bo 167-173 w 13t4d wg usg. Ale lekarz nic nie mówił, a to specjalista w tego typu usg więc chyba wszystko ok :)

Dobrej nocy! Od środy mąż zaczyna urlop i na pewno już teraz będzie mnie mniej na forum. Spokojnej nocy! [emoji4]

@julia2s ja też coraz lepiej czuję okrucha [emoji16]
Pszczółka super, że wszystko dobrze!

reklama
O to według tego co Megi pisze to synek miał za wysokie bo 167-173 w 13t4d wg usg. Ale lekarz nic nie mówił, a to specjalista w tego typu usg więc chyba wszystko ok :)

Dobrej nocy! Od środy mąż zaczyna urlop i na pewno już teraz będzie mnie mniej na forum. Spokojnej nocy! [emoji4]

@julia2s ja też coraz lepiej czuję okrucha [emoji16]

Pszczółka super, że wszystko dobrze!

Nie mial za wysokiego bo przeciez miescisz sie w normie, ktora wynosi 150-170 ud/min 11-14 t.c. - norma wg PTG. Wiadomo, ze tetno nie bedzie spadac liniowo wraz ze wzrostem t.c., po drugie kazde dziecko jest inne, wiec to tylko norma, gdzie jest zawsze +/-. Srednia wynosi 160 ud/min, a oczywistym jest fakt, ze od 11/12 tyg tetno zaczyna spadac by unormowac sie w dalszych t.c. w okolicach 110-160 ud/min. Nie mozna dac sie zwariowac ;) U mnie w 12+1 i 14+6 jest caly czas ok 157 ud/min, co jest w porzadku. Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:
Ja mam problem z pulsem. W poprzedniej ciazy tez tak bylo. Z reguly od 120-140. Przez to jestem bardzo zmeczona i ciezko mi nawet na spacer isc. Dodatkowo uczucie jakby wszystko w srodku mi dudnilo. Cisnienie w normie. Nikt z tym nic nie robil wczesniej, zobaczymy jak teraz. 20.08 mam konsultacje w szpitalu to pogadam o tym.

Nie mial za wysokiego bo przeciez miescisz sie w normie, ktora wynosi 150-170 ud/min 11-14 t.c. - norma wg PTG. Wiadomo, ze tetno nie bedzie spadac liniowo wraz ze wzrostem t.c., po drugie kazde dziecko jest inne, wiec to tylko norma, gdzie jest zawsze +/-. Srednia wynosi 160 ud/min, a oczywistym jest fakt, ze od 11/12 tyg tetno zaczyna spadac by unormowac sie w dalszych t.c. w okolicach 110-160 ud/min. Nie mozna dac sie zwariowac ;) U mnie w 12+1 i 14+6 jest caly czas ok 157 ud/min, co jest w porzadku. Pozdrawiam ;)
U mnie puls maluch może mieć wysoki bo ja bez wysiłku mam puls w okolicach 100-110ud/min. A na wizytach zwykle powyżej 120 [emoji6]. Kiedyś miałam tachykardie zdiagnozowaną miałam to leczyć, ale przyznam że olałam sprawę i już tak zostało

Dzień dobry Paniom [emoji846]
Nie było mnie przez weekend, wyłączyłam się jakos podczas wizyty u rodziców. Byłam faktycznie offline, telefon zostawiłam na gorze i praktycznie na niego nie zerkałam. Czasem dobre jest takie odcięcie [emoji846]
@pszczolka81, gratuluje wyników [emoji846], Megi dobrze prawi [emoji846], wszystko wyglada ok [emoji846][emoji846] Maluch pięknie rośnie.

Odnośnie ruchów, ja kilka razy tylko czułam takie łaskotanie, skrobanie i nie jestem pewna czy to to i tak czekam i czekam kiedy w końcu z cała pewnością poczuje malucha [emoji846] [emoji1348]

Miłego dnia wszystkim i samych pozytywnych wizyt. Kciuki zaciśnie [emoji846]

reklama
Witam z rana :p moje prawie 2 letnie dziecko postanowiło, że chodzi spać ok 22 a wstaje po 6 rano :oops: już od paru dni... Właśnie pije kawkę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty chyba sporo ich dzisiaj :D. Mam pytanko ten gin na zastępstwo powiedział, że mam brać folik 2xdziennie hmmm???? W poprzedniej ciąży brałam raz dziennie.. i teraz też tak biorę.. Ile razy w bierzecie???? I czy jest tu jeszcze jakaś mamusia co karmi piersią ??? U mnie przygoda już 23miesiace i końca nie widać taki ssak mi się trafił. Myślałam, że sama się odstawić a tu ni huhu :laugh2:. Poczytałam mamaginekolog, hafije i wymagające.pl i postanowiłam nie odstawić skoro chce niech ciągnie a opinie innych mam w ..... :-D. Pozdrawiam :)

Do góry