reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Darsi Twój puls będzie wolniejszy, znacznie wolniejszy. I szukaj jeszcze tak dosyć nisko,na linii prowadzącej od pępka do wzgórka łonowego , bliżej tego drugiego. Sama się zdziwiłam,że dzidzia tak nisko,ale wg instrukcji odpowiednio do tygodnia ciąży :) tętno dzidzi jest szybciutko w,myślę,że poznasz od razu, a dla porównania możesz przyłożyć do żyły brzusznej po prawej stronie od pępka i zobaczyć jak Twoje jest spokojne :)

@Megi86 jaaaaak tam? Czekamy :)

reklama
@ForgetMeeNot - mi się wydaje że to możliwe że już czujesz laskotanie - zazdroszcze bo ja też już bym chciała :)
Co do porodów to lepiej nie czytajcie bo nie potrzebnie się stresować. Więcej w necie można znaleźć strasznych porodów bo o tym się pisze a jak ktoś miał szybki przyjemny poród to rzadko pisze (tak jest ze wszystkim) także nie nastawiajcie się a ja trzymam kciuki żeby był poród szybki bezkomplikacji i łatwy ;)

@raz_dwa_trzy ja wyczulam po lewej stronie. Mówisz że żyła jest po prawej? Bo ja właśnie myślałam że po lewej :/ to było dość szybkie pulsowanie ale 170/min to bym raczej nie naliczyla :(

@Megi86 - właśnie jak tam wizyta?

@Darsi ej,ej,ej nie nastawiaj się,że za wolne czy cos, spróbuj jeszcze raz. Mi zajęło dużo czasu zanim znalazłam, a teraz to trwa sekundę :) sprawdź na necie w którym miejscu powinno być w Twoim tygodniu :)

@ForgetMeeNot Powiem Ci, że z Szymkiem też miałam takie obawy, bo tak szczerze to ja nigdy nie przepadałam za niemowlakami [emoji23][emoji23] pierwsze dwa tygodnie to sie bałam ze go połamie, a potem było tylko lepiej. U mnie nie było jakiegoś olśnienia, ale wierze ze jednak trochę instynktownie sie działa i przede wszystkim dajesz radę pomimo mega zmęczenia...

Widzę, że piszecie o porodzie ja po pierwszym SN teraz będę miała CC na życzenie. Mieliśmy naprawdę ciężki poród ponad 56 godzin, a ja mam bardzo niski próg bólu. Nie chce rodzic SN bo sie boje i ktoś może napisać ze to moje widzi misię, ze to zabieg poważny i co tam chce. A ja powiem, że niech każdy robi jak chce i woli i nikomu nic do tego ;)

@ForgetMeeNot Powiem Ci, że z Szymkiem też miałam takie obawy, bo tak szczerze to ja nigdy nie przepadałam za niemowlakami [emoji23][emoji23] pierwsze dwa tygodnie to sie bałam ze go połamie, a potem było tylko lepiej. U mnie nie było jakiegoś olśnienia, ale wierze ze jednak trochę instynktownie sie działa i przede wszystkim dajesz radę pomimo mega zmęczenia...

Widzę, że piszecie o porodzie ja po pierwszym SN teraz będę miała CC na życzenie. Mieliśmy naprawdę ciężki poród ponad 56 godzin, a ja mam bardzo niski próg bólu. Nie chce rodzic SN bo sie boje i ktoś może napisać ze to moje widzi misię, ze to zabieg poważny i co tam chce. A ja powiem, że niech każdy robi jak chce i woli i nikomu nic do tego ;)
O z tym porodem to się zgadzam. Dla jednych cc na życzenie to kaprys tak mi mówili gdy Zośkę poszłam rodzić[emoji6] było już prawie połowa rozwarcia, a ja za nic nie chciałam się zgodzić na SN. I mimo, że moje cięcie numer dwa już nie było tak lekkie jak to pierwsze i już po wystąpiły komplilacje to tym razem innego sposobu rodzenia nie biorę nawet pod uwagę. Nie twierdzę, że SN jest złe. Wręcz przeciwnie. Uważam, że to najlepszy sposób narodzin, tak samo jak KP jest najlepszym sposobem karmienia, ale sama też go nie uskuteczniałam i tym razem to już zupełnie nawet nie zamierzam. Z Zośką walczyłam i doszłam szybko do wniosku, że tu nawet rozmiar i kształt piersi ma ogromne znaczenie i mi z tymi co mam jest ogromnie ciężko. Bałam się, że młodą uduszę. Była u nas trzy razy doradczyni laktacyjna i na nic to się zdało. Teraz na lajcie nie mam zamiaru zupełnie się spinać. Kocham moje dziecko i będę o nie dbać najlepiej jak potrafię, ale ja i mój komfort psychiczny też jest ważny. Każda niech rodzi, karmi i wychowuje jak chce ważne by dziecko i rodzic był szczęśliwy :))

@raz_dwa_trzy @Darsi Dziekuje Dziewczynki za pamiec :) Z Bobo wszystko dobrze - wymiary dobre, wazy juz 116 g :) Widac bylo nawet paluszki i jak rusza buzka tyle, ze... siedzial - stad brak usg 3D/4D czy okreslenia plci ;) Nastepna wizyta za 4 tyg i moze wtedy inaczej sie ulozy :)

Jedyne co, to ze mam troche za malo wod plodowych, stad zalecenie picia ok 2 litrow wody (oprocz zup, herbaty itp itd) - szczegolnie w te upaly. Wtenczas wszystko sie unormuje :) I to tez moja dobra rada dla Was :)

Ps. Z pol h temu doplynelismy do wyspy i za moment widzimy sie z Tesciami, bo stoimy obok hehe :) Dobrej nocki Kobitki! :)

@Megi86 - no to super wieści ;) to teraz musisz pić ;p ja wiem ze trzeba dużo pić a jakoś nie mogę się zmusić i też uważam że za mało pije :( to dobrej nocki

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was rodziła lub zamierza rodzić siłami natury po cc? Ja dwa razy rodziłam SN trzeci raz w lutym 2017 cc i teraz lekarz twierdzi,że ma nadzieję,że urodzę SN. Ale się zastanawiam bo trochę się boje po cc,słyszałam i pęknięciu macicy itp. i sama nie wiem. Z drugiej strony mam porównanie SN a CC i wolałabym mimo bólu to pierwsze ale obawy są. Może znacie kogoś kto był w podobnej sytuacji? Wiem ,że jeszcze dużo czasu do porodu ale tak się dziś zastanawiałam i stąd moje pytanie.

Do góry