reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Karolajna89 witaj u nas :)

@karolina921 czekamy na informacje! :)

@Karolka2106 mimo zwyklej wizyty powodzenia i daj znać koniecznie :) który tydzień dzisiaj?

U mnie dzisiaj 11t5d wg OM. Znalazłam dzisiaj detektorem tętno w sekundę,wiem dokładnie w którym miejscu dzidziul leży :) ale oczywiście,nie byłabym sobą jakbym sobie czegoś nie wymyśliła i... Czy na ten czas 175 tętno płodu nie jest za wysokie?? Oczywiście aplikacja podobno nie jest super precyzyjną i może się mylić,ale na ostatnim USG w 10t było 183 ...

reklama
@Darsi kciuki mocno zaciśnięte i paluchy u nóg też . Trzymam kciuki za Wszystkie wizytujace...Ja odliczam czas do 11.08.. .. Pozdrawiam gorąco i witam nowe mamusie lutowki .

@Karolajna89 witaj u nas :)

@karolina921 czekamy na informacje! :)

@Karolka2106 mimo zwyklej wizyty powodzenia i daj znać koniecznie :) który tydzień dzisiaj?

U mnie dzisiaj 11t5d wg OM. Znalazłam dzisiaj detektorem tętno w sekundę,wiem dokładnie w którym miejscu dzidziul leży :) ale oczywiście,nie byłabym sobą jakbym sobie czegoś nie wymyśliła i... Czy na ten czas 175 tętno płodu nie jest za wysokie?? Oczywiście aplikacja podobno nie jest super precyzyjną i może się mylić,ale na ostatnim USG w 10t było 183 ...
Chyba na poczatku tetno jest wyzsze, ale wraz z tygodniami powinno byc troszke nizsze. Pamietam jak trafilam do szpitala, bo przestalam czuc ruchy to mlody mial tetno 180 i grozila mi cesarka. Po antybiotyku tetno mlodego spalo do 160 i zaczal sie ruszac, chociaz i ja mialam 130-140. Nie wiem jak w PL, ale tutaj wlasnie mi polozna powiedziala, ze teraz juz tutaj nie sprawdzaja tetna na kazdej wizycie, chyba, ze samemu sie chce serduszko posluchac, bo nie jest to do konca miarodajne, a tylko moze "przestarszyc". Wiem, ze dla nas to radosc posluchac dzidziula, ale wlasnie dlatego lepiej tego nie robic za czesto.

Darsi kciuki za mamcię, Twoja mama jest palaczem ?
Karolina 921 mocno zaciskam za wizytę

Wiola 1198 podziwiam za tą samotność:( a jak planujecie dalsze życie ? Ja sobie tego nie mogę wyobrazić, bym umarla z tęsknoty. Jak mój M wylatuje gdzieś 5 dni, ja nie mogę sobie znaleźć miejsca :(((

Juti ja dokładnie tyle samo jestem z moim M 17 lat razem i 9 lat po ślubie. Jak go nie ma dluzej w domu to usycham

Sandra myślę że dzidziuś sobie śmiga :)
MI też jest bardzo ciężko samej choć nie samej bo mam jeszcze 9 letnia córkę i z tatą mieszkam po śmierci mamy więc na brak zajęć nie narzekam i czas ucieka mi szybko ale brakuje bliskości i męża obok choć jemu jest ciężej bo całkiem sam a myślami stale przy nas.. Od stycznia zostanie w kraju to będzie dużo prościej bo ta tęsknota wykancza

@Sandra181 - dziękuję - ja nie mam detektora i nie wiem jak to jest, w ogóle nie wiem gdzie teraz dzidziuś może być, także nie jestem w stanie pomóc :(

@karolina921 - oczywiście, że kciuki zaciśnięte :) wszystko będzie dobrze i za niedługo powiesz rodzicom i mam nadzieję, że się ucieszą :) I jak tam wizyta, bo już chyba jesteś po :)

@milusia83 - dziękuję, tak moja Mami pali chyba z 40 lat już jak nie więcej

@Karolajna89 - witaj :) i gratuluję

@Justyna_maj2017 - dziękuję i życzę miłych dzisiaj spacerów i przyjemnej pogody :)

@ForgetMeeNot - dziękuję bardzo :)

@Karolka2106 - dziękuję bardzo :) współczuję, że musieliście być aż w szpitalu :( nie ma nic gorszego niż chorujące dziecko. U mnie na szczęście dziś lepiej i temp chyba odpuszcza. Zaciskam kciuki za wizytę :)

@raz_dwa_trzy - myślę, że tętno jest dobre. Ja cały czas się zastanawiam nad tym detektorem ale nie wiem czy to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Myślisz, że jak długo będzie można z niego korzystać?

@pszczolka81 - dziękuję :)

@wiola1198 - oby do stycznia :) i na pewno będzie później już dużo łatwiej :)

@Kordosia - Kochana zaglądasz jeszcze do nas?

@Baffi26 - i co tam u Ciebie? Zafasolkowałaś? Bo bałaś się, że mogło się teraz udać.

@raz_dwa_trzy dzisiaj 12+6 tc :)
Co do tętna Twojego Malucha to ja kiedyś mierzylam jak byłam zdenerwowana i Mały miał ponad 200 a z reguły było w normie chyba koło 150. Nie wiem czy to miało wpływ, czy też czasami urządzenie może wariować.
A cos lekarz mówił na to że na usg było wysokie?

Dziekuje za kciuki [emoji4] z maluchem wszystko ok. Chociaż jakiś duży jest [emoji33] i lekarz powiedział, że ja mam źle tp wyliczony. Wg badania dziś 13t 4d, a według tego co mi wyliczyli między 6-8tc 12t3d.
Fhr 167 ud/min
Crl 74.5mm
NT 2.2mm
BPD 23.1mm
Pępowina trójnaczyniowa
Płyn owodniowy w normie
Serce, żołądek, kręgosłup, mózg/czaszka, ściana brzucha, pęcherz obraz prawidłowy. Stopy i rączki widoczne obie, kość nosowa obecna. Przepływ na zastawce trójdzielnej w normie :)
Ryzyko skorygowane dla trisomia 21 1:2845, t18 1:8162, t13 1:9488
Samoistny poród przedwczesny przed 34t 1:237
Lekarz na usg też widział chłopca. Jedynie co może być problemem to łożysko. U mnie jest przodujące na ten moment całkowicie zakrywa ujście do szyjki. Ale ponoć na tym etapie może się ono jeszcze podnieść. Na 1 października już jestem zapisana na badanie połówkowe [emoji4]

reklama
@Karolka2106 no wlasnie nic nie mówił, tylko tyle,że to moje tętno miało wpływ, bo ja też miałam 100 puls :) nie przejął się. Zobaczymy jak będzie na następnej wizycie,postaram się byc spokojniejsza.
@Darsi co do detektora, to fajna sprawa jak dla mnie. Z tego co wiem,to możesz go używać do końca ciąży. Później dochodzą ruchy dziecka, ale czytałam na kilku forach,że dziewczyny nie czuły ruchów i się niepokoily i detektor je uspokajal :)

Do góry