reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
My dla chłopca wymyślaliśmy imiona, i został Kacper, spodobało nam się bardzo, więc jezeli bedzie chlopiec to napewno bedzie Kacperek [emoji1]
A dla dziewczynki nie możemy nic wybrać, propozycji padło wiele ale żadna nie została w głowach na dłużej [emoji4]
A ja mam mieszane uczucia na Kacpra. Też z jednej strony mi się podoba, Mikołaj chwilowo miał być Kacperek, ale znam dwóch Kacprów co po prostu mi się charakterami już nie podobają (nie mam na myśli małych Kacperków a Kacprów z mojego rocznika) i skojarzenia już mieszają w głowie.

Ale chyba mam problem już z głowy, jeśli ani mi się nie odwiedzi ani mężowi to będzie Nadia lub Julek. Uff, kamień z serca, bo mnie ostatnio trapiło to, że nie możemy się zdecydować na te same propozycje.

reklama
@raz_dwa_trzy dzięki,kamień z serca i lepsze samopoczucie
@Megi86 również dzięki
@Juti777 koszmar to byl pod tym wzgledem,ze juz toczylam sie taki miałam brzuch. Lezalam na patologii tydzień i zero objawów porodu. Co badanie to slyszalam "brak gotowosci porodu,wszystko wysoko i pozamykane" myslalam,ze nigdy nie urodze. Ale we czwartek moja gin miała dyżur i po rozmowie zrobiła mi masaz szyjki i tak przechodzilam caly dzień i w piatek o 10.20 urodzilam. Gdyby nie to to chyba bym czekala do skonczonego 42 tyg.

Ja poki co kompletnie nie mam pomyslu na imie, ale fajnie ze wy piszecie to moze coś mi w głowie zaswita.

Uciekam spac dziewczyny. Spijcie dobrze

Ech, ja też przez te upały już nie mam siły. U nas podobno jutro ma być chłodniej, ale jak nie zobaczę, to nie uwierzę. Na szczęście minęły mi już wszystkie dolegliwości I trymestru, ale... zaczynają się te II, np. zadyszki, wieczorne uczucie przejedzenia. Także, moje drogie, szykujcie się i wy na to. :) Lecę doczytać, co u Was słychać, bo jakimś cudem nie zasnęłam dzisiaj po przeczytaniu trzech postów.

A ja mam mieszane uczucia na Kacpra. Też z jednej strony mi się podoba, Mikołaj chwilowo miał być Kacperek, ale znam dwóch Kacprów co po prostu mi się charakterami już nie podobają (nie mam na myśli małych Kacperków a Kacprów z mojego rocznika) i skojarzenia już mieszają w głowie.

Ale chyba mam problem już z głowy, jeśli ani mi się nie odwiedzi ani mężowi to będzie Nadia lub Julek. Uff, kamień z serca, bo mnie ostatnio trapiło to, że nie możemy się zdecydować na te same propozycje.
My właśnie żadnego Kacpra nie znamy i chyba dlatego nam tak już zostanie ;-)
Nadia bardzo ładne [emoji4]

@Caitlyn nie widzę nic dziwnego w imionach,które wybrałaś. bardzo ładne :) mnie tylko razi jak ludzie nadają dzieciom angielsko- czy niemiecko brzmiące imiona, a żyją w Polsce. Np. Nadine zamiast Nadia lub Martin zamiast Marcin. Tym bardziej,że znam ludzi,którzy... no za granicą nie byli, a dzieci jak z dzikiego zachodu :D
My jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach, ale jak chłopiec to na pewno będzie Leon, jak mojego M ukochany dziadek, a i mi się to imię bardzo podoba. A dziewczynkę chciałabym Laurę albo Lilianę :) jeszcze nie wiem co mąż na to.

@karlusia nie wiem co się stało w pracy, ale co by nie było...nie warto [emoji8] wiem,że łatwo się mówi,ale masz w sobie fasolkę,która potrzebuje spokoju mamusi. Wypij meliske, obejrzyj fajna komedie i zobaczysz,że jutro będzie nowy,lepszy dzień, a za rok to w ogóle będziesz się z tego śmiała. Mam nadzieję,że nie robią Ci pod górkę z powodu ciąży? :(

@ForgetMeeNot: Dziękuję :-) Ty też się nie przepracowuj tylko na zwolnienie marsz! :)

AC - obwód brzucha dziecka
FL- długość kości udowej
D hmm ja wiem, że kość nosowa oznaczana jest zazwyczaj jako NB :-)

Maleństwo ewidentnie podobne do Ciebie moje drogie Raz_2_3 :p Hehe :-) Super - nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze, ze wizyta przebiegła pomyslnie! :) Gratuluje!!! Wszystko jest OK! Super, że trafiłaś na zaprzyjaźnioną Pania Dr.

@LoLaaa szczere gratki :-)

Ja mam wizyte we wtorek i sama przez to nie wiem czy gdzies wyruszac w swiat. Jak pojedziemy na lodke to we wtorek stawie sie na wizyte bez problemu, a jak pojedziemy hen daleko to wizyte bede musiala przelozyc na nastepny wtorek. Normalnie bym miala 100% luzu, ale po ostatnim mierzeniu Bobo przez lekarza na NFZ to juz chyba wole podjechać na umowiona wizyte. Od prenatalanych do wtorkowej wizyty minie 19 dni - wiec w normalnym trybie mogłabym odczekać jeszcze tydzien, a tak to sama nie wiem.. :( Druga sprawa to sądzę, że powoli zacznie sie odstawianie progesteronu - juz teraz mam zmniejszona dawke i troche bałabym się go odstawić 1500 km od domu. Zatem rozpatrujac za i przeciw to chyba żegnaj Blausee (polecam wpisać w google i moze kiedys odwiedzić to miejsce) :) Hamm a może za ok 2-3 lata odwiedzimy to miejsce juz z Bobo :)

Mysle, ze to rozsądna decyzja [emoji846] na łódce tez sie zrelaksujesz i jak coś to masz lekarza pod ręka [emoji846] Ja teraz tez jestem w trakcie odstawienia progesteronu. Od wtorku nie aplikuje już luteiny, co mnie niezmiernie cieszy i jeszcze 10 dni duphaston. W przyszłym tygodniu zmniejszona dawkę z 3 na 2 tabletki.

@Caitlyn nie widzę nic dziwnego w imionach,które wybrałaś. bardzo ładne :) mnie tylko razi jak ludzie nadają dzieciom angielsko- czy niemiecko brzmiące imiona, a żyją w Polsce. Np. Nadine zamiast Nadia lub Martin zamiast Marcin. Tym bardziej,że znam ludzi,którzy... no za granicą nie byli, a dzieci jak z dzikiego zachodu :D
My jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach, ale jak chłopiec to na pewno będzie Leon, jak mojego M ukochany dziadek, a i mi się to imię bardzo podoba. A dziewczynkę chciałabym Laurę albo Lilianę :) jeszcze nie wiem co mąż na to.
Albo Brajan i Dżesika

reklama
@Megi86 dziękuję [emoji7] też mi się wydawało,że ma mój profil,ale mężowi nic nie mówiłam,żeby mu przykro nie było :D
Doskonale rozumiem Twoje dylematy. Mnie już nosi, walizka pajeczyną zarasta,a ja w każdej wolnej chwili wyszukuje nowych lotów z nadzieją,że mój mąż się zgodzi. Ale nie :D mówi,że za duża że mnie panikara i już sobie wyobraża jak w innym kraju lata ze mną w poszukiwaniu ginekologa z dobrym USG [emoji23] ale za to powiedział,że jak dzidziuś się urodzi to możemy latać ile chce :) can't wait!
Ale w Waszym przypadku z możliwością jachtowania to jest rajsko. Nie będę się powtarzać, ale zazdraszczam Wam mega :D

@ForgetMeeNot Ty masz pracę biurowa, prawda? Mam wrażenie,że mamy podobną branże. Też pracuje weekendami, za to w tygodniu mam wolne. Kiedy wybierasz się na L4?

@Fanka Kadry co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Tak. Mam prace biurowa, ale nie non stop. Muszę dojechać do kancelarii notarialnej i czasem pojawić się na budowie [emoji846]. Pracuje w budowlance, dokładnie deweloperka [emoji846] Idę do lekarza z wynikami na szybka wizytke, bo nie wizytę w poniedziałek o coś czuje .: tym razem się nie wymigam i wypisze mi zwolnienie, się tak sobie mysle, ze jak teraz są te straszne upały, ze może to i lepiej. Odpocznę sobie bo ostatnio serio mi ciężko [emoji846] aż boje się myśleć co będzie potem [emoji846]

Do góry