reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
My dla chłopca wymyślaliśmy imiona, i został Kacper, spodobało nam się bardzo, więc jezeli bedzie chlopiec to napewno bedzie Kacperek [emoji1]
A dla dziewczynki nie możemy nic wybrać, propozycji padło wiele ale żadna nie została w głowach na dłużej [emoji4]
A ja mam mieszane uczucia na Kacpra. Też z jednej strony mi się podoba, Mikołaj chwilowo miał być Kacperek, ale znam dwóch Kacprów co po prostu mi się charakterami już nie podobają (nie mam na myśli małych Kacperków a Kacprów z mojego rocznika) i skojarzenia już mieszają w głowie.

Ale chyba mam problem już z głowy, jeśli ani mi się nie odwiedzi ani mężowi to będzie Nadia lub Julek. Uff, kamień z serca, bo mnie ostatnio trapiło to, że nie możemy się zdecydować na te same propozycje.

reklama
@raz_dwa_trzy dzięki,kamień z serca i lepsze samopoczucie
@Megi86 również dzięki
@Juti777 koszmar to byl pod tym wzgledem,ze juz toczylam sie taki miałam brzuch. Lezalam na patologii tydzień i zero objawów porodu. Co badanie to slyszalam "brak gotowosci porodu,wszystko wysoko i pozamykane" myslalam,ze nigdy nie urodze. Ale we czwartek moja gin miała dyżur i po rozmowie zrobiła mi masaz szyjki i tak przechodzilam caly dzień i w piatek o 10.20 urodzilam. Gdyby nie to to chyba bym czekala do skonczonego 42 tyg.

Ja poki co kompletnie nie mam pomyslu na imie, ale fajnie ze wy piszecie to moze coś mi w głowie zaswita.

Uciekam spac dziewczyny. Spijcie dobrze

Ech, ja też przez te upały już nie mam siły. U nas podobno jutro ma być chłodniej, ale jak nie zobaczę, to nie uwierzę. Na szczęście minęły mi już wszystkie dolegliwości I trymestru, ale... zaczynają się te II, np. zadyszki, wieczorne uczucie przejedzenia. Także, moje drogie, szykujcie się i wy na to. :) Lecę doczytać, co u Was słychać, bo jakimś cudem nie zasnęłam dzisiaj po przeczytaniu trzech postów.

A ja mam mieszane uczucia na Kacpra. Też z jednej strony mi się podoba, Mikołaj chwilowo miał być Kacperek, ale znam dwóch Kacprów co po prostu mi się charakterami już nie podobają (nie mam na myśli małych Kacperków a Kacprów z mojego rocznika) i skojarzenia już mieszają w głowie.

Ale chyba mam problem już z głowy, jeśli ani mi się nie odwiedzi ani mężowi to będzie Nadia lub Julek. Uff, kamień z serca, bo mnie ostatnio trapiło to, że nie możemy się zdecydować na te same propozycje.
My właśnie żadnego Kacpra nie znamy i chyba dlatego nam tak już zostanie ;-)
Nadia bardzo ładne [emoji4]

@Caitlyn nie widzę nic dziwnego w imionach,które wybrałaś. bardzo ładne :) mnie tylko razi jak ludzie nadają dzieciom angielsko- czy niemiecko brzmiące imiona, a żyją w Polsce. Np. Nadine zamiast Nadia lub Martin zamiast Marcin. Tym bardziej,że znam ludzi,którzy... no za granicą nie byli, a dzieci jak z dzikiego zachodu :D
My jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach, ale jak chłopiec to na pewno będzie Leon, jak mojego M ukochany dziadek, a i mi się to imię bardzo podoba. A dziewczynkę chciałabym Laurę albo Lilianę :) jeszcze nie wiem co mąż na to.

@karlusia nie wiem co się stało w pracy, ale co by nie było...nie warto [emoji8] wiem,że łatwo się mówi,ale masz w sobie fasolkę,która potrzebuje spokoju mamusi. Wypij meliske, obejrzyj fajna komedie i zobaczysz,że jutro będzie nowy,lepszy dzień, a za rok to w ogóle będziesz się z tego śmiała. Mam nadzieję,że nie robią Ci pod górkę z powodu ciąży? :(

@ForgetMeeNot: Dziękuję :-) Ty też się nie przepracowuj tylko na zwolnienie marsz! :)

AC - obwód brzucha dziecka
FL- długość kości udowej
D hmm ja wiem, że kość nosowa oznaczana jest zazwyczaj jako NB :-)

Maleństwo ewidentnie podobne do Ciebie moje drogie Raz_2_3 :p Hehe :-) Super - nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze, ze wizyta przebiegła pomyslnie! :) Gratuluje!!! Wszystko jest OK! Super, że trafiłaś na zaprzyjaźnioną Pania Dr.

@LoLaaa szczere gratki :-)

Ja mam wizyte we wtorek i sama przez to nie wiem czy gdzies wyruszac w swiat. Jak pojedziemy na lodke to we wtorek stawie sie na wizyte bez problemu, a jak pojedziemy hen daleko to wizyte bede musiala przelozyc na nastepny wtorek. Normalnie bym miala 100% luzu, ale po ostatnim mierzeniu Bobo przez lekarza na NFZ to juz chyba wole podjechać na umowiona wizyte. Od prenatalanych do wtorkowej wizyty minie 19 dni - wiec w normalnym trybie mogłabym odczekać jeszcze tydzien, a tak to sama nie wiem.. :( Druga sprawa to sądzę, że powoli zacznie sie odstawianie progesteronu - juz teraz mam zmniejszona dawke i troche bałabym się go odstawić 1500 km od domu. Zatem rozpatrujac za i przeciw to chyba żegnaj Blausee (polecam wpisać w google i moze kiedys odwiedzić to miejsce) :) Hamm a może za ok 2-3 lata odwiedzimy to miejsce juz z Bobo :)

Mysle, ze to rozsądna decyzja [emoji846] na łódce tez sie zrelaksujesz i jak coś to masz lekarza pod ręka [emoji846] Ja teraz tez jestem w trakcie odstawienia progesteronu. Od wtorku nie aplikuje już luteiny, co mnie niezmiernie cieszy i jeszcze 10 dni duphaston. W przyszłym tygodniu zmniejszona dawkę z 3 na 2 tabletki.

@Caitlyn nie widzę nic dziwnego w imionach,które wybrałaś. bardzo ładne :) mnie tylko razi jak ludzie nadają dzieciom angielsko- czy niemiecko brzmiące imiona, a żyją w Polsce. Np. Nadine zamiast Nadia lub Martin zamiast Marcin. Tym bardziej,że znam ludzi,którzy... no za granicą nie byli, a dzieci jak z dzikiego zachodu :D
My jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach, ale jak chłopiec to na pewno będzie Leon, jak mojego M ukochany dziadek, a i mi się to imię bardzo podoba. A dziewczynkę chciałabym Laurę albo Lilianę :) jeszcze nie wiem co mąż na to.
Albo Brajan i Dżesika

reklama
@Megi86 dziękuję [emoji7] też mi się wydawało,że ma mój profil,ale mężowi nic nie mówiłam,żeby mu przykro nie było :D
Doskonale rozumiem Twoje dylematy. Mnie już nosi, walizka pajeczyną zarasta,a ja w każdej wolnej chwili wyszukuje nowych lotów z nadzieją,że mój mąż się zgodzi. Ale nie :D mówi,że za duża że mnie panikara i już sobie wyobraża jak w innym kraju lata ze mną w poszukiwaniu ginekologa z dobrym USG [emoji23] ale za to powiedział,że jak dzidziuś się urodzi to możemy latać ile chce :) can't wait!
Ale w Waszym przypadku z możliwością jachtowania to jest rajsko. Nie będę się powtarzać, ale zazdraszczam Wam mega :D

@ForgetMeeNot Ty masz pracę biurowa, prawda? Mam wrażenie,że mamy podobną branże. Też pracuje weekendami, za to w tygodniu mam wolne. Kiedy wybierasz się na L4?

@Fanka Kadry co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Tak. Mam prace biurowa, ale nie non stop. Muszę dojechać do kancelarii notarialnej i czasem pojawić się na budowie [emoji846]. Pracuje w budowlance, dokładnie deweloperka [emoji846] Idę do lekarza z wynikami na szybka wizytke, bo nie wizytę w poniedziałek o coś czuje .: tym razem się nie wymigam i wypisze mi zwolnienie, się tak sobie mysle, ze jak teraz są te straszne upały, ze może to i lepiej. Odpocznę sobie bo ostatnio serio mi ciężko [emoji846] aż boje się myśleć co będzie potem [emoji846]

Do góry