reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej kobietki ja dziś po usg i pappa wyniki za tydzień więc trochę poczekam, ale ogólnie obraz usg ok. Dzidzia ładnie rośnie. Termin z om na 12.02 a z usg 10.02 wiec jestem spokojna bo miesiąc cały nie miałam usg.
U nas tez piekarnik taki że wytrzymać sie nie da.
Trzymajcie się

Hej kobietki ja dziś po usg i pappa wyniki za tydzień więc trochę poczekam, ale ogólnie obraz usg ok. Dzidzia ładnie rośnie. Termin z om na 12.02 a z usg 10.02 wiec jestem spokojna bo miesiąc cały nie miałam usg.
U nas tez piekarnik taki że wytrzymać sie nie da.
Trzymajcie się

Ooo [emoji846] mam identycznie jeśli chodzi o terminy. Z om na 12.02 a z usg na 10.02 [emoji846] No i oczywiście gratuluje [emoji846]

Ooo [emoji846] mam identycznie jeśli chodzi o terminy. Z om na 12.02 a z usg na 10.02 [emoji846] No i oczywiście gratuluje [emoji846]
O to nieźle zobaczymy jak nam wyjdzie w rzeczywistości[emoji3] pierwszą ciąże zakonczylam z początkiem 42 tyg i mam nadzieje,ze teraz bedzie szybciej koniec. Dziekuje

@Darsi dzięki też staram się tak myśleć,że wszystko ok bedzie

@ForgetMeeNot: Dziękuję :-) Ty też się nie przepracowuj tylko na zwolnienie marsz! :)
Jestem absolutnie za! Też mam opory przed udostępnianiem pewnych treści. Tylko założyciel wątku może go zrobić zamkniętym,prawda?

@Megi86 byłam [emoji85] ale mi się miło zrobiło jak zobaczyłam panią doktor. Młoda kobietka, ale bardzo mi pomogła. W tamtym roku leżałam 4 razy w szpitalu na diagnostyce niepłodności (histeroskopia, HSG) i 2 razy na łyżeczkowaniu po poronieniu. Wszystkie zabiegu robiła ona. Umawiałam się z nią telefonicznie, SMS, była zawsze i czułam się bardzo bezpiecznie. Dzisiaj zrobiła bardzo szczegołowe badanie, chociaż prenatalne mam 13.08,ale pomierzyla kość nosowa, kość udowa, główkę [emoji7] małe fikało aż nie mogłam uwierzyć, tak sobie skakało na tych małych nóżkach [emoji16] pomóżcie mi proszę zinterpretować te pierwsze wyniki pomiarowe.

TP OM 20.02.2019 (niektóre źródła podają,że 23.02.)
TP USG 17.02.2019
D (kość nosowa) 0,43cm
AC 4,92 cm
FL 0,50 cm
FL/AC 10 %

AC - obwód brzucha dziecka
FL- długość kości udowej
D hmm ja wiem, że kość nosowa oznaczana jest zazwyczaj jako NB :-)

Maleństwo ewidentnie podobne do Ciebie moje drogie Raz_2_3 :p Hehe :-) Super - nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze, ze wizyta przebiegła pomyslnie! :) Gratuluje!!! Wszystko jest OK! Super, że trafiłaś na zaprzyjaźnioną Pania Dr.

@LoLaaa szczere gratki :-)

Ja mam wizyte we wtorek i sama przez to nie wiem czy gdzies wyruszac w swiat. Jak pojedziemy na lodke to we wtorek stawie sie na wizyte bez problemu, a jak pojedziemy hen daleko to wizyte bede musiala przelozyc na nastepny wtorek. Normalnie bym miala 100% luzu, ale po ostatnim mierzeniu Bobo przez lekarza na NFZ to juz chyba wole podjechać na umowiona wizyte. Od prenatalanych do wtorkowej wizyty minie 19 dni - wiec w normalnym trybie mogłabym odczekać jeszcze tydzien, a tak to sama nie wiem.. :( Druga sprawa to sądzę, że powoli zacznie sie odstawianie progesteronu - juz teraz mam zmniejszona dawke i troche bałabym się go odstawić 1500 km od domu. Zatem rozpatrujac za i przeciw to chyba żegnaj Blausee (polecam wpisać w google i moze kiedys odwiedzić to miejsce) :) Hamm a może za ok 2-3 lata odwiedzimy to miejsce juz z Bobo :)

Ostatnia edycja:
reklama
O to nieźle zobaczymy jak nam wyjdzie w rzeczywistości[emoji3] pierwszą ciąże zakonczylam z początkiem 42 tyg i mam nadzieje,ze teraz bedzie szybciej koniec. Dziekuje

@Darsi dzięki też staram się tak myśleć,że wszystko ok bedzie
O rany! Ale ci się pierwsze zadomowiło w brzuchu. Ja na szczęście w 38 t 3 d zaczęłam rodzić i to była meeeeega ulga!

Gratuluję super wyników! :-)

Do góry