reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej kobietki ja dziś po usg i pappa wyniki za tydzień więc trochę poczekam, ale ogólnie obraz usg ok. Dzidzia ładnie rośnie. Termin z om na 12.02 a z usg 10.02 wiec jestem spokojna bo miesiąc cały nie miałam usg.
U nas tez piekarnik taki że wytrzymać sie nie da.
Trzymajcie się

Hej kobietki ja dziś po usg i pappa wyniki za tydzień więc trochę poczekam, ale ogólnie obraz usg ok. Dzidzia ładnie rośnie. Termin z om na 12.02 a z usg 10.02 wiec jestem spokojna bo miesiąc cały nie miałam usg.
U nas tez piekarnik taki że wytrzymać sie nie da.
Trzymajcie się

Ooo [emoji846] mam identycznie jeśli chodzi o terminy. Z om na 12.02 a z usg na 10.02 [emoji846] No i oczywiście gratuluje [emoji846]

Ooo [emoji846] mam identycznie jeśli chodzi o terminy. Z om na 12.02 a z usg na 10.02 [emoji846] No i oczywiście gratuluje [emoji846]
O to nieźle zobaczymy jak nam wyjdzie w rzeczywistości[emoji3] pierwszą ciąże zakonczylam z początkiem 42 tyg i mam nadzieje,ze teraz bedzie szybciej koniec. Dziekuje

@Darsi dzięki też staram się tak myśleć,że wszystko ok bedzie

@ForgetMeeNot: Dziękuję :-) Ty też się nie przepracowuj tylko na zwolnienie marsz! :)
Jestem absolutnie za! Też mam opory przed udostępnianiem pewnych treści. Tylko założyciel wątku może go zrobić zamkniętym,prawda?

@Megi86 byłam [emoji85] ale mi się miło zrobiło jak zobaczyłam panią doktor. Młoda kobietka, ale bardzo mi pomogła. W tamtym roku leżałam 4 razy w szpitalu na diagnostyce niepłodności (histeroskopia, HSG) i 2 razy na łyżeczkowaniu po poronieniu. Wszystkie zabiegu robiła ona. Umawiałam się z nią telefonicznie, SMS, była zawsze i czułam się bardzo bezpiecznie. Dzisiaj zrobiła bardzo szczegołowe badanie, chociaż prenatalne mam 13.08,ale pomierzyla kość nosowa, kość udowa, główkę [emoji7] małe fikało aż nie mogłam uwierzyć, tak sobie skakało na tych małych nóżkach [emoji16] pomóżcie mi proszę zinterpretować te pierwsze wyniki pomiarowe.

TP OM 20.02.2019 (niektóre źródła podają,że 23.02.)
TP USG 17.02.2019
D (kość nosowa) 0,43cm
AC 4,92 cm
FL 0,50 cm
FL/AC 10 %

AC - obwód brzucha dziecka
FL- długość kości udowej
D hmm ja wiem, że kość nosowa oznaczana jest zazwyczaj jako NB :-)

Maleństwo ewidentnie podobne do Ciebie moje drogie Raz_2_3 :p Hehe :-) Super - nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze, ze wizyta przebiegła pomyslnie! :) Gratuluje!!! Wszystko jest OK! Super, że trafiłaś na zaprzyjaźnioną Pania Dr.

@LoLaaa szczere gratki :-)

Ja mam wizyte we wtorek i sama przez to nie wiem czy gdzies wyruszac w swiat. Jak pojedziemy na lodke to we wtorek stawie sie na wizyte bez problemu, a jak pojedziemy hen daleko to wizyte bede musiala przelozyc na nastepny wtorek. Normalnie bym miala 100% luzu, ale po ostatnim mierzeniu Bobo przez lekarza na NFZ to juz chyba wole podjechać na umowiona wizyte. Od prenatalanych do wtorkowej wizyty minie 19 dni - wiec w normalnym trybie mogłabym odczekać jeszcze tydzien, a tak to sama nie wiem.. :( Druga sprawa to sądzę, że powoli zacznie sie odstawianie progesteronu - juz teraz mam zmniejszona dawke i troche bałabym się go odstawić 1500 km od domu. Zatem rozpatrujac za i przeciw to chyba żegnaj Blausee (polecam wpisać w google i moze kiedys odwiedzić to miejsce) :) Hamm a może za ok 2-3 lata odwiedzimy to miejsce juz z Bobo :)

Ostatnia edycja:
reklama
O to nieźle zobaczymy jak nam wyjdzie w rzeczywistości[emoji3] pierwszą ciąże zakonczylam z początkiem 42 tyg i mam nadzieje,ze teraz bedzie szybciej koniec. Dziekuje

@Darsi dzięki też staram się tak myśleć,że wszystko ok bedzie
O rany! Ale ci się pierwsze zadomowiło w brzuchu. Ja na szczęście w 38 t 3 d zaczęłam rodzić i to była meeeeega ulga!

Gratuluję super wyników! :-)

Do góry