reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@Darsi dzięki, ale nie wiem czy dzisiaj mam taki paniczny nastrój czy co, ale zadzwoniłam do męża prawie z płaczem, kazał mi się uspokoić,napisać do lekarza i umówić się na jakieś USG w tym tygodniu. Umówiłam się na piątek. Już nie czytam, nie wiem co mnie podkusilo, cholera.

My dla Zosi taki sam mieliśmy [emoji6] nie chce kupować innego bo to co sprawdzone to zawsze jest najlepsze [emoji4]
No właśnie dla mnie też jest bardzo wcześnie i planowałam zakupy dopiero na po nowym roku [emoji1] ale cena mnie kusi i teraz mam rozkminę. Jak wróci mąż wieczorem to z nim pogadam. Może do tego czasu wózek się sprzeda i nie będę miała już problemu [emoji6][emoji1]
Cześć :)
Jak Ci się podoba i jest okazja to bierz :) w poprzedniej ciąży tez miałam termin na luty i w lecie kupiliśmy :) a teraz już kupiłam kołyskę :p

U nas tak samo, jeść się nie chce, a zupa dziś jest grzybowa. Tylko jeszcze zupy nam się chce jeść w taki gorąc ;) Na mięsa nie mogę od miesiąca patrzeć.

A ja Karola wzięłabym ten wózek, za tą cenę to nie ma się co wahać, schowasz go w garażu czy na strychu i przed porodem wyczyścisz :) A potem, tak jak mówisz, możesz tak tanio nie znaleźć.

My mamy wózek po Mikim jeszcze, nowy kupowany był, więc jest w spoko stanie. Tylko nie wiem czy nie będę musiała później podwójnego kupić, ale to się będę przejmować dopiero po porodzie. Jak na razie jestem jednak za opcją, że jak będziemy z mężem razem na spacery chodzić to na dwa wózki, a jak sama to albo dzidziusia w gondoli a syn na nóżkach, albo syn w spacerówce a dzidziuś w chuście. Nie pcham się na razie w podwójne wózki, bo się okaże jeszcze, że się nie przyda, a ceny wygórowane mają ;)
A ile synek ma? Widziałam fajne dostawki do wózków żeby dziecko stało

Cześć :) przeczytałam ale niestety nie kojarzę co która pisała. Zazdroszczę usg. Ja mam za 2 tyg i żałuje ze nie umówiłam
Się za tydzień :/ ale w pracy nie miałby mnie kto zastąpić przez okres urlopowy :/ Wczoraj jakaś masakra bo obudziłam się z brzuchem!! U mnie dzisiaj 11 tc dopiero. Także od razu widać ze jestem w ciąży. Od wczoraj czuje się dobrze jak
Nie w ciąży... no i znowu mam stres czy wszystko ok. Mógłby ktoś ogarnięty zrobić ankietę ile tu pierworodek a ile z nas ma ile dzieci?

Aha a do kogo? :) Jesteś zadowolona?
Bard zo dobry sprzęt tam mają. ;)
Moim lekarzem jest M. STĘPIEŃ jestem z niego bardzo zadowolona . Na wizytach się nie spieszy, rzeczowy, dokładny. Delikatny przede wszystkim . W razie jakichkolwiek wątpliwości odpowiada na SMS czy telefon . Dzięki temu czuje się bezpiecznie bo wiem że jak coś mnie martwi to zawsze mogę na niego liczyć.

DSC_0207.JPG Ja juz mam spory brzuszek, az sie zle z tym czuje, bo w poprzednich ciazach dlugo nie bylo nic... A teraz wygladam jak slon a to dopiero 12t5d...

Dla porownania zdjecie z drugiej ciazy 24tc.20150402_124422.jpg

Załączniki

• DSC_0207.JPG
    DSC_0207.JPG
    606,5 KB · Wyświetleń: 158
  • 20150402_124422.jpg
    20150402_124422.jpg
    436,9 KB · Wyświetleń: 145
Ostatnia edycja:
@Darsi Wrzuć, proszę, zdjęcie dostawki do wózka na "must have" nasze. Podoba mi się. Mój będzie miał 3,2 lata, więc też planuję dostawkę.

@karolka Śliczny maluszek. :)

@karolina921 Może trafi się jeszcze podobna okazja ok. listopada w górę, a wtedy na spokojnie będziesz mogła (powinnaś) kupić. Mnie bardzo kusi, żeby chociaż jakiś drobiazg kupić (choćby bambusowy otulacz), ale wciąż myślę, że to za szybko i nie mam odwagi. :(

Ostatnia edycja:
Z brzuszkiem to też może być nasza subiektywna ocena. Wczoraj koleżanka powiedziała, że nic po mnie nie widać, a mi się wydaje, że jest wręcz ewidentny! A wieczorem wygląda wręcz na 5/6 miesiąc - oczywiście według mnie. Także tak...
Mam podobny jak Ty @julia2s, może nawet ciut większy.

reklama
Myślicie, że mogę użyć tak chociaz jednorazowo samoopalacza? W sobotę mam imprezkę i idę w króciutkim kombinezonie, a nogi dość białe (nie opalałam się teraz zupełnie).

Do góry