Dziewczyny, mój syn obecnie ma 21 miesięcy, za tydzień skończy 22 miesiące, czyli ma niecałe 2 lata i jest cały czas wózkowy. Zasypia mi we wózku. Jak się dzidź urodzi to syn bęzie miał 2 lata i niecałe 4 miesięce.
@Darsi mam na uwadze cały czas tą dostawę, ale raczej on nie jest chętny do stania tylko do siedzenia, więc prędzej z siedziskiem bym wybrała. Nie wiem czy się sprawdziłaby u nas taka dostawka, bo tak jak napisałam mój syn jest na razie cały czas wózkowy, zasypia we wózku i obawiam się, że będę musiała najczęściej korzystać z opcji: on w spacerówce a dzidziuś w chuście ;D A jakby się przekonał do siedziska do super, bo jakoś mnie te podwójne wózki trochę przerażają i cenowo i wagowo
Jestem po wizycie! Tak fajnie trafiłam, że w kolejce do rejestracji nikogo nie było to weszłam od razu, a w kolejce do lekarza były tylko dwie panie przede mną (jedna już w środku, a jedna czekała).
Torbiele się ponoć ładnie wchłonęły. Jedna się wchłonęła całkowicie, a druga się zrobiła jak to nazwał lekarz "pryszcz", czyli teoretycznie powinna się już nazywać pęcherzykiem a nie torbielą.
Krwiak też się ładnie absorbuje, mam jeszcze trochę się oszczędzać i brać luteinę, ale nie mam się co martwić.
No i teraz wieści "dziudziusiowe". Dzidziuś ma już 5,41 cm co wskazuje na 12 tc wg wielkości (a z om jest to 11+1). Termin się przyśpieszyć na 12.02 ale z Mikołajem było to samo, był po prostu duży, a urodził się tak jak się miał urodzić wg miesiączki, a nie usg.
I tu dziewczyny moje pytanie. Myślałam by jechać na te badania prenatalne z testem pappa za tydzień, ale skoro dzidź już taki duży to może pojadę jutro (ostatni dzień urlopu męża)? Boję się, że za tydzień może być za duży na to badanie skoro tak szybko rośnie. Mikołaj też potrafił wielkością być większy i wyglądać na 3 tyg starszego niż powinien
Usg znów nie dostałam, powiedział "tym razem jeszcze nie dam", ale za to się dokładnie przyjrzałam obrazowi usg. Machał do nas dzidziuś rączką, złapał się za głowę, cieszyłam się jak głupia do monitora
Jak zapytałam o płeć podchwytliwe to odpowiedział mi lekarz, że za szybko bym chciała wiedzieć
Ale robił zbliżenia i nie zauważyłam nic sterczącego między nogami więc może i jest szansa na dziołchę ;D
A w załączniku wyniki badań którego nie rozumiem. Ale mówił lekarz, że wszystko jest w porządku to mu wierzę. Powiedział, że nie zrobi NT, zrobią mi je na badaniach prenatalnych.