reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Dopiero weszłam do domu i nie miałam jak pisać. Po wizycie musiałam jeszcze skoczyć do natariusza niestety, tak mnie urządzili dziś w pracy, ale już pisze co i jak.
Wszystko ok z maluchem, nawet bardzo ok wg lekarza [emoji846]
Dzidź ma 60,2 mm i serduszko puka 160/min [emoji846] Kość nosowa uwidoczniona, przezierność 1,5 mm i na podstawie usg o 2 dni straszy niż wg om. Jeśli chodzi o wyniki testu zintegrowanego to skorygowane ryzyko dla trisomii 21 wynosi 1:6491, dla trisomii 18. 1:15576 a dla trisomii 13 jest <1:20000
Ulżyło mi baaaaardzo i jestem przeszczęśliwa [emoji846]
Maluch cały czas się wiercił i ruszał [emoji846]
IMG_3236.JPG

@FankaKadry a jak się miewa Twoje maleństwo?

@Caitlyn, super [emoji846][emoji846] bardzo się cieszę [emoji16][emoji16] mi termin porodu zmienił się z 12 na 10.02 wiec prawie tak samo jako Ty [emoji846]

Załączniki

• IMG_3236.JPG
    IMG_3236.JPG
    289,6 KB · Wyświetleń: 1 322
@ForgetMeeNot - super wiadomość ;) a dzidziuś słodki to teraz już z górki ;) a co się stało w pracy?

Tak się niefortunnie składa, ze jestem jedyna osoba z pełnomocnictwem na jedna ze spółek i nie pytając mnie o zdanie zaplanowali mi umowę akurat na godzinę mojej wizyty, a ze ta umowa musiała być zawarta dzisiaj to czekali na mnie, a ja po wizycie musiałam szybko pędzić do kancelarii.

Dziewczyny a czy któraś z Was brała Canephron. Lekarz przepisał mi dzisiaj w związku z tym, ze często w nocy zaliczam toaletę i jutro lał zrobić posiew moczu.
Plus jest taki, ze mogę odstawić luteinę i za 2 tygodnie duphaston

Dopiero weszłam do domu i nie miałam jak pisać. Po wizycie musiałam jeszcze skoczyć do natariusza niestety, tak mnie urządzili dziś w pracy, ale już pisze co i jak.
Wszystko ok z maluchem, nawet bardzo ok wg lekarza [emoji846]
Dzidź ma 60,2 mm i serduszko puka 160/min [emoji846] Kość nosowa uwidoczniona, przezierność 1,5 mm i na podstawie usg o 2 dni straszy niż wg om. Jeśli chodzi o wyniki testu zintegrowanego to skorygowane ryzyko dla trisomii 21 wynosi 1:6491, dla trisomii 18. 1:15576 a dla trisomii 13 jest <1:20000
Ulżyło mi baaaaardzo i jestem przeszczęśliwa [emoji846]
Maluch cały czas się wiercił i ruszał [emoji846]
Zobacz załącznik 883462

@FankaKadry a jak się miewa Twoje maleństwo?

@Caitlyn, super [emoji846][emoji846] bardzo się cieszę [emoji16][emoji16] mi termin porodu zmienił się z 12 na 10.02 wiec prawie tak samo jako Ty [emoji846]
Ale super dzidziuś! Zazdroszczę Ci,ze już masz spokój psychiczny :) Ja kochana prenatalne 9 sierpnia więc póki co czekam :) Ale dodam moj brzuszek w wątku brzuszkowym:)

@ForgetMeeNot super :) gratulacje. Możesz odetchnąć :)

Za mnie kciuki trzymajcie jutro o 9.20 :)

Ja dzisiaj miałam ciężki dzień. Musiałam córkę odebrać ze żłobka, bo dostała gorączki. Mam L4 na nią do końca tygodnia, a w niedziele jedziemy w góry. Lekarka zauważyła jedynie swiszczacy oddech i mamy inhalowac lekiem. Poza tym jest ok, ale teraz znów miała goraczke. Na dodatek szłam dzisiaj z nią zaraz po lekarzu do apteki i jak chowalam syrop, który kupiłam do torby to mi się stlukl. W aptece okazało się, że to był ostatni i musiałam w tym upale z małą w wózku zasuwac do innej apteki... Ehhh ciężki dzień, ale jak córka usnie to w zamrażarce czekają na mnie lody na pocieszenie :D

reklama
Do góry