reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja się łapię na tym, że ostatnio oglądam rzeczy dla dzieci. Dużo odpoczywam, nudzę się, jestem podekscytowana ciążą... wiec mam nadzieję, że to normalne:D chociaz oczywiście cały czas mam z tylu głowy, że nie mogę fiksowac i za wcześnie myśleć o wyprawce.
Z drugiej strony na pewno będę chciała kompletować wszystko nie na ostatnią chwile, by mieć wszystko w styczniu, by na spokojnie sobie wybierać i rozłożyć wydatki.

reklama
Witam dziewczyny, zagladalam do Was już na początku ale jakoś miałam obawy i niepewność co do ciąży i wolałam zaczekać. Teraz już jestem w 13. Tyg i może czas dołączyć[emoji6]
Mam na imię Agnieszka i mam już 3 letnia córeczkę, to forum poznałam już przy tamtej ciąży[emoji6] jestem z woj. Zachodniopomorskiego i mam 28 lat. Nie nadrobię was ale może uda mi się was poznać od teraz zaglądając na bieżąco[emoji5]

Apropo mnie jeszcze, jak narazie na usg wszystko ok, wyniki dobre. W pierwszej ciąży miałam pod koniec cukrzycę ciążowa i trochę się obawiam że się może powtórzyć..
Na codzień zajmuje się domem i Małą, a prócz tego szyję na maszynie [emoji5]

@Darsi Uff, to nie moja. :) Mieszkam pod Wrocławiem od strony Muchoboru, więc podobny kierunek.

@anaa26 Jeśli to rzeczywiście opryszczka i pojawiła się pierwszy raz (w życiu), to skonsultuj koniecznie z lekarzem. Jeśli kolejny raz, to nie ma obaw. Też to mam i w tej ciąży już raz wyszło.

@karolina921 Wspaniałe wieści! Pewnie będzie braciszek wytulony i wycałowany przez siostry. :) No i, moim zdaniem, chłopcy są zdecydowanie łatwiejsi w obsłudze.

@ForgetMeeNot Megi napisała: „Wg mojej wiedzy progesteron (luteina i/lub duphaston) nie wpływa na wynik testu podwójnego (brak związku między białkiem pappa a progesteronem)” PLUS lekarze o to nie pytają; gdyby był udowodniony związek, w wywiadzie podczas badań na pewno padłoby stosowne pytanie. Ja byłam na luteinie i wyników mi nie „popsuła”. Możesz podczas usg gen. zagadnąć o to lekarza, będziesz miała spokojniejszą głowę. :)

@aga24073 Gratulacje! I nie martw się na zapas tą cukrzycą.

@Semifreddo Jak się udała przymiarka? W tej sukni i z lekko wypukłym brzuszkiem będziesz pięknie wyglądać.

Cześć dziewczyny!! Ale produkujecie! PodczytylM
Kilka stron z 3 dni temu a teraz chyba z20. Tyle was jest ze naprawdę ciężko to ogarnąć :D
Jestem Klaudia, termin 19.02. Moja w sumie 3 ciąża, druga była bezzarodkowa a pierwsza z lutego 2015 :D Luty to magiczny miesiąc bo wtedy tez poznaliśmy się z mężem i od razu była big love :D
Mieszkam za granica, i lecę na badania prenatalne 14.08. Nie mam w planach robić ich więcej.
Raz dwa trzy w pierwszej ciąży miałam
Angelsounds, w sumie działało i bardzo uspokajało jak młoda miała ciche dni :) teraz zamówiłam detektor jakiś inny na Allegro bo angelaounds sprzedałam. Tutaj mam przewidziane jedno usg w 19 tyg wiec dla mnie to ratunek.
Pozdrawiam was i mak nadzieje ze ogarnę taka ilość wpisów ;P

Aha a w pierwszej ciąży młoda miała 53 mm i lekarz mówił ze na jego oko dziewczynka a ja niw mogłam w to uwierzyć jak można coś takiego zobaczyć na 5 cm człowieku :D

reklama
A oczekiwań do płci nie mam bo wymarzona córeczkę mam. Wtedy to chciałam tylko córeczkę. Teraz ważne żeby wszystko było ok :) no i żeby jedno bo u mnie w rodzinie i bliźniaki i trojaczki się przewinęły :D

Do góry