reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
No juz pisze pisze Kochana :) Wracamy wlasnie z Gda. USG - wszystko OK! CRL 5.84 cm wg lekarza idealne na dzis dzien czyli na 12+1 (12+1 rowniez z USG). Serduszko 157 ud/min, uderzenia rytmiczne/miarowe - bdb wynik jak na ten czas. NT w sam raz jak na ta wielkosc (bardziej przy dolnej granicy). Bobo baaardzo ruchliwe. Widac nosek, powieki, raczki, nozki (nawet stopy, lokcie itd. :p) Z USG wszystko dobrze. Pozniej test podwojny - wyniki w poniedzialek i po tym wszystkim dopiero bedzie 95% pewnosc ze wszystko jest dobrze. Samo USG to 75% na wykrycie wad, dlatego Ewela moze zdecyduj sie na ta pappe, co? :)
Dodatkowo jesli chodzi o przeziernosc karkowa to nawet z prawidlowym wynikiem (badanie USG) rodza sie dzieci z Z.D. dlatego warto zdecydowac sie na test podwojny.

Lekarz bardzo sympatyczny :) USG przez powloki brzuszne. Czas trwania ok 25 min. Z pewnoscia wybiore sie do Niego na USG polowkowe. Dziekuje za kciuki Dziewczynki! :)
Cuuuudna wiadomość :) :) :) :) :) mam nadzieję, że już teraz odetchniesz i w pełni będziesz się cieszyć tym pięknym stanem :)

reklama
No juz pisze pisze Kochana :) Wracamy wlasnie z Gda. USG - wszystko OK! CRL 5.84 cm wg lekarza idealne na dzis dzien czyli na 12+1 (12+1 rowniez z USG). Serduszko 157 ud/min, uderzenia rytmiczne/miarowe - bdb wynik jak na ten czas. NT w sam raz jak na ta wielkosc (bardziej przy dolnej granicy). Bobo baaardzo ruchliwe. Widac nosek, powieki, raczki, nozki (nawet stopy, lokcie itd. :p) Z USG wszystko dobrze. Pozniej test podwojny - wyniki w poniedzialek i po tym wszystkim dopiero bedzie 95% pewnosc ze wszystko jest dobrze. Samo USG to 75% na wykrycie wad, dlatego Ewela moze zdecyduj sie na ta pappe, co? :)
Dodatkowo jesli chodzi o przeziernosc karkowa to nawet z prawidlowym wynikiem (badanie USG) rodza sie dzieci z Z.D. dlatego warto zdecydowac sie na test podwojny.

Lekarz bardzo sympatyczny :) USG przez powloki brzuszne. Czas trwania ok 25 min. Z pewnoscia wybiore sie do Niego na USG polowkowe. Dziekuje za kciuki Dziewczynki! :)
No w końcu bo już zaczęłam się martwić. Ale ok rozumiem,że to tak nie jest ,,raz dwa,,;) Super wieści,cieszę się bardzo..bardzo..:biggrin2::) To moje bobo trochę większe ale to pewnie przez to,że tyle jem ;) żartuje oczywiście. Każde maleństwo rośnie w swoim tempie i najważniejsze ,że są w normie. Nie wiem co z tym testem:( a do którego tygodnia można go wykonać? Boje się,że statystycznie wyjdzie słabo i do końca ciąży będę się martwić. A nie chcialabym aminopunkcji bo jest ryzyko utraty ciąży,małe wiem ale w ostatniej ciąży ciągle znajdowałam się w tym 1 procencie powikłań:( Sama nie wiem...

Jest boski!!! I w podobnym kolorze jak nasza kota :)
Jaka to rasa?
Nie jest rasowy, ale najbardziej przypomina rexa :) Twój widzę, że ma dłuższą sierść :)

Ale piękne macie zwierzaki :)

Ja czekam właśnie na wizytę do lekarza. Najpierw nie mogli znaleźć kartoteki, a potem się okazało, że jestem zapisana do innej lekarki... I czekam ciągle, a tak już bym chyba weszła. Chyba jutro wezmę wolne w pracy, bo mnie totalnie rozłożyło. Mam okropny katar, a do tego taki kaszel, że aż mnie wszystko boli :(

A

Rewelacja :) Jaka już duża dzidzia . A podpytałas o płeć,czy nie chcecie wiedzieć ?;);)

A

Rewelacja :) Jaka już duża dzidzia . A podpytałas o płeć,czy nie chcecie wiedzieć ?;);)

:) Chcemy wiedziec, tyle, ze lekarz nic nie mowil o plci, a duzo mowil o roznych rzeczach i ja tez pytalam o inne sprawy. Dopiero po wyjsciu z gabinetu pomyslalam, ze moglam sie zapytac, ale sadze, ze gdyby juz widzial to by powiedzial :)

Ewela: do 13+6. Sadze ze lepiej wiedziec :) A na sama amniopunkcje mozesz sie przeciez nie zgodzic (1:200 tyle wynosi smiertelnosc plodu podczas amnio.). Ja tez pewnie bede sie jeszcze lekko stresowac do poniedzialku, ale pozniej po USG i t. podwojnym bede czula ulge, bo sam lekarz powiedzial, ze jak te wyjda OK to bedzie mozna odetchnac :) Nie boj sie, bo nic tym razem zlego Was nie spotka! :) Ale szanuje kazdy Twoj wybor.

reklama
No to jeszcze trochę czasu mi zostało. Przemyśle sobie to wszystko jeszcze raz i podejmę jakaś decyzję. Dziękuję za te wszystkie informacje:)

Do góry