reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hahaha! Ja w pierwszej ciąży wciągnęłam się mega w ten turecki serial "Wspaniałe stulecie". Normalnie cały obejrzałam!!! A jak kiedyś natknęłam się na jakiś odcinek kilka miesięcy po porodzie to zbierałam szczękę z podłogi jak ja to oglądać mogłam. Ni zupełnie był już nie do przetrawienia. Taki więc mały dowód, co ciąża robi z naszymi mózgami i emocjami. :-D:-D:-D
Matko ja przed ciążą oglądałam to! Najpierw mówiłam co to za bzdury, kto to ogląda itp a później się tak wciagnelam,ze odcinki na necie szukałam :D

reklama
@KasiaKaty widziałam sporo "teletubisiow" (ludzi w foliowych ubraniach), spacerujących w ulewie, ale dla mnie to żadna frajda, a poza tym syn zakatarzony tylko by się doprawił No szkoda szkoda, no ale trudno :(

@anaa26 dziękuję za szczegółową odpowiedź! U mnie póki co wyniki, robione 2 lipca, były w normie, no ale to się mogło do tej pory zmienić, czym bardziej, że ja mdłości mam już przeszło 5 tygodnii :( Dlatego się zastanawiam czy nie brać czegoś jednak "na zapas". Nie lubię łykać "niepotrzebnych" tabletek, ale jeśli niedoborami miałabym zaszkodzić to przemyślę tą suplementację

A no a propos seriali, to co jeszcze polecacie? :D

Dziś urodziła moja znajoma z forum październikowych mam 2016r. Miała mieć dziś zaplanowaną cesarkę, a jechała już w nocy do szpitala z 7 cm rozwarciem i skurczami, mówi, że śmiga już na nogach, urodziła w godzinę (trzeci maluszek), życzę nam wszystkim takich ekspresowych porodów! :)

@KasiaKaty widziałam sporo "teletubisiow" (ludzi w foliowych ubraniach), spacerujących w ulewie, ale dla mnie to żadna frajda, a poza tym syn zakatarzony tylko by się doprawił No szkoda szkoda, no ale trudno :(

@anaa26 dziękuję za szczegółową odpowiedź! U mnie póki co wyniki, robione 2 lipca, były w normie, no ale to się mogło do tej pory zmienić, czym bardziej, że ja mdłości mam już przeszło 5 tygodnii :( Dlatego się zastanawiam czy nie brać czegoś jednak "na zapas". Nie lubię łykać "niepotrzebnych" tabletek, ale jeśli niedoborami miałabym zaszkodzić to przemyślę tą suplementację

A no a propos seriali, to co jeszcze polecacie? :D

Dziś urodziła moja znajoma z forum październikowych mam 2016r. Miała mieć dziś zaplanowaną cesarkę, a jechała już w nocy do szpitala z 7 cm rozwarciem i skurczami, mówi, że śmiga już na nogach, urodziła w godzinę (trzeci maluszek), życzę nam wszystkim takich ekspresowych porodów! :)
Z seriali to polecam Orange is the new Black, Dark, Narcos, Homeland. Ogólnie u mnie Netflix ostatnio non stop :D

Cześć kochane mamuśki :) długo mnie nie było ale to z powodu braku czasu :)

Gratuluję udanych wizyt i cudne maluchy.

Ja z seriali rzuciłam się z wir Esmeraldy :) bo kompletnie nie idzie nic

Gaya ja też czerwcowa mamusia 2017 z tym że nie udzielałam się na forum bo ja to taka boi dupa
Jestem [emoji44]

A tak poza tym to strasznie bolą mnie jajniki i wykryli u mnie jakąś bakterie gardnella która jest groźna w ciąży ale można ją leczyć dopiero po 3 miesiącu więc trochę siedzę jak na szpilkach :) miejmy nadzieję że będzie dobrze :*

Ja też kocham futrzaki sama mam dwa yorki i powiem wam że nie lubiały dzieci a jak się mała urodziła nie te psy , ciągnie za ogon uszy a one nic :)

Haloo @Megi86 ?? Co chwilę zaglądam a tu żadnych wieści od Ciebie. Jak tam po wizycie?

No juz pisze pisze Kochana :) Wracamy wlasnie z Gda. USG - wszystko OK! CRL 5.84 cm wg lekarza idealne na dzis dzien czyli na 12+1 (12+1 rowniez z USG). Serduszko 157 ud/min, uderzenia rytmiczne/miarowe - bdb wynik jak na ten czas. NT w sam raz jak na ta wielkosc (bardziej przy dolnej granicy). Bobo baaardzo ruchliwe. Widac nosek, powieki, raczki, nozki (nawet stopy, lokcie itd. :p) Z USG wszystko dobrze. Pozniej test podwojny - wyniki w poniedzialek i po tym wszystkim dopiero bedzie 95% pewnosc ze wszystko jest dobrze. Samo USG to 75% na wykrycie wad, dlatego Ewela moze zdecyduj sie na ta pappe, co? :)
Dodatkowo jesli chodzi o przeziernosc karkowa to nawet z prawidlowym wynikiem (badanie USG) rodza sie dzieci z Z.D. dlatego warto zdecydowac sie na test podwojny.

Lekarz bardzo sympatyczny :) USG przez powloki brzuszne. Czas trwania ok 25 min. Z pewnoscia wybiore sie do Niego na USG polowkowe. Dziekuje za kciuki Dziewczynki! :)

No juz pisze pisze Kochana :) Wracamy wlasnie z Gda. USG - wszystko OK! CRL 5.84 cm wg lekarza idealne na dzis dzien czyli na 12+1 (12+1 rowniez z USG). Serduszko 157 ud/min, uderzenia rytmiczne/miarowe - bdb wynik jak na ten czas. NT w sam raz jak na ta wielkosc (bardziej przy dolnej granicy). Bobo baaardzo ruchliwe. Widac nosek, powieki, raczki, nozki (nawet stopy, lokcie itd. :p) Z USG wszystko dobrze. Pozniej test podwojny - wyniki w poniedzialek i po tym wszystkim dopiero bedzie 95% pewnosc ze wszystko jest dobrze. Samo USG to 75% na wykrycie wad, dlatego Ewela moze zdecyduj sie na ta pappe, co? :)
Dodatkowo jesli chodzi o przeziernosc karkowa to nawet z prawidlowym wynikiem (badanie USG) rodza sie dzieci z Z.D. dlatego warto zdecydowac sie na test podwojny.

Lekarz bardzo sympatyczny :) USG przez powloki brzuszne. Czas trwania ok 25 min. Z pewnoscia wybiore sie do Niego na USG polowkowe. Dziekuje za kciuki Dziewczynki! :)
Piękne wiadomosci! Czytałam z uśmiechem na twarzy :) dzidziul rośnie aż miło! Już masz to za sobą, super, zazdraszczam. :) Znowu wypływacie odpoczywać? (Już byście sobie darowali, niektórzy w weekend pracują :D )

Super! Świetne wieści, masz już to za sobą:)

Cześć Mamuśki :)
Ledwo nadrobiłam, tak naskrobałyście rzez kilka dni :) :) i ile tu cudownych wieści i fotek :):) super. Bardzo, bardzo się cieszę i gratuluję :) :) czekam na więcej takich extra wieści i rewelacja, że prenatalne już się zaczęły i tak fajnie wychodzą.

Mnie kilka dni nie było ponieważ byłam dłuższą chwilkę u rodziców a jak wczoraj wróciłam do pracy miałam kocioł i stres bo pawie cały dzień czekałam na Zarząd żeby ich poinformować o moim stanie. Pozytywnie to przyjęli, o ile to nie poza :) :) :) :)
U rodziców trochę odpoczęłam, ale w dniu wyjazdu pocięłam się z moją siostra :( i powiem, że od kiedy jestem w ciąży nikt mnie jeszcze tak nie zdenerwował i tym bardziej mi przykro bo wie, że jestem w ciąży i kompletnie, ale to kompletnie nie potrafi panować nad emocjami. :( Generlane ostatnie 3 dni dużo stresu miałam, za dużo :(

@KasiaKaty dziękuję, że o mnie wspomniałaś :) miło mi się zrobiło :) :) :)

Mam nadzieję, że będę miała teraz więcej czasu dla Was :):):)
Oczywiście trzymam kciuki z całych sił za najbliższe wizyty i badania :) czekam na same dobre wieści :)
Ja na PAPPę ide w najbliższa środę a wizytę mam 31.07.

P.S.? Widać Wam brzuszki? mojego już się ukryć nie da, a to dopiero początek :) wyglądam na koncówkę 4 miesiąca normalnie albo i lepiej :)

reklama
Piękne wiadomosci! Czytałam z uśmiechem na twarzy :) dzidziul rośnie aż miło! Już masz to za sobą, super, zazdraszczam. :) Znowu wypływacie odpoczywać? (Już byście sobie darowali, niektórzy w weekend pracują :D )
Nom jedziemy na lodke, ale jutro z rana :p Bo dzis juz nie mam sily jechac (mazury) :) Dziekuje raz_dwa_trzy za wsparcie i dobre slowo :) A Ty pracujesz w ten week?

Do góry