Laseczki, jeżeli chodzi o temat L4 w ciąży jest to temat dosyć drażliwy, są kobietki, które od zrobienia testu niemal są na zwolnieniu, a są takie które cisną do końca
Nie oceniam żadnej z tych grup, mówi się, że ciąża to nie choroba, ja jednak uważam, że jest to mocno obciążający i wyczerpujący czas. Tak naprawdę każda praca może być stresująca, wyczerpująca, czy to siedząca, czy stojąca, nie ma reguły. Zatem decyzja należy do Was....Tak naprawdę wydając na świat człowieka, Państwo zyskuje nowego obywatela, który do końca życia będzie dawał składki, będzie płacił podatki. Decyzja należy do Was, zawsze z pracodawcą możńa się dogadać, że początek ciąży l4 bo złe samopoczucie, potem powrót i jak już ciężko, czyli 28 tydzień to odpoczywać. Jeżeli się w ogóle nie da pracować to L4.
Odnośnie badań, no wiadomo to w 12tc, wyklucza pewne cechy, ale tak naprawdę o dziecko będziemy się martwić już zawsze. Moja koleżanka przeszła jakiegoś cholernego wirusa, najprawdopodobniej to była bostonka, i po nim doszło do zwapnienia tętnic u dzidziusia i obumarcie dziewuszki w 28 tc. Więc kurcze nic nie jest pewne, do samego porodu...a jak zdrowe się urodzi to też się człowiek martwi przez te pierwsze tygodnie najbardzziej.
Wiecie co? Wczoraj wysiadłam z auta i zaczęły mi latać nogi i ręce tak jak przy wielkim stresie, nie mogłam tego opanować, słabo mi się robiło, wypiłam szklankę mleka i odwiozłam opiekunkę, potem już lepiej. Nie wiem czy to spadek cukru czy co? Wiem, że teraz ciągle mi w ogóle słabo, szybko się męczzę....echhh
KasiaKaty wiem, że chciałaś dobrze,
przynajmniej z punktu widzenia pracodawcy, wiem, że dużo zdrowych, pełnych energii dziewczyn dłubie w nosie w domu i się nudzi zamiast faktycznie realnie skończyć swoje obowiązki i wprowadzić kogoś nowego..
Justyna_maj2017 proszę zamów
Link do: Preparat medycyny naturalnej Biovea Żurawina 400mg 90 tabl. - Opinie i ceny na Ceneo.pl,
niesamowity lek. Jak tylko mnie coś szczypie na dole, to od razu tableteczka i wszystko mija.
Stokroteńka23 jak najszybciej, a najbezpieczniej po 3msc, wszystko w zaleśności jaka szefowa....
Fanka Kadry jejku to straszne, to co piszesz
Boziu miałabym taką samą wizję
matko umarłabym....trzymaj się dzielnie dbaj o siebie, oby wszystko było dobrze...Ja miałam zawsze duże krwiaki, jeden nawet między łożyskiem, a ścianą macicy i się wchłaniały bez ani jednek kropli krwi.... Czasem jest tak, że krwiaczki się szybciutko samoistnie wchłaniają, tego Ci życzę. Jeżeli chodzi o wielkość dzidziulka, niby w tym czasie dzieciaczki rosną bardzo podobnie, ale to może być różnica pomiarowa, dupka czasem się źle ułoży. Ja też tak mam, że o połowie rzeczy zapominam na wizycie i dlatego targam męża i wcześniej mu mówię, o co mamy zapytać...
a odnośnie daty porodu to zawsze jest taka świętość jak OM, czyli ostatnia miesiączka, a na USG wychodzi takie prawdopodobieństwo. Najczęściej w 10tc pomiary USG są najbardziej miarodajne
ale w książeczce zawsze będzie OM
Anna26 współczuję CI bardzo, gratuluję wizytki...śliczny okruszek.
Paulina_90 niestty bóle migrenowe w ciąży to częstość. I najzabawniejsze jest to, że jak ktoś jest migrenowcem to mu się ilość napadów zmniejsza, a jak ktoś ma raz na ruski rok to zwiększa.
Najważniejsze to dużo pić i mniej się stresować....
KArolina921 ja też dzisiaj spałam (dzięki Bogu), a snów tyle, że wykończona wstaję. Gratuluję wizytki...
Wiola1198 gratuluję, śliczne bobo, niech "chmurka" rośnie
KArlusia gratki, śliczny bubuś
Ewela Kciukaski, ja też z tych, którzy dużo czytają, ale ja siedzę w branży medyczno - farmaceutycznej, więc dużo wiem
i wiem jedno, że leki często nie leczą, a likwidują objawy, żeby "pacjent" klient jak najdłużej pozostał klientem
Megi86 kciuki za jutro....
Gabrysia95 jejku jakie to dziwne, że kobieta musi się stresować z wieścią o ciąży w pracy....Boziu...., ale dobrze, że zmianowy okazał się być człowiekem
Baffi26, nie wiem co Ci napisać, na Twoim miejscu poczekałabym chociaż jeden cykl. Żeby wszystko naprawdę się mocno zregenerowało. Żebyś Ty się zregenerowała, i w pełni sił cieszyła bąbelkiem.....mimo wszystko.... A potem tylko czekać na maleńką fasolinkę...
Emilia S u nas taka pogoda, że ja ledwo wstaję bo dramat...
GAya11 zdrówka dla synka...Generalnie u mnie dzieci często chorują po 3,4 dni z tempką po 39 stopni. Sprawdź mu gardło czy ma nalot, czy ma nudności... Ja jestem przeciwnikiem antybiotyków (moje dzieci dostały jeden raz syn na anginę - ktrej nie wolno lekceważyć, a drugi raz na ucho w kroplach), nie mają alergii. JA mocno siedzę w temacie. Jeżeli nie ma wskazań to absolutnie żadnych antybiotuków. Jak mam wachania (czyli tempka ok 4-5 dni, wolę zrobić crp w laboratorium. Antybiotyki niestety wyjaławiają jelita z prawidłowej flory, która produkuje witaminy itp. Jeszcze raz zdróweńka...
Kordosia no to miłego spotkania
Łucja witaj!
Izabela ja mam leukocyty w normie, generalnie zjadam żurawinę co drugi dzień, polecam każdej ciężarnej