reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Fanka: mysle ze jest wszystko OK :) tak jak napisala Anaa - kazdy dzidzius rosnie w swoim tempie :) U mnie w 8+6 crl wynosilo 2.17 cm i z tego co pamietam podobnie bylo u Eweli, u Anaa i Semi - bobaski mniejsze, a u Karoliny wiekszy. Wiec jakby porownac wielkosc malenstwa Karoliny do Anaa to roznica by wyszla dosyc spora. Dlatego nie martw sie na zapas. Mi teraz lekarz w 10+2 (ten na NFZ) napisal 9/10 tydz. A dziewczyny mialy jasno napisane ze 10 t przy takiej wielkosci maluszka :) Ps. Sorry jak cos pokrecilam z wielkosciami Bobasow - pisze z pamieci ;)

Karolina: Dziekuje bardzo za odpowiedz :)

reklama
Żałuję,ze nie dopytalam jej wczoraj ale w przyszły czwartek dopytam się jaki to w końcu jest ten termin i który konkretnie tydzień. Podejrzewam, ze teraz jakby tak usrednic te wielkości to mniej więcej przełom 7/8 T. Ważne chyba, ze dzidziuś podwoil swoją wielkość w 12 dni więc chyba nie odstaje jakoś :)

Moje sny w ciąży to też jakaś masakra... Nie codziennie, ale jednak często. Są dziwne, po przedzeniu szukam w internetowych sennikach znaczenia i zazwyczaj nie jest ono zadowalające.

Dziś przeszły same siebie.. Uwaga, wiek obecny, ale jednak siędzę w podstawówce na historii, sala z moich wspomnień, rusza mi się ząb, wypada, zaraz wypadają wszystkie pozostałe... Co było dalej, zawijanie ich w chusteczkę, aby jakoś w domu je poskładać, przykleić, zaciśnięte usta i wstyd...

Boję się.. U nas w regionie takie sny "mówią" o jednym.

Pamiętam, że moja przjaciółka też miała dziwne i pokręcone sny w ciąży.
Ja nie szukam objaśnień snów w siennikach bo tam są same negatywne opisy i później człowiek chodzi niepotrzebnie ,,struty,,. Nie czytam też żadnych horoskopów i nie wierzę w przesądy bo to wszystko to jakieś czary mary a tego nie cierpięo_O Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś to lubi ,każdy lubi coś innego a mi poprostu lepiej się żyje jak nie zaśmiecam sobie głowy tego typu sprawami;)

Ja nie szukam objaśnień snów w siennikach bo tam są same negatywne opisy i później człowiek chodzi niepotrzebnie ,,struty,,. Nie czytam też żadnych horoskopów i nie wierzę w przesądy bo to wszystko to jakieś czary mary a tego nie cierpięo_O Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś to lubi ,każdy lubi coś innego a mi poprostu lepiej się żyje jak nie zaśmiecam sobie głowy tego typu sprawami;)
Też bym chciała tak umieć Recę jednak swędzą, żeby sprawdzić "bo przecież i tak nie wierzę" a później myślę...

Dziewczyny,

Jak u Was z poziomem leukocytów 2 moczu? U mnie wzrósł. Nic mnie nie boli, czuję się niezmiennie zmęczona ale z tego co widzę to wszystkie tego doświadczamy. Mam wizytę dopiero 25.07. Reszta wyników super. Myślicie że to powód do niepokoju?

My też zdecydowaliśmy się na test z krwii. Miało być Nifty ale poczytam jeszcze o tym Panorama test. Czekam na wizytę za dokładnie tydzień u lekarza żeby upewnić się, który to tydzień. Mam też nadzieję, że wyniki można sprawdzić online, bo nie zdążymy ich odebrać przed wyjazdem do Stanów a nie mogę się doczekać żeby poznać płeć. Mam wrażenie, że wtedy bardzo zmieni się moje nastawienie do osoby, który zamieszkuje mój brzuch ;) wszystko to będzie już bardziej...namacalne ? :D

reklama
My też zdecydowaliśmy się na test z krwii. Miało być Nifty ale poczytam jeszcze o tym Panorama test. Czekam na wizytę za dokładnie tydzień u lekarza żeby upewnić się, który to tydzień. Mam też nadzieję, że wyniki można sprawdzić online, bo nie zdążymy ich odebrać przed wyjazdem do Stanów a nie mogę się doczekać żeby poznać płeć. Mam wrażenie, że wtedy bardzo zmieni się moje nastawienie do osoby, który zamieszkuje mój brzuch ;) wszystko to będzie już bardziej...namacalne ? :D
Ja właśnie umówiłam się na jutro do lekarki u której ten test panorama można wykonać i w cenie mam jutro usg oceniając wiek ciąży, wywiad, pobranie krwii i wynik na email oczywiście odebrać osobiście też można, ale mam tam 50km więc mogłabym się zabić jadąc po wynik [emoji6]. Wizyta na 8 rano wynik do 10dni.

Do góry