reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
To ja ma 174 cm wzrostu i zaczynałam z wagą 62 i tak mi się waha od 64 do 62 ciągle, a waże się zawsze rano :)
W spodniach też już nie mogę chodzić. Nie dopinają się. Jedynie te na gumce dają radę. Staram się chodzić w sukienkach typu worek, bo jak zalożę coś innego to wszyscy się chyba zorientują,że jestem w ciąży. Wybrzuszyło mnie osttanio :)
@milusia83 to dobrze, że nerka pracuje :) i trzymam kciuki żeby obyło się bez konieczności cewnika.

reklama
Nie przypuszczałam dziewczyny, ze tu tyle fanek piłki nożnej, jak fajnie,ze nie jestem sama ;) Też nie mogę się doczekać finału ale szkoda,ze już mundial się kończy.

Co do wagi to ja całe życie przy wzroście 171cm wazylam 55kg a teraz ptzytylo mi sie i startuje z 65kg wiec planuje duzo nie przytyc.

Ja wizyty miałam co 2 tyg a teraz mnie zapisała za 3 tyg i czekam i czekam i nie mogę się doczekać :/
Ja oglądam, ale podczas tego mundialu niewiele meczy obejrzałam. Jak wracam z pracy po 18, przed 19, zjem i padam dosłownie. Wczoraj zasnęłam po 20 minutach mecze i tk prawie codziennie :(

To ja ma 174 cm wzrostu i zaczynałam z wagą 62 i tak mi się waha od 64 do 62 ciągle, a waże się zawsze rano :)
W spodniach też już nie mogę chodzić. Nie dopinają się. Jedynie te na gumce dają radę. Staram się chodzić w sukienkach typu worek, bo jak zalożę coś innego to wszyscy się chyba zorientują,że jestem w ciąży. Wybrzuszyło mnie osttanio :)
@milusia83 to dobrze, że nerka pracuje :) i trzymam kciuki żeby obyło się bez konieczności cewnika.
Oj to z wagą lecimy podobnie, ja mam wrażenie, że mnie wzdęcia dopadły i brzuch wysadziło....

Różnie z tym bywa, ale mam znajomą, co całe życie ok 50 kg ważyła, a po ciąży ma sporą nadwagę (jest już po 3 ciążach, ale już po 1 ją miała) i nigdy nie wróciła do tych 50 kg. To taki jedyny przypadek jaki znam, bo inne szczuplutkie ciężarne wracały zaraz do swojej wagi, a nawet niektóre jeszcze mniej ważyły po ciąży.
no zobaczymy jak to będzie, ale jedno jest pewne- moge jesc ile chce, co chce i kiedy chce, taki plus :))

@milusia83 - a tak się dzisiaj zastanawiałam co u Ciebie jak z tą nerka. Dobrze ze pracuje - musisz uważać i dużo pić mi żurawina bardzo pomagała. Trzymam kciuki żeby bylo coraz lepiej

To ja dziewczyny 175 cm i aktualnie 61 kg. W pierwszej ciąży ważyłam 62 kg na początku a skonczyłam na 89 kg[emoji3] moja ginka się śmiała, że będę płakać pod koniec ciąży i tak było. Masakra kolana mi wysiadły i ledwo chodziłam. Dlatego teraz będę się pilnować, bo nie chcę przez to samo przechodzić.

Hej kobietki,

Byłam u urologa, nerka pracuje, nie ma zastoju, najprawdopodobniej opada i stąd te bóle. MAm leżeć kiedy się da. Jak nie wytrzymam mam mieć założony wewnętrzny cewnik z nerki do moczowodu. No dobra jakieś rozwiązanie jest. Chociaż jak będzie ten cewnik to zakażenie non stop.
Echhhh. Dzisiaj te bóle jakby mniejsze. Nie wiem od czego to zależy....masakra

Odnośnie wagi ja mam 173 cm, waga 59, teraz ważę 62kg, w trzech ciążach przytyłam (9kg, 10kg,11kg). Ja z tych co dużo ćwiczą, do 6go miesiąca każdej ciąży robiłam brzuszki, nawet biegałam.

Forget Me Not - te lepsze są niepasteryzowane. Takie typowe lokalne serki, większość biedronkowo lidlowo kauflandowych jest z pasteryzowanego.

Darsi to minie, ja jeszcze niedawno umierałam ze względu na złe samopoczucie.

Caitlyn no masakra, jak mnie drażni takie podejście ginekologów, którzy widzą tylko "żywy płód" i nie dadzą Ci się nacieszyć fotką. NAstępnym razem weź sobie listę rzeczy, o które masz zapytać, ja wchodze z M, który o wszysstko pyta. Ale jak idę np. do urologa to ka kartce mam wszystko wypisane:) Krwiaki u mnie za każdym razem wchłaniały się samoistnie, wewnętrznie, mogą mieć ujście w postaci krwi, ale niekoniecznie

Karolina921 to idealny czas na prenatalne. Ja idę 27 lipca i to będzie 12 tydzień 4 dzień. Więc podobnie

Juti777 ja dokładnie taka sama, nie ma szans na zbycie, jak trzeba wejdę oknem

Emilia S oj współczuję strasznie.....
Ja czuję już dyskomfort, ale w większości noszę sukienki, a spódnice typowo na talię zaczynają być ciasnewe:D

RAz-dwa-trzy tak naprawdę tylko unikałabym farb do włosów do skończenia Igo trymestru, maści z witaminą A, a jeżeli chodzi o kwasy (to tylko te profesjonalne), reszta naprawdę wnika tylko w warrstwę rogową. No i stosować filtry na buzię bo hormony szaleją i niestety przebarwienia mogą być

Carmelek ja mam wizyty prywatne i za każdym razem usg.

Kordosia z całych sił trzymam kciuki

Gaya11 ja zawsze już pod konic ciąży, strój jednoczęściowy:D bo bałam się oceny:D:D:D ale jak babka się dobrze czuła, to czemu nie:D

Justyna5789 gratusie

Resztę pozdrawiam
Dobrze że z nerką ok i w razie czego są opcje. Kciuki!!!
@milusia83, bo my już stare i wyrobione baby jesteśmy, to nas się już nie da spuścić na drzewo. ;-)

reklama
Nie nadrobie wszystkiego, bo wczoraj mialam taki bol glowy, ze po scianach chodzilam. Dzisiaj mam rowne 10 tygodni :-) z waga u mnie teraz kiepsko, przed druga ciaza wazylam 53 I niby przybralam do 73, ale nie wiem gdzie to bylo, bo i brzuch nie jakis wielki I sama dalej szczuplutka bylam. Dzien po porodzie wazylam 61 I sladu po brzuchu nie bylo prawie wcale. U mnie karmienie piersia niestety powoduje chec ma slodkie (kp ponad 3 lata i jeszcze raz na dobe karmie) i pozniej troche przybralam, wrocilam do palenia. Jak zaczelismy sie starac to rzucilam i przybralam sporo... Teraz jakos 73 mam chociaz niby ludzie mowia, ze na tyle nie wygladam (wzrost 165). Zobaczymy jak bedzie po ciazy.

Do góry