reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej kobietki,

Byłam u urologa, nerka pracuje, nie ma zastoju, najprawdopodobniej opada i stąd te bóle. MAm leżeć kiedy się da. Jak nie wytrzymam mam mieć założony wewnętrzny cewnik z nerki do moczowodu. No dobra jakieś rozwiązanie jest. Chociaż jak będzie ten cewnik to zakażenie non stop.
Echhhh. Dzisiaj te bóle jakby mniejsze. Nie wiem od czego to zależy....masakra

Odnośnie wagi ja mam 173 cm, waga 59, teraz ważę 62kg, w trzech ciążach przytyłam (9kg, 10kg,11kg). Ja z tych co dużo ćwiczą, do 6go miesiąca każdej ciąży robiłam brzuszki, nawet biegałam.

Resztę pozdrawiam

To dobrze, że z nerka w miarę ok i udało się bez cewnika. A w poprzednich ciążach też miałaś problemy z nerka czy później się zaczęło?

@Kordosia ???

Czy jak informowałyscie pracodawcę o ciąży to przedkladalyscie od razu zaświadczenie? Chcę powiedzieć jutro a właśnie skojarzyłam, że powinnam mieć zaświadczenie a nie mam

Też właśnie zaglądnełam by zobaczyć co u Kordosi. Mam nadzieję, że będą tylko pozytywne wieści [emoji4]
Ale mnie dzis wzięcia męczą. Normalnie jakbym się conajmniej gara fasoli najadła [emoji6]

Hejka Kobitki,
ja juz sama nie wiem co myslec o USG. Teraz bede miala 19.07 (NT), dodatkowo NT chcial mi zrobic lekarz 27.07 (NFZ) i na poczatku pomyslalam, ze lepiej jak zbada dwoch.. ale czy to nie za czesto? Niby nie ma jakichkolwiek dowodow, ze USG jest szkodliwe no ale.. Sama juz nie wiem. Moze zobacze co powie lekarz z Gdanska i ile bedzie trwalo to USG. A Wy co byscie zrobily na moim miejscu? Przypominam, ze NT w teorii powinno trwac od 20 do 40 min.

Dodam rowniez, ze pewnie bede miala zrobione zwykle USG u swojej Gin prywatnie 07.08 (mialam miec u Niej wizyte 24.07 tyle, ze przez te NT w Gdansku przelozylam).

My sobie nadal plywamy :) Dzis troche popsula sie pogoda i idzie burza.. ale to tez ma swoj klimacik :) Ahoj!

@Megghan - ja niestety tak wyszło że informowała telefonicznie a zaświadczenie dopiero przyniosę po 20.07 bo na nieplanowanej wizycie zapomniałam wziąć.

@Megi86 - ja bym chyba nie robiła tak często.

Ojej pamietalyscie o mnie dziękuję.ciazy pozamacicznej nie ma!jest ciąża młoda,raczej wygląda że będę na początek marca,ale zostanę z wami.jest zarodek w pecherzyku dopiero niespełna 3mm.doktor nie słyszał ale zobaczył,że jest już akcja tętna płodu na razie 75uderzen na minutę więc malutko.poqiedzial aby się wstrzymać z hura,ale że wygląda mu to dopiero na 5,3tc i tak wynika w wymiarów zarodka.za dwa tygodnie USG i badamy serce czy się rozwija czy będzie sto na minutę.

Ojej pamietalyscie o mnie dziękuję.ciazy pozamacicznej nie ma!jest ciąża młoda,raczej wygląda że będę na początek marca,ale zostanę z wami.jest zarodek w pecherzyku dopiero niespełna 3mm.doktor nie słyszał ale zobaczył,że jest już akcja tętna płodu na razie 75uderzen na minutę więc malutko.poqiedzial aby się wstrzymać z hura,ale że wygląda mu to dopiero na 5,3tc i tak wynika w wymiarów zarodka.za dwa tygodnie USG i badamy serce czy się rozwija czy będzie sto na minutę.
Będzie!!!!! Będzie 167 uderzeń (widziałam,że ta liczba jest ulubioną lutowych serduszek :D) super, śpij spokojnie, dzidzia niech sobie rośnie tam w brzuszku [emoji4]

reklama
@Kordosia - aaaa super nie hura to tak cichutko się cieszę i trzymam kciuki by szło wszystko ku dobremu. Teraz mogę spokojnie iść spacbardzo z sie ciesze

Dobranoc Dziewczynki

Do góry