reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Caitlyn super!! Najważniejsze,że z dzidziulkiem wszystko w porządku [emoji4] a lekarza, wydaje mi się, możesz zmienić w każdej chwili.

Mamusie, zrodziło mi się jeszcze jedno pytanie, co z kosmetykami w ciąży? Mam na myśli maseczki, toniki, żele do twarzy... Czy mam teraz wyrzucić pół szafki, bo wszystko praktycznie jest oparte na bazie jakiś kwasów? Czego należy unikac? Wiem jedynie,że podczas wizyt u kosmetyczki trzeba wspomnieć o ciąży.
Ja używam wszystkiego normalnie. Kwasów nie bo i tak jest lato, a one teraz nie wskazane. Ale nikt nigdy mi nie mówił by trzeba było cokolwiek przez ciążę wymieniać [emoji6]. No chyba, że używasz maści, tabletek wypisanych przez dermatologa to niektóre mogą być jak najbardziej wręcz w ciąży zabronione.

reklama
Ja używam wszystkiego normalnie. Kwasów nie bo i tak jest lato, a one teraz nie wskazane. Ale nikt nigdy mi nie mówił by trzeba było cokolwiek przez ciążę wymieniać [emoji6]. No chyba, że używasz maści, tabletek wypisanych przez dermatologa to niektóre mogą być jak najbardziej wręcz w ciąży zabronione.
Nie,nie, absolutnie żadnych tabletek :) myślałam np. o żelu z Wit C do mikrodermabrazji[emoji848] już się zafiksowalam, ulotki leków czytać, etykiety produktów spożywczych czytać, pasteryzowane/niepasteryzowane, więc tak weszłam do łazienki zrobić sobie maseczkę i myślę,czy to legalne [emoji43] ale spoko, więc odetchnęłam z ulgą, i moja szafka z kosmetykami też [emoji16]

A fanki piłki nożnej komu dziś kibicują? I kogo widzą jako zwycięzcę mundialu? :)
Liczę na karne, alw kibicuję Anglii [emoji2]
Nie,nie, absolutnie żadnych tabletek :) myślałam np. o żelu z Wit C do mikrodermabrazji[emoji848] już się zafiksowalam, ulotki leków czytać, etykiety produktów spożywczych czytać, pasteryzowane/niepasteryzowane, więc tak weszłam do łazienki zrobić sobie maseczkę i myślę,czy to legalne [emoji43] ale spoko, więc odetchnęłam z ulgą, i moja szafka z kosmetykami też [emoji16]
Rozumiem doskonale Cię [emoji5] ale myślę, że spokojnie możesz sobie swoich kosmetyków używać [emoji2] przynajmniej ja tak w każdej ciąży robiłam i nawet kiedyś pytałam lekarza to mówił, że nie ma żadnych wytyczonych co do tego. I mogę używać tego co wcześniej no chyba, że są to jakieś leki [emoji6]

A fanki piłki nożnej komu dziś kibicują? I kogo widzą jako zwycięzcę mundialu? :)
Ja od początku całym sercem za Chorwacja. Prezentują piękna grę [emoji4] i tak jak ich trener powiedzial- biorąc pod uwagę ich infrastrukturę sportowa dojście do półfinału było niemożliwe.... A jednak[emoji4]

To teraz, Chorwacja czy Francja? :D

Wybaczcie, że znów zejdę z tematu na inny, ale czy nie powinnam przy krwiaku mieć plamień, krwawień? Nie miałam ani razu ani jednej małej plamki, co jest dla mnie dziwne.

@Caitlyn super!! Najważniejsze,że z dzidziulkiem wszystko w porządku [emoji4] a lekarza, wydaje mi się, możesz zmienić w każdej chwili.

Mamusie, zrodziło mi się jeszcze jedno pytanie, co z kosmetykami w ciąży? Mam na myśli maseczki, toniki, żele do twarzy... Czy mam teraz wyrzucić pół szafki, bo wszystko praktycznie jest oparte na bazie jakiś kwasów? Czego należy unikac? Wiem jedynie,że podczas wizyt u kosmetyczki trzeba wspomnieć o ciąży.
Ja tylko w poprzedniej ciąży czytałam, żeby odstawić kosmetyki zawierające wit. A (retinol). Ale szczerze mówiąc nie pamiętam już o co chodziło dokładnie z tym.

reklama
To teraz, Chorwacja czy Francja? :D

Wybaczcie, że znów zejdę z tematu na inny, ale czy nie powinnam przy krwiaku mieć plamień, krwawień? Nie miałam ani razu ani jednej małej plamki, co jest dla mnie dziwne.
Ja miałam krwiaka. I z powodu krwiaka nie plamiłam, ni nie krwawiłam w tej ciąży a jak bylam na IP to mówiła lekarka, że już go praktycznie nie ma. Więc jest to możliwe [emoji5]
Ps. Kibicuję Francji [emoji1]

Do góry