reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Caitlyn super!! Najważniejsze,że z dzidziulkiem wszystko w porządku [emoji4] a lekarza, wydaje mi się, możesz zmienić w każdej chwili.

Mamusie, zrodziło mi się jeszcze jedno pytanie, co z kosmetykami w ciąży? Mam na myśli maseczki, toniki, żele do twarzy... Czy mam teraz wyrzucić pół szafki, bo wszystko praktycznie jest oparte na bazie jakiś kwasów? Czego należy unikac? Wiem jedynie,że podczas wizyt u kosmetyczki trzeba wspomnieć o ciąży.
Ja używam wszystkiego normalnie. Kwasów nie bo i tak jest lato, a one teraz nie wskazane. Ale nikt nigdy mi nie mówił by trzeba było cokolwiek przez ciążę wymieniać [emoji6]. No chyba, że używasz maści, tabletek wypisanych przez dermatologa to niektóre mogą być jak najbardziej wręcz w ciąży zabronione.

reklama
Ja używam wszystkiego normalnie. Kwasów nie bo i tak jest lato, a one teraz nie wskazane. Ale nikt nigdy mi nie mówił by trzeba było cokolwiek przez ciążę wymieniać [emoji6]. No chyba, że używasz maści, tabletek wypisanych przez dermatologa to niektóre mogą być jak najbardziej wręcz w ciąży zabronione.
Nie,nie, absolutnie żadnych tabletek :) myślałam np. o żelu z Wit C do mikrodermabrazji[emoji848] już się zafiksowalam, ulotki leków czytać, etykiety produktów spożywczych czytać, pasteryzowane/niepasteryzowane, więc tak weszłam do łazienki zrobić sobie maseczkę i myślę,czy to legalne [emoji43] ale spoko, więc odetchnęłam z ulgą, i moja szafka z kosmetykami też [emoji16]

A fanki piłki nożnej komu dziś kibicują? I kogo widzą jako zwycięzcę mundialu? :)
Liczę na karne, alw kibicuję Anglii [emoji2]
Nie,nie, absolutnie żadnych tabletek :) myślałam np. o żelu z Wit C do mikrodermabrazji[emoji848] już się zafiksowalam, ulotki leków czytać, etykiety produktów spożywczych czytać, pasteryzowane/niepasteryzowane, więc tak weszłam do łazienki zrobić sobie maseczkę i myślę,czy to legalne [emoji43] ale spoko, więc odetchnęłam z ulgą, i moja szafka z kosmetykami też [emoji16]
Rozumiem doskonale Cię [emoji5] ale myślę, że spokojnie możesz sobie swoich kosmetyków używać [emoji2] przynajmniej ja tak w każdej ciąży robiłam i nawet kiedyś pytałam lekarza to mówił, że nie ma żadnych wytyczonych co do tego. I mogę używać tego co wcześniej no chyba, że są to jakieś leki [emoji6]

A fanki piłki nożnej komu dziś kibicują? I kogo widzą jako zwycięzcę mundialu? :)
Ja od początku całym sercem za Chorwacja. Prezentują piękna grę [emoji4] i tak jak ich trener powiedzial- biorąc pod uwagę ich infrastrukturę sportowa dojście do półfinału było niemożliwe.... A jednak[emoji4]

To teraz, Chorwacja czy Francja? :D

Wybaczcie, że znów zejdę z tematu na inny, ale czy nie powinnam przy krwiaku mieć plamień, krwawień? Nie miałam ani razu ani jednej małej plamki, co jest dla mnie dziwne.

@Caitlyn super!! Najważniejsze,że z dzidziulkiem wszystko w porządku [emoji4] a lekarza, wydaje mi się, możesz zmienić w każdej chwili.

Mamusie, zrodziło mi się jeszcze jedno pytanie, co z kosmetykami w ciąży? Mam na myśli maseczki, toniki, żele do twarzy... Czy mam teraz wyrzucić pół szafki, bo wszystko praktycznie jest oparte na bazie jakiś kwasów? Czego należy unikac? Wiem jedynie,że podczas wizyt u kosmetyczki trzeba wspomnieć o ciąży.
Ja tylko w poprzedniej ciąży czytałam, żeby odstawić kosmetyki zawierające wit. A (retinol). Ale szczerze mówiąc nie pamiętam już o co chodziło dokładnie z tym.

reklama
To teraz, Chorwacja czy Francja? :D

Wybaczcie, że znów zejdę z tematu na inny, ale czy nie powinnam przy krwiaku mieć plamień, krwawień? Nie miałam ani razu ani jednej małej plamki, co jest dla mnie dziwne.
Ja miałam krwiaka. I z powodu krwiaka nie plamiłam, ni nie krwawiłam w tej ciąży a jak bylam na IP to mówiła lekarka, że już go praktycznie nie ma. Więc jest to możliwe [emoji5]
Ps. Kibicuję Francji [emoji1]

Do góry