reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
A po jakim czasie najszybciej udało Wam się zajsc w kolejna ciąże po zabiegu? I czy było wszystko dobrze już?
U mnie to moze tak się nie liczy bo ja nie miałam zabiegu tylko sama się oczyściłam i kolejna ciąża była 6msc później z IVF i dzieci zdrowe, było ok. W tamtym roku w maju też poroniłam i rok później kolejna ciąża jak narazie wszystko wygląda ok [emoji5]
Ale u nas jest problem z zachodzeniem itd więc o jakiejś szybkości pisać niestety nie mogę. Za to moja bratowa zaszła zaraz po poronieniu. Skończyło się krwawienie i kolejnego już nie dostała. Okazało się, że ciąża. I lekarze jej powiedzieli, że to nałatwiej właśnie zajść po poronieniu. Mają śliczną córeczkę i ciąża książkowa była [emoji5]

reklama
Ja już po wizycie lekarka bardzo fajna. Jest ginekologiem endokrynologiem i jak się okazało ja się u niej leczyłam jakieś 7lat temu przed erą kliniki
emoji5.png
. Pracuje w szpitalu. Teraz muszę przemyśleć gdzie bym chciała ciążę prowadzić. Dostałam skierowanie na wszystkie badania i na USG bo dziś tylko sprawdzone było czy bije serduszko. USG mam w piątek, a w środę znów wizyta u niej bo mam przyjść z wynikami i z USG by można było w terminie kartę ciąży założyć. Pobrać jeszcze czystość pochwy itd. Lekarka pogratulowała, dała leki na infekcje bo jakaś mi się przyplątała widocznie po tej luteinie. Położna zasypała mnie gradem ulotek i pakietów dla przyszłych mam. Fajna atmosfera, gabinety dobrze wyposażony. Na minus może krótkie wizyty, dużo ludzi i USG w innych terminach u innego specjalisty.
No i super :) jak ja lubię taki dobre wieści :) to teraz masz nad czym myśleć
Cześć, podczytuje was ale weny na pisanie brak. Czuję się, jakby przejechał mnie czołg, zero mocy, do tego mdłości nie ustają :(
Jakby tego było mało to zaczela mnie podrażniac luteina, biorę 2 x dziennie, a mój dr na urlopie do końca tygodnia. Co wy dostalyscie na podrażnienia, zmienione macie na duphaston czy dalej luteina?
Czy brązowe delikatne plamienia mogą być od luteiny?
Byłam u lekarza tydzień temu i było wszystko ok a plamienia wtedy też mi się zdarzały, luteine już brałam od parunastu dni.
Ja też kompletnie nie mam mocy ani siły na nic. Najgorzej jest w pracy, nie wiem jak ja te 2 godziny jeszcze wytrzymam. Odośnie luteiny to mi się po niej zrobiła infekcja mimo, że od początku jej stosowania brałam lactovagina, gin tak kazał. Niestety nie uchroniło mnie to przed nią i dostałam Pimafucin na receptę. Było lepiej, ale, że ciągle jestem na luteinie to znowu coś mi się zaczyna :( Jutro ma wizytę więc zobaczymy.

@karolina921 Alez fajnie jest zobaczyc, ze u dzidzi ok :) ciesze sie bardzo, ze wizyta poszla dobrze!! Ja na Twoim miejscu nie prowadzilabym prywatnie tylko przez ten pakiet, a skoro lekarka mila to tym bardziej. Nie moge, ze Ty na noc masz takiego kopa, to tylko tak w ciazy czy w ogole raczej z Ciebie sowa?

@IrenaX to bardzo zalezy Kochana, jedna krwawi tydzien lub dwa, a inna 2-3 dni. Ja mialam przez 5 krwawienie jak na okres. Po 5 tygodniach wrocil mi okres, tyle za ja nie chcialam sie starac o kolejne przez jakies czas bo zdecydowalam sie na studia. Pamietaj Kochana, ze po poronieniu plodnosc jest wyzsza wiec starajcie sie tak szybko jak lekarz da zielone swiatlo.

@ForgetMeeNot ja dzisiaj tez prawie 9 godzin wiec wiem co czujesz Kochana. W pozostale dni pracuje tylko 6 wiec nie jest az tak zle. Rozumiem, ze plamienie bylo jednorazowe? Jak sie teraz czujesz?

Dziewczynki, które są w ok. 10 tyg powiedzcie czy Wam już widać brZuszek? Ja jestem dopiero w 7tyg 1d a czuję się napompowana jak balon chociaż nie obzeram się :)

@karolina921 Alez fajnie jest zobaczyc, ze u dzidzi ok :) ciesze sie bardzo, ze wizyta poszla dobrze!! Ja na Twoim miejscu nie prowadzilabym prywatnie tylko przez ten pakiet, a skoro lekarka mila to tym bardziej. Nie moge, ze Ty na noc masz takiego kopa, to tylko tak w ciazy czy w ogole raczej z Ciebie sowa?

@IrenaX to bardzo zalezy Kochana, jedna krwawi tydzien lub dwa, a inna 2-3 dni. Ja mialam przez 5 krwawienie jak na okres. Po 5 tygodniach wrocil mi okres, tyle za ja nie chcialam sie starac o kolejne przez jakies czas bo zdecydowalam sie na studia. Pamietaj Kochana, ze po poronieniu plodnosc jest wyzsza wiec starajcie sie tak szybko jak lekarz da zielone swiatlo.

@ForgetMeeNot ja dzisiaj tez prawie 9 godzin wiec wiem co czujesz Kochana. W pozostale dni pracuje tylko 6 wiec nie jest az tak zle. Rozumiem, ze plamienie bylo jednorazowe? Jak sie teraz czujesz?
Ogolnie i bez ciąży kocham siedzieć nocami. Ta cisza i spokój bezcenny [emoji5] ale w ciąży to wygląda to inaczej bo ja jestem śpiąca chce mi się spać i tak naprawdę po całym dniu takiego słabego samopoczucia to chętnie bym zasnęła i odpoczęła. Ale za nic nie mogę [emoji57] no i wtedy jak to nocą zaczyna mi się dlużyć wymyślam sobie zajęcia byle szybciej zleciało czy bym się bardziej zmęczyła. Przez to zaczyna się człowiekowi dzień z nocą rolami zamieniać. Dzieciaki już kładę później spać bo się nie wyrabiam bo w dzień to jestem dętka i nic mi się nie chce. Wszystko robię 5x wolniej. Obecnie nie lubię nocy bo są dla mnie męczące.

Tak, plamienie na szczęście było jednorazowe. Jutro mam wizytę i strasznie się stresuję czy wszytsko ok i czy serduszko dalej stuka, tego się najbardziej boję :(
A tak to czuję się ok, tylko jestem przeokrutnie zmęczona :( dosłownie do niczego się nie nadaję i to mnie drażni.
A TY jak dzisiaj? Mam nadzieję, że już się nie stresujesz tymi spokojnymi, nieprzerywanymi na wizytę w toalecie nocami :)

Dziewczynki, które są w ok. 10 tyg powiedzcie czy Wam już widać brZuszek? Ja jestem dopiero w 7tyg 1d a czuję się napompowana jak balon chociaż nie obzeram się :)
U mnie trochę widać. Wrzuciłam fotkę z ubiegłego tygodnia na wątek z fotkami brzuszków :), ale fakt bardziej czuję się spuchnięta i napompowana niż faktyczna wielkość brzucha

A po jakim czasie najszybciej udało Wam się zajsc w kolejna ciąże po zabiegu? I czy było wszystko dobrze już?
Ja zaszłam w ciążę w drugim cyklu po zabiegu, ale w pierwszym się nie staraliśmy, strasznie się bałam przez całą ciążę, ale córcia urodziła się zdrowa. Koleżanka ostatnio zaszła w ciążę trzy tygodnie po zabiegu, w pierwszej po zabiegu owulacji i jest już na półmetku, będzie miała córeczkę. Powinnaś sobie za jakiś czas (chyba za ok 2 tyg) oznaczyć betę, żeby sprawdzić czy prawidłowo spada, a poza tym możesz zachowywać się normalnie, ja nie miałam żadnych szczególnych zaleceń. Trzymaj się dzielnie:*

Mi bylo widac od 8 (w sensie ja widze, osoby postronne pewni mysla, ze troche przytylam ) i do teraz mi sie mniej wiecej taki sam trzyma ;)

@ForgetMeeNot Juz mi lepiej, balam sie, ze jestem sama. Pamietaj wlasnie zmeczenie to ten jeden z glowniejszych objaw w ciazy a tym etapie, wiec tam serce dzidziusia bije baardzo szybko :)

@karolina921 a nie ma u Was szans na drzemke w ciagu dnia?? Idz popytaj lekarza, moze cos podpowie :)

reklama
Ja zaszłam rok po poronieniu, ale dopiero wtedy zaczęlismy się ponownie starać. No i w sumie przez parę miesięcy wcześniej nie mogłam zajść przez wysoką prolaktyne, ale to już inna historia. :)
Ogólnie to lekarz zalecal odczekać 3 cykle żeby tam w środku wszystko się "zregenerowalo", choć z tego co się zorientowalam co lekarz to opinia.
Nikt dokładnie wytłumaczyć nie umie dlaczego trzeba poczekać 3, czy 6 miesięcy. Słyszałam o przypadkach że udało się zajść od razu i wszystko było dobrze. :)

Do góry