reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja już po wizycie lekarka bardzo fajna. Jest ginekologiem endokrynologiem i jak się okazało ja się u niej leczyłam jakieś 7lat temu przed erą kliniki [emoji5]. Pracuje w szpitalu. Teraz muszę przemyśleć gdzie bym chciała ciążę prowadzić. Dostałam skierowanie na wszystkie badania i na USG bo dziś tylko sprawdzone było czy bije serduszko. USG mam w piątek, a w środę znów wizyta u niej bo mam przyjść z wynikami i z USG by można było w terminie kartę ciąży założyć. Pobrać jeszcze czystość pochwy itd. Lekarka pogratulowała, dała leki na infekcje bo jakaś mi się przyplątała widocznie po tej luteinie. Położna zasypała mnie gradem ulotek i pakietów dla przyszłych mam. Fajna atmosfera, gabinety dobrze wyposażony. Na minus może krótkie wizyty, dużo ludzi i USG w innych terminach u innego specjalisty.

Ja już po wizycie lekarka bardzo fajna. Jest ginekologiem endokrynologiem i jak się okazało ja się u niej leczyłam jakieś 7lat temu przed erą kliniki [emoji5]. Pracuje w szpitalu. Teraz muszę przemyśleć gdzie bym chciała ciążę prowadzić. Dostałam skierowanie na wszystkie badania i na USG bo dziś tylko sprawdzone było czy bije serduszko. USG mam w piątek, a w środę znów wizyta u niej bo mam przyjść z wynikami i z USG by można było w terminie kartę ciąży założyć. Pobrać jeszcze czystość pochwy itd. Lekarka pogratulowała, dała leki na infekcje bo jakaś mi się przyplątała widocznie po tej luteinie. Położna zasypała mnie gradem ulotek i pakietów dla przyszłych mam. Fajna atmosfera, gabinety dobrze wyposażony. Na minus może krótkie wizyty, dużo ludzi i USG w innych terminach u innego specjalisty.
:) I superaśnie ;)
U mnie wszystko na jednej wizycie, badanie i usg i od razu karta ciąży.

Dziękuję!

Dziękuję,na pewno się odezwę jak będę miała więcej informacji. Najbardziej zastanawia mnie spadek bety aż o 1000 w 48h.. nigdzie nie mogę znaleźć takiego przypadku :/ tym bardziej że nie plamilam ani nic z tych rzeczy..
Kochana ja się tez dobrze czułam i nie miałam ani plamien, ani nic- nawet jak wywoływali u mnie poronienie to tez nie krwawiłam, a mnie skręcało z bólu dosłownie... mam tylko nadzieje, ze mnie dobrze wyczyścili by nie było komplikacji... Boże jak to brzmi ;(

A i często są pytania na temat USG dopochwowego to ja dziś jestem w 8t2d i USG miałam przez brzuch. Co prawda lekarka nie mierzyła dzidzi tylko sprawdziła czy bije serce ale wszystko przez brzuch [emoji4]

Cześć, podczytuje was ale weny na pisanie brak. Czuję się, jakby przejechał mnie czołg, zero mocy, do tego mdłości nie ustają :(
Jakby tego było mało to zaczela mnie podrażniac luteina, biorę 2 x dziennie, a mój dr na urlopie do końca tygodnia. Co wy dostalyscie na podrażnienia, zmienione macie na duphaston czy dalej luteina?
Czy brązowe delikatne plamienia mogą być od luteiny?
Byłam u lekarza tydzień temu i było wszystko ok a plamienia wtedy też mi się zdarzały, luteine już brałam od parunastu dni.

Dziewczyny, które maly zabieg...
prosze powiedzcie mi coś więcej jak to wyglądać ma, mi lekarz nic nie powiedział ;/ nie wiem co mogę a czego nie... mam krwawienie, raz plamie, a raz leci ze mnie... ile dni jeszcze bede się „czyścić”?
Czy można się kapać normalnie, opalać? Gdzieś przeczytałam ze niby nie... ale jak to jest ? Kiedy dostane już normalna miesiączkę ? Do lekarza miałam zaplanowana wizytę na 12.07 ale to było jeszcze w ciąży... nie wiem czy teraz się opłaca tak szybko po zabiegu jechac... Oczywiście bd dzwonić i pytać, ale może wy coś wcześniej mi poradzicie ?

:) I superaśnie ;)
U mnie wszystko na jednej wizycie, badanie i usg i od razu karta ciąży.
U mojego lekarza też wszystko na jednej wizycie. Poza karta ciąży bo on taką wystawia najwcześniej po 10 tygodniu, a zwykle to już po prenatalnych [emoji5]. A tu znów naprawdę gabinety nowoczesne i monitor dla przyszłej mamy by dzidzie mogła oglądać, ale co z tego jak wizyta maks 20minut i nie ma czasu na dokładne USG. Ale terminy krotkie. Da rade ciążę prowadzić u jednego lekarza. No i na USG wysyłają w sumie nie zawsze tak mówiła lekarka. Z tym, że mój lekarz też nie na każdej wizycie robi USG mimo, że gabinet wyposażony. Robi te zalecane i dodatkowo gdy coś się dzieje. Jeżeli bym się zdecydowała to będzie teraz, potem prenatalne. Potem kolejne w 20-22tc i najwyżej podejrzenie dzidzi na wizytach czy jest ok. I od 28tc to już do każdej wizyty będzie i USG robione. By wykluczać hipotrofie, skracającą szyjke itd. Na duży plus, że ja wszystko mam w ramach pakietu i nie musiałabym płacić bo moj lekarz obecny do najtańszych nie należy i, że ta lekarka jest też Endokrynologiem. Ehh przemyśle jeszcze sprawę.

Dziewczyny, które maly zabieg...
prosze powiedzcie mi coś więcej jak to wyglądać ma, mi lekarz nic nie powiedział ;/ nie wiem co mogę a czego nie... mam krwawienie, raz plamie, a raz leci ze mnie... ile dni jeszcze bede się „czyścić”?
Czy można się kapać normalnie, opalać? Gdzieś przeczytałam ze niby nie... ale jak to jest ? Kiedy dostane już normalna miesiączkę ? Do lekarza miałam zaplanowana wizytę na 12.07 ale to było jeszcze w ciąży... nie wiem czy teraz się opłaca tak szybko po zabiegu jechac... Oczywiście bd dzwonić i pytać, ale może wy coś wcześniej mi poradzicie ?
Możesz krwawić,możesz plamić, to dobrze, macica się musi oczyścić. Dzień zabiegu traktujesz jak pierwszy dzień miesiączki, kolejna prawidłowa powinnaś dostać 4-6tyg od zabiegu, może być trochę nietypowa bardziej skąpa, lub przeciwnie bardziej obfita. Na wizytę poszłabym po ustaniu krwawienia , ja chyba byłam tydzień od zabiegu. Dziwne,że lekarz Ci tego nie powiedział. Nie masz na wypisie ze szpitala zaleceń?

reklama
U mojego lekarza też wszystko na jednej wizycie. Poza karta ciąży bo on taką wystawia najwcześniej po 10 tygodniu, a zwykle to już po prenatalnych [emoji5]. A tu znów naprawdę gabinety nowoczesne i monitor dla przyszłej mamy by dzidzie mogła oglądać, ale co z tego jak wizyta maks 20minut i nie ma czasu na dokładne USG. Ale terminy krotkie. Da rade ciążę prowadzić u jednego lekarza. No i na USG wysyłają w sumie nie zawsze tak mówiła lekarka. Z tym, że mój lekarz też nie na każdej wizycie robi USG mimo, że gabinet wyposażony. Robi te zalecane i dodatkowo gdy coś się dzieje. Jeżeli bym się zdecydowała to będzie teraz, potem prenatalne. Potem kolejne w 20-22tc i najwyżej podejrzenie dzidzi na wizytach czy jest ok. I od 28tc to już do każdej wizyty będzie i USG robione. By wykluczać hipotrofie, skracającą szyjke itd. Na duży plus, że ja wszystko mam w ramach pakietu i nie musiałabym płacić bo moj lekarz obecny do najtańszych nie należy i, że ta lekarka jest też Endokrynologiem. Ehh przemyśle jeszcze sprawę.
A bo ja płacę za każdą wizytę, usg na każdej i Ci powiem,że mój gin jest tak dokładny,ze dzisiaj pewnie też się zasiedzę. Fakt,że kasuje i badania też i to nie mało, ale warto, chociaż moja mama mówi,że mogłam spokojnie na Nfz pójść. Taaa i bym siedziała cała w nerwach,mo najlepszego sprzętu to u mnie na ośrodku nie ma.

Do góry