reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Kochana ja się tez dobrze czułam i nie miałam ani plamien, ani nic- nawet jak wywoływali u mnie poronienie to tez nie krwawiłam, a mnie skręcało z bólu dosłownie... mam tylko nadzieje, ze mnie dobrze wyczyścili by nie było komplikacji... Boże jak to brzmi ;(

nie pocieszasz mnie:(
godzina do wizyty a mnie już skręca z nerwów..

reklama
A bo ja płacę za każdą wizytę, usg na każdej i Ci powiem,że mój gin jest tak dokładny,ze dzisiaj pewnie też się zasiedzę. Fakt,że kasuje i badania też i to nie mało, ale warto, chociaż moja mama mówi,że mogłam spokojnie na Nfz pójść. Taaa i bym siedziała cała w nerwach,mo najlepszego sprzętu to u mnie na ośrodku nie ma.
U nas to na NFZ jest jeden dobry lekarz [emoji2] ale trzeba być wróżką i widzieć kiedy się w ciążę zajdzie bo termin wizyty na za trzy miesiące [emoji23] a wcześniej cię kierują do takiego dziadka co to tylko do wydawanie recept na antyki się nadaje [emoji41]. U mnie lekarz też drogi bo 150zl wizyta i USG dodatkowa stówa. Plus do tego wszystkie badania płatne. Dwie ciążę tak prowadziłam ale teraz jak mam ten pakiet to się zastanawiam czy po prostu nie skorzystać skoro i tak mi za niego kasę pobierają.

Cześć. Dzisiaj udało mi się umówić na prenatalne na 30 lipca. Boję się strasznie czy wszystko będzie dobrze bo niestety ale piłam trochę alkoholu jak nic nie wiedziałam o ciąży.
Będę czekać jak na szpilkach, dobrze że za niecałe 2 tygodnie jedziemy nad morze to trochę oderwe myśli.

@aggem pamiętaj że cokolwiek się stanie jesteśmy z Tobą. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, choć spadająca beta niestety dobrze nie rokuje.

Dziewczyny, które maly zabieg...
prosze powiedzcie mi coś więcej jak to wyglądać ma, mi lekarz nic nie powiedział ;/ nie wiem co mogę a czego nie... mam krwawienie, raz plamie, a raz leci ze mnie... ile dni jeszcze bede się „czyścić”?
Czy można się kapać normalnie, opalać? Gdzieś przeczytałam ze niby nie... ale jak to jest ? Kiedy dostane już normalna miesiączkę ? Do lekarza miałam zaplanowana wizytę na 12.07 ale to było jeszcze w ciąży... nie wiem czy teraz się opłaca tak szybko po zabiegu jechac... Oczywiście bd dzwonić i pytać, ale może wy coś wcześniej mi poradzicie ?
Ja chyba krwawilam tak jak na miesiączke 7-8 dni + plamienia. Miesiączke dostałam miesiąc po zabiegu.
Przytulam mocno!

U nas to na NFZ jest jeden dobry lekarz [emoji2] ale trzeba być wróżką i widzieć kiedy się w ciążę zajdzie bo termin wizyty na za trzy miesiące [emoji23] a wcześniej cię kierują do takiego dziadka co to tylko do wydawanie recept na antyki się nadaje [emoji41]. U mnie lekarz też drogi bo 150zl wizyta i USG dodatkowa stówa. Plus do tego wszystkie badania płatne. Dwie ciążę tak prowadziłam ale teraz jak mam ten pakiet to się zastanawiam czy po prostu nie skorzystać skoro i tak mi za niego kasę pobierają.
No u mnie tak samo 150 z usg już i prenat. no full pakiet w tej cenie. oprócz badan. Jak masz możliwość korzystać z pakietu to czemu nie, chociaż wiesz, raz tak a raz tak. Aha, dobry ten Was gin-dziadek hahha:biggrin2:

Cześć. Dzisiaj udało mi się umówić na prenatalne na 30 lipca. Boję się strasznie czy wszystko będzie dobrze bo niestety ale piłam trochę alkoholu jak nic nie wiedziałam o ciąży.
Będę czekać jak na szpilkach, dobrze że za niecałe 2 tygodnie jedziemy nad morze to trochę oderwe myśli.

@aggem pamiętaj że cokolwiek się stanie jesteśmy z Tobą. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, choć spadająca beta niestety dobrze nie rokuje.
Będzie dobrze. Ja gdzieś czytałam, że natura tak to wymśliła by maluszek właśnie do 8-10tygodnia był dobrze chroniony wrazie gdyby przyszła mama nie zorientowała się szybko o ciąży [emoji5]

Możesz krwawić,możesz plamić, to dobrze, macica się musi oczyścić. Dzień zabiegu traktujesz jak pierwszy dzień miesiączki, kolejna prawidłowa powinnaś dostać 4-6tyg od zabiegu, może być trochę nietypowa bardziej skąpa, lub przeciwnie bardziej obfita. Na wizytę poszłabym po ustaniu krwawienia , ja chyba byłam tydzień od zabiegu. Dziwne,że lekarz Ci tego nie powiedział. Nie masz na wypisie ze szpitala zaleceń?
Wypis dopiero odbiore w tygodniu. A za 2 tygodnie prawdopodobnie będzie do odebrania wynik badania histopatologicznego

nie pocieszasz mnie:(
godzina do wizyty a mnie już skręca z nerwów..
Kochana... zycze Ci z całego serca byś nie musiała przechodzić najgorszego. Ale tak jak piszą dziewczyny, spadająca beta nie świadczy niestety o niczym dobrym :( musisz być silna i czekac co lekarz powie

reklama
A po jakim czasie najszybciej udało Wam się zajsc w kolejna ciąże po zabiegu? I czy było wszystko dobrze już?

Do góry