reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny ja tak na szybko. Przestalo mnie cisnac na pecherz w nocy, dzisiaj 10tc + 0 dni. Ostatnie dwie noce w ogole nie wstaje. Czy mam sie matrwic?? Czy Wy wszystkie wstajecie??
Ja w nocy w ogóle nie sikam hahha- pojemny mam pęcherz a jaaaaa cieeeee. A nawet w dzień już się uspokoiło, nie latam co chwilkę. Spokojnie, nie martw się , jest oki ;)

reklama
Dziewczyny ja tak na szybko. Przestalo mnie cisnac na pecherz w nocy, dzisiaj 10tc + 0 dni. Ostatnie dwie noce w ogole nie wstaje. Czy mam sie matrwic?? Czy Wy wszystkie wstajecie??
Mnie tez przestalo cisnac i spie jak niemowle cale noce.

Dziewczyny - ja dzisiaj prosze o kciuki i modlitwe za moja ukochana bratanice, ktora niedlugo bedzie miala operacje. Nie bede calej jej historii opowiadac, bo jest smutna i dluga (ur. w 30tc z waga 1100g), przeszla tak wiele i co jakis czas dzieja sie niefajne rzeczy tak jak teraz :( co do dzisiaj to skopiuje tekst zebyscie wiedzialy co ja czeka...
" Ma 15 cm torbiel w otrzewnej a dren z zastawki w środku. Cały plyn mózgowy zbiera sie w tej torbieli. Ma prawie litr plynu w brzuszku. Teraz jestesmy w domu poniewaz Patrycji stan jest ogolnie dobry : nie wymiotuje, normalne zachowanie bez cech nadciśnienia srodczaszkowego, brzuszek pomimo takiej ilosci plynu nie jest tkliwy i nie boli. Neurochirurg zadecydowal, ze mozemy weekend przeczekac w domu a w poniedziałek idziemy na planowa operacje. Spróbują najpierw laparoskopem to przebic i chca znalezc inne miejsce w otrzewnej na dren. Jezeli okaze sie, ze tam jest duzo zrostow przekladaja dren do serca.
1f641.png
"
Jezeli ktoras chce poznac Pati i jej historie to zapraszam tutaj Link do: Pomagamy Patrycji

Mnie tez przestalo cisnac i spie jak niemowle cale noce.

Dziewczyny - ja dzisiaj prosze o kciuki i modlitwe za moja ukochana bratanice, ktora niedlugo bedzie miala operacje. Nie bede calej jej historii opowiadac, bo jest smutna i dluga (ur. w 30tc z waga 1100g), przeszla tak wiele i co jakis czas dzieja sie niefajne rzeczy tak jak teraz :( co do dzisiaj to skopiuje tekst zebyscie wiedzialy co ja czeka...
" Ma 15 cm torbiel w otrzewnej a dren z zastawki w środku. Cały plyn mózgowy zbiera sie w tej torbieli. Ma prawie litr plynu w brzuszku. Teraz jestesmy w domu poniewaz Patrycji stan jest ogolnie dobry : nie wymiotuje, normalne zachowanie bez cech nadciśnienia srodczaszkowego, brzuszek pomimo takiej ilosci plynu nie jest tkliwy i nie boli. Neurochirurg zadecydowal, ze mozemy weekend przeczekac w domu a w poniedziałek idziemy na planowa operacje. Spróbują najpierw laparoskopem to przebic i chca znalezc inne miejsce w otrzewnej na dren. Jezeli okaze sie, ze tam jest duzo zrostow przekladaja dren do serca.
1f641.png
"
Jezeli ktoras chce poznac Pati i jej historie to zapraszam tutaj Link do: Pomagamy Patrycji
Modlitwa i kciuki zapewnione. Oby wszystko się udało [emoji8]

Ja raz wstaje a raz nie. Myślę,że nie ma reguły,może mniej wypijasz wieczorem i dlatego do rana wytrzymujesz?

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, czy słyszałyście serduszko swojego dziecka? Ja oczywiście wyczytałam już, ze na początku ciąży jest to „niezdrowe”, ze to mocniejsze fale i powinno się tylko oglądać. Ja słyszałam już w 8tyg, zastanawiam się czy lekarze rzeczywiście się tego wystrzegają czy to normalne?

Nie ma do dzis potwierdzonych naukowo badan, ze USG doppler szkodzi, jednak niektorzy lekarze przeprowadzaja je dopiero po 10 tyg. Glowica podczas badania troche sie nagrzewa przez co tez emituje niewielkie cieplo, stad obawa, ze zle to wplywa na zarodek. Kilka lat temu wysnuto wlasnie taka hipoteze - ze takie USG szkodzi i bylo to omawiane na konferencjach ginekologicznych w PL; jednak jak pisalam wczesniej: do dzis nie ma jakichkolwiek dowodow ze USG doppler jest szkodliwe. Jednak niektorzy lekarze wola dmuchac na zimne (trzymaja sie tej hipotezy) i do 10 tyg wpisuja tylko FHR + , czyli ze akcja serca jest lub korzystaja z trybu M-mode (sam obraz akcji serca).

Ja mialam robione w 6+6 oraz w 8+6, ale nie sadze by te moglo szkodzic, poniewaz jest robione od wielu lat na calym swiecie przed 10 tyg. Dzieci po badaniu doppler normalnie rozwijaja sie w lonie matki i rodza sie zdrowe, a samo badanie przed 10 tyg nie jest zabronione przez instytucje ginekologiczne.

Jedyne zalecenia jakie sa to by nie uzywac USG doppler przed 8 tyg. ciazy - jednak wiekszosc lekarzy to robi (jest to podkreslam tylko zalecenie) oraz by takiego badania nie przeprowadzac czesciej niz co 10-14 dni.

hej dziewczyny ja dalej czekam na wyniki może do piątku już będą tak sobie wczoraj szukałam napisu na nagrobek dla mojego aniołka i znalazłam cos takiego powiedzcie mi co o tym sadzicie "jak wielki skarb kryje ten grób, wie tylko mama, tata, rodzeństwo i Bóg"
Ładny napis Baffi. Ja mam u mojego aniołka ,,Dzieli nas tylko czas...,, . Bo wierzę, że kiedyś się spotkamy i już nas nikt nigdy nie rozłączy..

Trzymam bardzo mooocno kciuki. Musi być dobrze.
Oby stal sie cud .

Dziękuję!
Ja walczyłam i wierzyłam do końca... tylko u mnie beta rosła, slabo, ale rosla....
No, ale niestety tego felernego dnia 7.07 się zatrzymała;(( diagnoza była jednoznaczna;(( strata to najgorsze co może być ;( tym bardziej jak pierwsza ciąża ;( bylam mama niecałe 8 tygodni ;(( tak szybko to wszystko się potoczyło ;(
Tobie Kochana życzę jak najlepiej!
Dużo siły i wiary!

Dziękuję,na pewno się odezwę jak będę miała więcej informacji. Najbardziej zastanawia mnie spadek bety aż o 1000 w 48h.. nigdzie nie mogę znaleźć takiego przypadku :/ tym bardziej że nie plamilam ani nic z tych rzeczy..

reklama
Ja mam dzisiaj takiego spida do sprzątania jak przed okresem. Za 6 godz. będe pokazywać moje cacko u gina, z tego stresu już mnie chyba nawet głupawa dopadła. Wiśnie zaprawiłam, ogórki też, gołąbki na obiad gotowe. Jebca dostanę chyba:oo2::o:wściekła/y:

Do góry