reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja tak mam jak siedzę i wstaje a potem chodzę to mam wrażenie że mój brzuch waży 10 kilo i jest już ogromny a to dopiero 8 tydzień ... Ja mam narazie na szczęście luz z "kupą "oby tak dalej

A ja wczoraj kilka godzin na materacu w ogródku z książką w rękach wypoczelam że hocho ..teraz w pracy .. Miłego poniedziałku
A kto dzisiaj wizytuje ?
Czyli wychodzi że to normalne :)

A ja w środę wymuszony urlop w pracy.. doktorka dała mi na krew ale w laboratoriach śląskich.. myślałam że tu dam radę u siebie zrobić ale jak mi powiedziała że za samą grupę krwi mam zapłacić ponad 30 zł a badań chyba z 20 to mnie z butów wyrwało. W sumie za wszystkie badania około 400 zł.. to wolę jednak pojechać do Strzelec i zrobić normalnie na NFZ i stracić jeden urlop..
Dziewczyny piszecie tak dużo, że czasem nie wyrabiam z czytaniem :)
Czas wizyty też mi się już zbliża. 16.07 idziemy do doktorki, zaczyna przyjmować po 14 więc pewnie się znów nasiedze w poczekalni ale dla niej warto.
Jestem mega zadowolona z niej na dodatek pracuje na oddziale co dla mnie jest dodatkowym atutem bo będę miała jej wsparcie.
Nie dość że jest bardzo mloda,dopiero od marca pracuje na oddziale to na dodatek przemila i delikatna co ważne. :)

reklama
Hej dziewczyny, ładną porę sobie na pisanie znalazlam ale kiszą sie we mnie emocje i nie wiem co mam zrobic z nimi. O 19 50 na moich oczach odszedl z tego świata moj ukochany dziadek. Patrzylam na kazdy jego oddech, przed oczami mam ten widok do teraz. Boję się, ze moj stan wplynie zle na dzidziusia, ale wiadomo ze w takich sytuacjach nie da sie byc spokojnym. Pobolewa mnie lekko podbrzusze ale po nospie przrchodzi. Mam nadzieję ze wszystko sie dobrze dla mnie skonczy. ;(
Hej, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :( coś strasznego. Pamiętaj,żeby jeść regularnie i pij dużo wody. Nerwy nigdy nie są dobre, ale rozumiem,że w takiej sytuacji nie można było inaczej. Bardzo Ci współczuję. Mój ukochany dziadek dwa miesiące temu trafił do szpitala z udarem, jego stan jest bardzo różny, zależy od dnia. Obecnie, wiedząc o ciąży, nie mogę go nawet odwiedzić,bo tam pełno bakterii. Babcia z dziadkiem mnie wychowali praktycznie,bo rodzice wrócili do pracy bardzo szybko, więc są mi naprawdę bliscy. Też nie wiem jak będzie i też się obawiam... Ale pamiętaj ,że niczego nie zmienisz umartwianiem się i nerwami. Trzymaj się

Ja dzisiaj na 17.15 , ciężkie chwilę przede mną - w tamtym tygodniu beta spadła z 5846 do 4938 po 48h więc czuje że nie dostanę dobrych wiadomości:( czuje się świetnie i jest mała iskierka ,licze na cud. Trzymajcie kciuki.
Trzymam bardzo mooocno kciuki. Musi być dobrze.
Oby stal sie cud .

@IrenaX życzę Ci jak najlepiej, a po burzy zawsze wychodzi słońce, chociaz teraz wydaje Ci się,że jest inaczej. Daj sobie czas na płacz, porób badania i działaj :)

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, czy słyszałyście serduszko swojego dziecka? Ja oczywiście wyczytałam już, ze na początku ciąży jest to „niezdrowe”, ze to mocniejsze fale i powinno się tylko oglądać. Ja słyszałam już w 8tyg, zastanawiam się czy lekarze rzeczywiście się tego wystrzegają czy to normalne?

Ja poczułam, że maleństwo tam jest w piątek.. mdłości przyszły co mnie zdziwiło.
Zrobiłam pyzy z mięsem i zasmazylam do tego cebulkę i to był błąd.. dwa dni chodziłam jakby mnie ktoś otruł. Niedobrze było mi jak cholera a wyjść nic nie chciało.
Gazy mam tak wielkie że szok. Całe szczęście, że rzadko do mnie ludzie w pracy przychodzą i mam możliwość wyjścia co chwilę na dwór bo bez tego by się nie obeszlo :D
A to dziwne uczucie jakbyscie mialy pod brzuchem jakaś piłkę włożoną? Też tak macie? Taka dziwna ciężkość/ ucisk..
Ja też tak mam z tym uciskiem czasem, że co mnie dziwi, że na takim wczesnym etapie ciąży się pojawiło, bo wcześniej ucisk dosyć późno zaczęłam jeść. Co do jedzenia to mnie tak samo po oczach ostatnio okropnie zemdliło.

@dombro26 wyrazy współczucia : ( Miałam podobną sytuację 3 lata temu przy babci, jeszcze wtedy mieszkałam z nią w jednym pokoju, domyślam się jak się możesz czuć : (

Miało być, że po pyzach mnie zemdliło, nie wiem dlaczego mi słownik tak głupio przekształca słowa ;)

@carmelek9 - ja słyszałam i w pierwszej ciazy też słuchałam i wszystko ok. Ja ogólnie kiedyś czytałam że usg jest nie zdrowe ale może jakby to co tydzień robić to tak a tak to myślę żeby nie popadać w paranoje.

@Caitlyn - mój słownik też czasem tak zmienia słowa że się zastanawiam o co kaman

reklama
Hej dziewczyny, ładną porę sobie na pisanie znalazlam ale kiszą sie we mnie emocje i nie wiem co mam zrobic z nimi. O 19 50 na moich oczach odszedl z tego świata moj ukochany dziadek. Patrzylam na kazdy jego oddech, przed oczami mam ten widok do teraz. Boję się, ze moj stan wplynie zle na dzidziusia, ale wiadomo ze w takich sytuacjach nie da sie byc spokojnym. Pobolewa mnie lekko podbrzusze ale po nospie przrchodzi. Mam nadzieję ze wszystko sie dobrze dla mnie skonczy. ;(
Wyrazy współczucia. :-(
To trudny czas dla Ciebie, więc pamiętaj żeby się oszczędzać fizycznie. Łeż dużo i dbaj o siebie. Jeśli ból przechodzi po nospie to ok. Jak nie, to wtedy zgłoś się na IP dla bezpieczeństwa lub do swojego lekarza.

Do góry