reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej Kochane, ja dzisiaj miałam nieplanowaną wizytę u ginekologa... W środę popołudniu delikatnie plamiłam, ale wczoraj w ciągu dnia nic już nie było i czułam się bardzo dobrze. Dopiero wieczorem znowu zaczęłam plamić, ale już mocniej i śluz był bardziej czerwony. Całą noc to samo, już byłam załamana. Rano dostałam się do ginekologa i po badaniu stwierdził ze nie ma nowego źródła krwawienia, ale są ślady po starym i teraz mam leżeć i odpoczywać. Mieliśmy jechać na weekend do Krakowa, a później na tydzień w Bieszczady, ale lekarz zabronił, a wiec czeka mnie tydzień urlopu w łóżku ;-) Zabronione też współżycie. Na szczęście fasolka żyje :-) urosła 1 cm od 26.06 :-) i na zdjęciu przypomina królika ;-)Zobacz załącznik 874428
Super [emoji5] najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok. Odpoczywajcie sobie [emoji5]
Cześć, chciałabym do Was dołączyć. :)
Mam na imię Karolina, niedawno bo 3 dni temu dowiedziałam się że ponownie zostanę Mamą, choć mam w domu dopiero 8 miesięcznego synka. ;)
To dla mnie i męża duże zaskoczenie jak i strach czy poradzimy sobie dwójką takich Maluchów.
Mam na koncie 1 poronienie, więc martwię się czy wszystko będzie z Malenstwem ok.
Poprzednia ciąża była na duphastonie i po lekach na zbicie prolaktyny bo nie było tak łatwo zajść, dlatego dla Nas to zaskoczenie że szok. :D
Jak na razie wszystko wygląda dobrze, wczoraj mieliśmy wizytę i jak się okazało nasz Maluch już nie jest taki mały bo ma 8 tyg i 3 dni i pięknie bijące serduszko. :)
Za 4 tyg. chcemy zrobić prenatalne.
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do Waszego grona. Pozdrawiam ;) Zobacz załącznik 874468
Witaj, jaki śliczny człowieczek[emoji2] też jestem Karolina:)) gratuluję kolejnego maluszka! U nas ciąża to też trochę szok bo poprzednie były po IVF [emoji39].

@Darsi różnica wieku fajna, tylko na początku pewnie będzie ciężko. [emoji85]

@karolina921- też Karolina super hehe :)
Wow to prawdziwy cud! [emoji7]

Dziękuję dziewczyny, Wam również życzę zdrowych i bezproblemowych ciąż. [emoji8]
Dużo już nas tutaj?
Nie wiem czy dam radę nadrobić.

@Emilia S u nas też gorąco. Nic mi się nie chce. Dziś mąż daleko na montażu. Dzieciaki marudzą, ale nawet nie mam siły iść z nimi na plac przy takiej pogodzie. Super, że sobie kupiłaś ciuchy. Masz się czuć wygodnie więc nie bój się ich nosić:))
Ja na szczęście pewnie jeszcze długo będę mogła chodzić w swoich normalnych szmatkach[emoji6][emoji6]. Współczuję tych mdłości. U nas na weekend znów temat kończenia domu i przeprowadzki wraca na tapetę. Ale mąż coś mówił, że może gdzieś nas na wycieczkę zabierze. A wy co będziecie robić? Udanego wieczoru i oby chłodniej u was było [emoji6]

Cześć, chciałabym do Was dołączyć. :)
Mam na imię Karolina, niedawno bo 3 dni temu dowiedziałam się że ponownie zostanę Mamą, choć mam w domu dopiero 8 miesięcznego synka. ;)
To dla mnie i męża duże zaskoczenie jak i strach czy poradzimy sobie dwójką takich Maluchów.
Mam na koncie 1 poronienie, więc martwię się czy wszystko będzie z Malenstwem ok.
Poprzednia ciąża była na duphastonie i po lekach na zbicie prolaktyny bo nie było tak łatwo zajść, dlatego dla Nas to zaskoczenie że szok. :D
Jak na razie wszystko wygląda dobrze, wczoraj mieliśmy wizytę i jak się okazało nasz Maluch już nie jest taki mały bo ma 8 tyg i 3 dni i pięknie bijące serduszko. :)
Za 4 tyg. chcemy zrobić prenatalne.
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do Waszego grona. Pozdrawiam ;) Zobacz załącznik 874468
Witamy serdecznie, rozgość się :) Ja mam rocznego synka i dwóch starszych, damy radę z maluchami ;)

@paulina_90 Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło, odpoczywaj:)
@Baffi26 Bardzo Ci współczuję, ściskam.
@Fanka Kadry Ja za to mam straszny apetyt, non stop bym jadła, muszę zacząć się trochę kontrolować, w pierwszej ciąży miałam podobnie i przytyłam strasznie.
@gaya11 zapytaj proszę, bo jestem ciekawa czy to norma
@Karolka2106 Witaj:) Będzie fajna różnica wieku między dziećmi, chociaż na początku na pewno nie będzie łatwo;)

@karolina921 Ja planuję wypoczywać na tyle, na ile pozwoli mi moja mała;) Lezec, czytać, spacerować. Nuda, ale tak lubię najbardziej.
Miłego weekendu dziewczyny:)

Megi powodzenia na wizycie, kciuki zaciśnięte. Napisz jak tam dzidziul szaleje :)
No i przyjemnego weekendu na żaglach, zazdraszczam :)

Dzieki Kochana :) Niedawno dobilismy do wyspy, Maz juz lowi rybki, a ja czytam ksiazke. Przed chwila byl piekny zachod slonca :) Zostaniemy moze do nastepnego wtorku, bo w czwartek (19.07) mam USG NT w Gdansku.

Swoja droga to dzis sie troche narobilam i kregoslup mi doskwiera. Na wizycie bylo OK - wszystko dobrze :) Bobo ma juz 33.4 mm.

Milego wieczorku wszystkim :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki Kochana :) Niedawno dobilismy do wyspy, Maz juz lowi rybki, a ja czytam ksiazke. Przed chwila byl piekny zachod slonca :) Zostaniemy moze do nastepnego wtorku, bo w czwartek (19.07) mam USG NT w Gdansku.

Swoja droga to dzis sie troche narobilam i kregoslup mi doskwiera. Na wizycie bylo OK - wszystko dobrze :) Bobo ma juz 33.4 mm.

Milego wieczorku wszystkim :-)
Świetne wieści [emoji5]. Swoją drogą w którym już jesteś tygodniu, że za chwilę będziesz miała USG genetyczne? Mi jutro wbija 8 tydzień i wydaje mi się, że do okresu tych badań to jeszcze duuuużo czasu [emoji6]
Przyjemnego urlopu! :))

Mąż za dwie godzinki będzie w domu, ale dziś nawet nie wiem czy doczekam. Dziewczyny taki cyrk urządziły na koniec dnia, że padam na twarz. Dobrej nocy!

Do góry