reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Świetne wieści [emoji5]. Swoją drogą w którym już jesteś tygodniu, że za chwilę będziesz miała USG genetyczne? Mi jutro wbija 8 tydzień i wydaje mi się, że do okresu tych badań to jeszcze duuuużo czasu [emoji6]
Przyjemnego urlopu! :))

Mąż za dwie godzinki będzie w domu, ale dziś nawet nie wiem czy doczekam. Dziewczyny taki cyrk urządziły na koniec dnia, że padam na twarz. Dobrej nocy!

Dziekuje :) Mi tez sie tak ostatnio wydawalo, ze tyyyle jeszcze czasu a dziś już 10+2 :) USG bede miala robione w 12+1. Spokojnej nocki w takim razie, mam nadzieje, ze Dziewczynki zasnely porzadnym dobrym i kolorowym snem ;) Ja niby zmeczona a sen gdzies uciekl :) Dobranoc! :)

reklama
Dziekuje :) Mi tez sie tak ostatnio wydawalo, ze tyyyle jeszcze czasu a dziś już 10+2 :) USG bede miala robione w 12+1. Spokojnej nocki w takim razie, mam nadzieje, ze Dziewczynki zasnely porzadnym dobrym i kolorowym snem ;) Ja niby zmeczona a sen gdzies uciekl :) Dobranoc! :)
Wow to u Ciebie już 10 tydzień [emoji7] super! Już też bym chciała być na takim etapie. A czekam na razie na wizytę u swojego doktorka 20.07. To będzie mój 9t 6d [emoji2] i wtedy będziemy umawiać się na USG genetyczne. Ale znając mojego lekarza to dopiero na początek 13tc wypadnie badanie. Więc liczę, że tak do połowy sierpnia się wyrobię [emoji1]. U mnie to jeszcze kupa czasu [emoji6]. Oby szybko zleciało i by nasze wszystkie dzieciaczki zdrowe były [emoji5]
Za 10 minut powinien być mąż. Doczekałam [emoji2]

@Megi86 - ja cie juz 10 tydzień, kurcze ale ten czas leci jeszcze chwileczkę i już 1 trymestr bye bye a ja jeszcze miesiąc muszę czekac

@IrenaX - melduj się co tam dzisiaj. Ja nadal 3mam kciuki.

Boże dziewczyny wiecie co ja zrobiłam? Zjadłam masło 2 miesiące przeterminowane i sobie je tak jadłam przez 3 dni niczego niewiadomą dopiero mąż wczoraj mi powiedział czemu na datę nie patrzeale w smaku było ok, nic nie smierdzialo☹️mam nadzieję że nic mojemu Bąbelkowi się nie stanie bo sobie nie wybacze.

Milego dnia bez mdłości i wymiotów z dużą ilości energii

Hej Laski [emoji846]
Gratuluje pozytywnych wizyt wszystkim mamusiom [emoji846] super się czyta takie wieści [emoji846] oby więcej takich.

Irenka- trzymam kciuki za Ciebie ciagle, a dzisiaj w szczególności. Dawaj znać co i jak [emoji846] musi być dobrze.

A ja wczoraj miałam ciężki dzień w pracy. Po południu wizyta u endo. Zrobiłam jeszcze raz badania na czczo i bez leków i tsh na poziomie 1,7, ale Pani doktor powiedziała mi, ze to bardzo dobry wynik jak na ten etap ciąży i tsh się obniża zawsze przez produkcje bHCG, to dobre wiadomość, a zła jest taks, ze jak wróciliśmy do domu to zauważyłam brązowe plamienie [emoji22] oczywiście stres od razu a mój gin na urlopie, wizyta we wtorek. Może to dlatego, ze wczoraj trochę się nakazując bi musieliśmy wybrać łazienkę. Dobrze, ze to załatwiliśmy bo na płytki ponad 2 miesiące bedziemy musieli czekać... dzisiaj mam zamiar leżeć plackiem i nie robić nic, s po złości spać w nocy nie mogłam i czyje się dziś po prostu strasznie

@Darsi, jak nie miałaś żadnych rewolucji żołądkowych to raczej nic się nie stanie [emoji846] spokojnie

Megi to my prawie tak samo bo ja 10 +3 :)Pozdrawiam;)

Dziewczyny miała może któraś podobna sytuacje z tym pęcherzykiem żółtkowym ? Ze był tak duzy ? Od czego to tak rosnie ? Możliwe ze duphaston na to wpłynal?? Niespodziewalam się takiego obrotu spraw :( boje się co dalej :( narazie pobrali krew, muszę mi zrobic grupę krwi bo nie mam :/

W życiu się tak nie bałam jak teraz :( czy to już będzie koniec ;( i ta niepewność ;( moja ciąża od początku z problemami ;( nie rozumiem czemu życie jest tak niesprawiedliwe :(

Dziewczyny miała może któraś podobna sytuacje z tym pęcherzykiem żółtkowym ? Ze był tak duzy ? Od czego to tak rosnie ? Możliwe ze duphaston na to wpłynal?? Niespodziewalam się takiego obrotu spraw :( boje się co dalej :( narazie pobrali krew, muszę mi zrobic grupę krwi bo nie mam :/

Irenka nie odpowiem Ci na to pytanie odnośnie pęcherzyka, ale wiem, ze cuda się zdarzają. Któraś z dziewczyn pisała o tym, ze albo ona albo ktoś tez miał duży pęcherzyk i lekarze nie dawali szans a jednak. Poza tym Wiola tez szykowała się do zabiegu a okazało się, ze serduszko bije.

Irenka nie odpowiem Ci na to pytanie odnośnie pęcherzyka, ale wiem, ze cuda się zdarzają. Któraś z dziewczyn pisała o tym, ze albo ona albo ktoś tez miał duży pęcherzyk i lekarze nie dawali szans a jednak. Poza tym Wiola tez szykowała się do zabiegu a okazało się, ze serduszko bije.
I jeszcze ta beta :( teraz wiem co czuły dziewczyny, nie da się tego opisać :( okropne uczucie, ile łez wylanych;( pragniesz maluszka, starasz się, wierzysz, modlisz i nagle coś idzie nie tak :(

reklama
Karolina - czas szybko zleci :) ja mialam ostatnio tyle spraw na glowie, ze nawet nie wiem kiedy minelo. Mi zawsze czas sie dluzy jak nie mam zajec. Co wiecej to weekendy zawsze mijaja mi szybko, a wtedy jestem na +3 i +4 dn. (w srody wypada +0) a w mojej swiadomosci zawsze srodek najbardziej sie dluzy - obojetnie na co czekam, wiec dobrze dla mnie, ze te dni przypadaja akurat w weekend :)

Darsi - juz bym chciala, by ten pierwszy trymestr sie skonczyl, choc juz tak jakos bardzo sie nie stresuje :) no moze troche tym USG NT - ale tylko troche :) Swoja droga to wiecie, ze w ani razu nie mialam mdlosci? :) Wczoraj tak rozmawialam z Mezem, ze bardzo dobrze sie czuje i nawet piersi mnie nie bola.. Wczoraj troche kregoslup, ale to od schylania i moze od tego, ze caly dzien nie lezalam. Teraz na lodeczce planuje wiecej lezakowac.
Co do masla to juz bys miala zatrucie pokarmowe. Jesli maslo bylo przechowywane w odpowiednich warunkach i nie bylo zjelczale (to bys raczej wuczula) to na 100% jest wszystko OK :)

Ewela - wiem, wiem i wyszukalam nawet Twoje USG by spr czy nasze Malenstwa sa podobnej wielkosci hehe :) Ta sa, choc Ty mialas robione wg GA (OM) w 10+1, a ja 10+2 :) Hmm ja tez dzis 10+3. Myslalam ze Wy jestescie o 1/2 dni starsi (?)

Forget - ja tez mialam leciusienkie plamienia z niczego - przez tydzien. Minelo samo, ale tez o tym myslalam.. Takie plamienia zdarzaja sie w zdrowych ciazach i czasem nawet trudno odkryc przyczyne. Jesli nie ma innych niepokojacych objawow to sie bardzo nie stresuj. Ja tego nawet nie konsultowalam, choc jak mowie bylo to b. slabe plamienie.

Irenka - na razie zle sie nie nastawiaj. Moze niepotrzebnie robilas ta bete.. ja jako naukowiec czasem uwazam ze serio - lepiej wiedziec mniej niz wiecej. Nie zawsze ale czasem, bo niektore zmienne nie sa potrzebne do wlasciwej oceny sytuacji, a wrecz utrudniaja jej prawidlowa ocene. Nic ta wiedza Ci nie dala - bo nic na tym etapie ciazy nie mozesz zrobic, tylko przyspieszyla wizyte i zafundowalas sobie kolejny stres :( Moze wszystko sie jeszcze ulozy i pokladam szczera nadzieje, ze tak bedzie :-) U mnie beta - zrobilam ze wzgledu na serduszko - tez juz slabo przyrosla miedzy 6 a 7 t.c.. A bierzesz progesteron? To jedyne co mozna zrobic.. 3maj sie i glowa do gory! Mysl Kochana pozytywnie, choc wiem ze jest cholernie ciezko.

Ps. Uwielbiam rano wstac i byc juz na lonie natury :) U nas zeglarstwo przechodzi z pokolenia na pokolenia z Meza strony (juz od 70 lat) a Bobo bedzie 4 pokoleniem - a pierwszy raz na lodce bylo majac 10 dni :D
Dzis Babcia Meza ma 86 urodziny i stoja przy innej wyspie - ok 11 plyniemy do reszty Rodzinki (Rodzicow, Wujka) i bedzie sandaczowa imprezka (Babcia zamowila rybki z nocnego polowu od rybakow). Co sadzicie o rybach z jeziora? Jak czytam te bzdury o sledziach, dorszach itd z baltyku ze sa zdrowe (na roznych portalach) to az mi rece opadaja.. one maja w sobie duzo metali ciezkich - szczegolnie fladra mieszkajaca przy dnie. W ogole w Skandynawii - nie pamietam w ktorym kraju - sprzedawca ma obowiazek powiedziec kobiecie w ciazy formulke o sledziach, ze te nie sa zdrowe i moze jesc ich malo i to raz na jakis czas (nie pamietam dokladnych danych). Woda w Baltyku rzadko sie wymienia, a niestety ta jest skazona chociazby sciekami z fabryk. Pamietajcie - najlepiej jesc ryby dzikie polawiane np. na Atlantyku. Sa drozsze, ale zdrowsze o 100%.

Ostatnia edycja:
Do góry