Karolina - czas szybko zleci
ja mialam ostatnio tyle spraw na glowie, ze nawet nie wiem kiedy minelo. Mi zawsze czas sie dluzy jak nie mam zajec. Co wiecej to weekendy zawsze mijaja mi szybko, a wtedy jestem na +3 i +4 dn. (w srody wypada +0) a w mojej swiadomosci zawsze srodek najbardziej sie dluzy - obojetnie na co czekam, wiec dobrze dla mnie, ze te dni przypadaja akurat w weekend
Darsi - juz bym chciala, by ten pierwszy trymestr sie skonczyl, choc juz tak jakos bardzo sie nie stresuje
no moze troche tym USG NT - ale tylko troche
Swoja droga to wiecie, ze w ani razu nie mialam mdlosci?
Wczoraj tak rozmawialam z Mezem, ze bardzo dobrze sie czuje i nawet piersi mnie nie bola.. Wczoraj troche kregoslup, ale to od schylania i moze od tego, ze caly dzien nie lezalam. Teraz na lodeczce planuje wiecej lezakowac.
Co do masla to juz bys miala zatrucie pokarmowe. Jesli maslo bylo przechowywane w odpowiednich warunkach i nie bylo zjelczale (to bys raczej wuczula) to na 100% jest wszystko OK
Ewela - wiem, wiem i wyszukalam nawet Twoje USG by spr czy nasze Malenstwa sa podobnej wielkosci hehe
Ta sa, choc Ty mialas robione wg GA (OM) w 10+1, a ja 10+2
Hmm ja tez dzis 10+3. Myslalam ze Wy jestescie o 1/2 dni starsi (?)
Forget - ja tez mialam leciusienkie plamienia z niczego - przez tydzien. Minelo samo, ale tez o tym myslalam.. Takie plamienia zdarzaja sie w zdrowych ciazach i czasem nawet trudno odkryc przyczyne. Jesli nie ma innych niepokojacych objawow to sie bardzo nie stresuj. Ja tego nawet nie konsultowalam, choc jak mowie bylo to b. slabe plamienie.
Irenka - na razie zle sie nie nastawiaj. Moze niepotrzebnie robilas ta bete.. ja jako naukowiec czasem uwazam ze serio - lepiej wiedziec mniej niz wiecej. Nie zawsze ale czasem, bo niektore zmienne nie sa potrzebne do wlasciwej oceny sytuacji, a wrecz utrudniaja jej prawidlowa ocene. Nic ta wiedza Ci nie dala - bo nic na tym etapie ciazy nie mozesz zrobic, tylko przyspieszyla wizyte i zafundowalas sobie kolejny stres
Moze wszystko sie jeszcze ulozy i pokladam szczera nadzieje, ze tak bedzie :-) U mnie beta - zrobilam ze wzgledu na serduszko - tez juz slabo przyrosla miedzy 6 a 7 t.c.. A bierzesz progesteron? To jedyne co mozna zrobic.. 3maj sie i glowa do gory! Mysl Kochana pozytywnie, choc wiem ze jest cholernie ciezko.
Ps. Uwielbiam rano wstac i byc juz na lonie natury
U nas zeglarstwo przechodzi z pokolenia na pokolenia z Meza strony (juz od 70 lat) a Bobo bedzie 4 pokoleniem - a pierwszy raz na lodce bylo majac 10 dni
Dzis Babcia Meza ma 86 urodziny i stoja przy innej wyspie - ok 11 plyniemy do reszty Rodzinki (Rodzicow, Wujka) i bedzie sandaczowa imprezka (Babcia zamowila rybki z nocnego polowu od rybakow). Co sadzicie o rybach z jeziora? Jak czytam te bzdury o sledziach, dorszach itd z baltyku ze sa zdrowe (na roznych portalach) to az mi rece opadaja.. one maja w sobie duzo metali ciezkich - szczegolnie fladra mieszkajaca przy dnie. W ogole w Skandynawii - nie pamietam w ktorym kraju - sprzedawca ma obowiazek powiedziec kobiecie w ciazy formulke o sledziach, ze te nie sa zdrowe i moze jesc ich malo i to raz na jakis czas (nie pamietam dokladnych danych). Woda w Baltyku rzadko sie wymienia, a niestety ta jest skazona chociazby sciekami z fabryk. Pamietajcie - najlepiej jesc ryby dzikie polawiane np. na Atlantyku. Sa drozsze, ale zdrowsze o 100%.