reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej Dziewczyny,

U nas nadal pieruńskie upały, a na przyszły tydzień zapowiadają po 31 stopni [emoji30] Mamy takie piękne lato, takie wyczekane, a ja sie tak cholernie męczę ze szok... nie ma opcji przykryć się czymkolwiek w nocy a i tak jak budzę sie na siku to jestem cała mokra. Dzisiaj o 7 rano było już 20
Stopni[emoji15] a teraz 30 [emoji28]

Kupiłam sobie w weekend w h&m pare ubrań ciążowych bo u nas są akurat wyprzedaże, ale jakoś nie mam odwagi żeby je nosić. Sukienki szczególnie nie wyglądają na ciazowki ale jakoś nie chce zapeszyć [emoji28][emoji28] i w końcu odkryłam co najbardziej wpływa na moje mdłości - jazda samochodem! A ze jeszcze codziennie po 40-50 km to raczej nie ma opcji na wyeliminowanie tego ;)

@IrenaX - bardzo współczuje Kochana :(

@Buka83 cudownie!!! Rośnijcie zdrowo :)

Jakie macie plany na weekend? Ktoś dzisiaj wizytował?

Hej Kochane, ja dzisiaj miałam nieplanowaną wizytę u ginekologa... W środę popołudniu delikatnie plamiłam, ale wczoraj w ciągu dnia nic już nie było i czułam się bardzo dobrze. Dopiero wieczorem znowu zaczęłam plamić, ale już mocniej i śluz był bardziej czerwony. Całą noc to samo, już byłam załamana. Rano dostałam się do ginekologa i po badaniu stwierdził ze nie ma nowego źródła krwawienia, ale są ślady po starym i teraz mam leżeć i odpoczywać. Mieliśmy jechać na weekend do Krakowa, a później na tydzień w Bieszczady, ale lekarz zabronił, a wiec czeka mnie tydzień urlopu w łóżku ;-) Zabronione też współżycie. Na szczęście fasolka żyje :-) urosła 1 cm od 26.06 :-) i na zdjęciu przypomina królika ;-)
IMG_0227.JPG

Załączniki

• IMG_0227.JPG
    IMG_0227.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 357
Witam dziewczyny u mnie po poronieniu nawet sladu juz nie ma w srode mnie wypuscili nie krwawie nie plamie nic mnie nie boli dziwny ten moj organizm a mialam jeszcze lyzeczkowanie wiec powinnam krwawic czy chociaz plamic a tu nic w srode kurier zabral zabezpieczony plod i tkanki do badan takze czekam na wyniki wykupilam dzis plac na cmentarzu bylam u grabazy popytac co i zaile i zdecydowanie dzidzius dostanie mala debowa biala trumienke ze zlotym krzyzykiem jak tylko przyjda mi wyniki lece do szpitala po karte martwego urodzenia potem do usc zarejestrowac maluszka no i na koncu do ksiedza

@Buka83 - cieszę się bardzo że wszystko w porządku i oby już tak dalej

@karolina921 - ja na szczęście jeszcze nie puchne, chociaż palce rzeczywiście czasem jak serdelki.

@paulina_90 - to dobrze, że jest dobrze a teraz odpoczywaj dla dzidziusia żeby rósł zdrowy i w siłę.

@wiola1198 - jak to zrobiłaś że na mojej kom wyskakuje Twój suwaczek? Bo mój nie wyskakuje☹️

@Baffi26 - podziwiam Cię bo ja bym przez takie coś nie chciała przechodzic. Ale dobrze ze juz z Tobą wszystko dobrze i ładnie się oczyscilas.

Ja Wam powiem dziewczyny,ze meczy mnie już ten brak apetytu. No na nic nie mam ochoty. Dla mnie to dziwna sytuacja,bo choć jestem w miarę szczupła to uwielbiam jeść, o słodyczach już nie wspominając ;) a teraz na co popatrze to bleee. A jeść trzeba. Jeszcze owoce jako tako mi wchodzą ale samymi owocami nie pojesz. Teraz sobie ugotowałam Bober i przegryzlam batonikiem :/

Dziewczyny po 35 roku życia, Wy też dostałyście skierowanie na test obciążenia glukozą już w I trymestrze ze względu na wiek? Ja mam go wykonać w przyszłym tygodniu i na samą myśl o tym mam odruch wymiotny.
Ja mam w pon. pierwszą wizytę ale w poprzedniej ciąży robiłam w drugim trym. a miałam 35 l. Nie wiem, moze od lekarza to zależy hmmm, ale zapytam w pon.

Cześć, chciałabym do Was dołączyć. :)
Mam na imię Karolina, niedawno bo 3 dni temu dowiedziałam się że ponownie zostanę Mamą, choć mam w domu dopiero 8 miesięcznego synka. ;)
To dla mnie i męża duże zaskoczenie jak i strach czy poradzimy sobie dwójką takich Maluchów.
Mam na koncie 1 poronienie, więc martwię się czy wszystko będzie z Malenstwem ok.
Poprzednia ciąża była na duphastonie i po lekach na zbicie prolaktyny bo nie było tak łatwo zajść, dlatego dla Nas to zaskoczenie że szok. :D
Jak na razie wszystko wygląda dobrze, wczoraj mieliśmy wizytę i jak się okazało nasz Maluch już nie jest taki mały bo ma 8 tyg i 3 dni i pięknie bijące serduszko. :)
Za 4 tyg. chcemy zrobić prenatalne.
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do Waszego grona. Pozdrawiam ;)
20180706_171046.jpg

Załączniki

• 20180706_171046.jpg
    20180706_171046.jpg
    68,7 KB · Wyświetleń: 440
reklama
Cześć, chciałabym do Was dołączyć. :)
Mam na imię Karolina, niedawno bo 3 dni temu dowiedziałam się że ponownie zostanę Mamą, choć mam w domu dopiero 8 miesięcznego synka. ;)
To dla mnie i męża duże zaskoczenie jak i strach czy poradzimy sobie dwójką takich Maluchów.
Mam na koncie 1 poronienie, więc martwię się czy wszystko będzie z Malenstwem ok.
Poprzednia ciąża była na duphastonie i po lekach na zbicie prolaktyny bo nie było tak łatwo zajść, dlatego dla Nas to zaskoczenie że szok. :D
Jak na razie wszystko wygląda dobrze, wczoraj mieliśmy wizytę i jak się okazało nasz Maluch już nie jest taki mały bo ma 8 tyg i 3 dni i pięknie bijące serduszko. :)
Za 4 tyg. chcemy zrobić prenatalne.
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do Waszego grona. Pozdrawiam ;) Zobacz załącznik 874468
Witaj w naszym gronie :-) spokojnej, bezproblemowej ciazy zycze :-)

Do góry