reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Jestem zdruzgotana... lekarz nie miał dobrych wieści ;( jest pęcherzyk w macicy a w nim ciałko żółte, tylko ze te ciałko zolte jest tak duze jak pęcherzyk ;( lekarz mówi, ze zle to wyglada i przy tym tygodniu a wg miesiączki 8 to beta powinna być zdecydowanie wyższa ;( jutro jeszcze zbadają hormony - ale czuje, ze bede musiała się pomału żegnać ... ;( ;( tak mi się chce płakać ;(( czemu akurat mnie to spotyka ;(
Bardzo, bardzo Ci współczuję, wiem co czujesz, nikt tego nie zrozumie, kto tego nie przeżył, tego lęku i tej rozpaczy. Jesteśmy mamami od chwili, gdy zobaczymy dwie kreski na teście, a strata dziecka na każdym etapie to koszmar. Wciąż mam nadzieję, że jeszcze wszystko dobrze się skończy. Przytulam:*

reklama
Jestem zdruzgotana... lekarz nie miał dobrych wieści ;( jest pęcherzyk w macicy a w nim ciałko żółte, tylko ze te ciałko zolte jest tak duze jak pęcherzyk ;( lekarz mówi, ze zle to wyglada i przy tym tygodniu a wg miesiączki 8 to beta powinna być zdecydowanie wyższa ;( jutro jeszcze zbadają hormony - ale czuje, ze bede musiała się pomału żegnać ... ;( ;( tak mi się chce płakać ;(( czemu akurat mnie to spotyka ;(
Przytulam mocno [emoji8] ale jeszcze można mieć nadzieję. Ja w klinice miałam in vitro z parą u której zarodek pojawił się dopiero w 42dpt. Powinien do 35dpt. I też był problem bo pęcherzyk żółtkowy był zbyt duży. Jednak lekarze poczekali i jak się okazało pojawił się zarodek, serduszko bilo, a pęcherzyk żółtkowy się zmniejszył i wszystko było ok. Trzeba wierzyć. Nic jeszcze nie jest przesądzone. Może i dobrze to nie wyglada, ale spójrz na Wiole - cuda się zdarzają [emoji5]

@Buka83 witaj! Mocno trzymam kciuki za USG. Na pewno wszystko będzie dobrze [emoji8]

Ostatnia edycja:
@Caitlyn a nie masz możliwości podejść do innej apteki? Ja to zwykle przy kupowaniu leków jeżeli wiem, że one są bezpieczne to się nie tłumaczę czy jestem w ciąży, czy ile dziecko ma lat bo u nas też nigdy nie chcą sprzedać [emoji5]
A Lactovaginal na pewno jest bezpieczny bo mi samej lekarz tezy kazał brać [emoji5]

@Buka83 - witaj i melduję co tam po wizycie - na pewno będzie dobrze. 3mam kciuki

@IrenaX - nie trać jeszcze nadziei - zobacz co Karolina napisała - różne rzeczy się zdarzają. U Wioli też wszystko przekreslili a jednak. Będę 3 Mac kciuki do samego końca.

Jestem już po wizycie. Wg usg 6t5d, wg om 6t4d czyli tylko jeden dzień różnicy, jest serduszko, wszystko wygląda prawidłowo. Wyliczyłam sobie datę porodu na 27 lutego. Ulga i wielka radość:)
Najważniejsza, że wszystko jest ok, [emoji173][emoji173][emoji173] niech teraz maluszek zdrowo rosnie [emoji5]

Dziewczyny wy też tak puchniecie? Ja strasznie. Obrączki nawet nosić nie mogę bo normalnie palce jak serdelki [emoji41]. Nie pamiętam by w poprzednich ciążach tak było [emoji848]

Dziewczyny wy też tak puchniecie? Ja strasznie. Obrączki nawet nosić nie mogę bo normalnie palce jak serdelki [emoji41]. Nie pamiętam by w poprzednich ciążach tak było [emoji848]
Zaczęłam puchnąć dopiero w 3 trymestrze, wcześniej mnie to nie męczyło i póki co też jest cisza :) Zauważyłam jednak, że mam lepiej nawilżoną skórę (jakby się jednak tą woda trochę zbierała we mnie), bo naturalnie mam bardzo suchą skórę.

Ja na razie nie puchnę, ale w poprzedniej ciąży puchłam straszliwie i też niemal od początku, najbardziej dłonie i stopy.

reklama
Chociaż nie, jednak trochę mi stopy spuchły już nieznacznie, ale widzę to tylko po tym, że mi się skarpetki odbijają na nodze, zostawiają ślad.
Ciekawe czy mi znów noga urośnie. Wcześniej urosła mi noga o 1.5 rozmiara i tak zostało już.

Do góry