reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Kochana masz podobna sytuację do mnie Ja ostatnio okres miałam 13 maja Cykle 27-29 dni Męża miałam ostatnio 25-29maja od tego czasu jest już w Anglii a dzisiaj jest zarodek I serce których to 5 dni temu nie było
Ja pójdę za 2 dni do gina na NFZ Zobaczymy co on powie... a robiłaś betę w miedzyczasie ? Gdyby nie ta beta to bym chyba sobie cierpliwie czekała, teraz znowu taka niepewność :/

Ja pójdę za 2 dni do gina na NFZ Zobaczymy co on powie... a robiłaś betę w miedzyczasie ? Gdyby nie ta beta to bym chyba sobie cierpliwie czekała, teraz znowu taka niepewność :/
Właśnie nie robiłam . Pierwsza wizytę miałam 16 czerwca druga 28 I wtedy właśnie bylo puste jajo a dzisiaj zarodek I serce

Tak, ale zaplodnienie jest w czasie owulacji, takze plemniki moga sobie zyc przed owulacja, a Irence wychodzila owulacja 26-29 maja wg testow
Ja rozumiem, ale nie ma się co straszyć na zapas np. ciążą bezzarodkową, bo może po prostu ciąża faktycznie jest młodsza, albo ginekolog Ireny ma słabszy sprzęt i nie wykrywa tak wczesnej ciąży. Wiola jest dowodem na to, że ciąża to jedna wielka księga tajemnic, można się wszystkiego spodziewać :) Np. na swoim przykładzie - gdy chodziłam w ciąży z Mikołajem do innego ginekologa to dopiero na drugim usg - a miałam je robione w 9tc+3d, było słychać serduszko, ma do tej pory stary sprzęt. Teraz chodzę do innego ginekologa i usłyszał już serduszko w 6tc+1d, zdecydowanie ma nowszy sprzęt i choć tamten poprzedni był milszy i bardziej rozgadany, a tego trzeba za język ciągnąć, to wolę teraz u niego się badać.

Dziewczyny prośba o pomoc. Wizyte mam dopiero tak jak pisalam 12.07. Do tego czasu osiwieję.
Beta z przed wczoraj 7552mIU/ml po 48h (czyli dzisiejszy wynik) 14926mIU/ml. Czy to dobrze ? Progesteron z dzis 44,06ng/ml
To dobrze czy źle?
Od jakiego poziomu beta zaczyna wolniej przyrastac?
Czy poziom bety faktycznie ma wplyw na to czy widac zarodek i slychac serce? Gdzies obilo mi sie że zarodek widac przy 1000... na a co z serduszkiem?
Bede wdzieczna za informacje. Strasznie sie stresuje. Chyba oderchne dopiero po tej wizycie... jeszcze tydzien.

reklama
Dziewczyny prośba o pomoc. Wizyte mam dopiero tak jak pisalam 12.07. Do tego czasu osiwieję.
Beta z przed wczoraj 7552mIU/ml po 48h (czyli dzisiejszy wynik) 14926mIU/ml. Czy to dobrze ? Progesteron z dzis 44,06ng/ml
To dobrze czy źle?
Od jakiego poziomu beta zaczyna wolniej przyrastac?
Czy poziom bety faktycznie ma wplyw na to czy widac zarodek i slychac serce? Gdzies obilo mi sie że zarodek widac przy 1000... na a co z serduszkiem?
Bede wdzieczna za informacje. Strasznie sie stresuje. Chyba oderchne dopiero po tej wizycie... jeszcze tydzien.
Jest super. Przyrost prawie 100%. Progesteron też piękny [emoji6]

Do góry