reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
hej dziewczyny ja już w domu jestem pozwolcie ze sprostuje po co było czyszczenie potrzebne otorz jak pisałam o 19 było już po wszystkim wypadlo ze mnie wszystko plod z resztakami tkanek od razu mnie wzięli na usg i lekarz stwierdził ze cos tam chyba jest ale nieduzo i ze lepiej doczyscic bo po co ma się wdac zakarzenie zabieg miałam o 22 dopiero do tego czasu jeszcze skrzepy wylatywaly także wsumie sama niewiem czy było to czyszczenie bo dziewczyna z sali mowila ze mnie odwieźli już po 5 minutach możliwe ze jednak czyszczenia niebylo bo niekrwawie tylo mam takie jakby plamienie leciutkie jak na końcu okresu wsumie to nawet nie plamienie a brudzenie. Plod już wyslany do badan o 15 kurier odebral teraz czekam do 5 dni roboczych na wyniki jak będę znala już plec wtedy do urzędu zarejestrować a wcześniej jeszcze do szpitala po karte martwego urodzenia no i czeka mnie pogrzeb i cala ta papierologia. Ogolnie dobrze się czuje nic mnie nie boli a starac się mogę ponownie już po 2 okresie i zza 10 dni do kontroli. ciekawe tylo kiedy ten okres zechce się pojawić beta jeszcze wysoka wczoraj miała 104 567 spada ale powoli

reklama
@wiola1198 cuuudowne wiadomości!!!! Aż chodzę i uśmiecham się sama do siebie :)

@julia2s super!! Rośnijcie zdrowo :)

@Megghan takie różnice zdarzają sie bardzo często! Gratuluje serduszka :)!

@IrenaX trzymam kciuki za betę jutro w takim razie [emoji1307][emoji1307]

Na dzień Was zostawiłam bo urwanie głowy, a tu prawie 200 postów do nadrobienia [emoji23][emoji23]

Jeszcze 3 tygodnie do 12 tyg usg i zaraz potem mamy lecieć do Polski na urlop, a ja nie mogę sie zdecydować na zarezerwowanie lotów :( boje sie, ze coś pójdzie nie tak...
Nie ma sie co stresowac kochana :) bukuj loty tak czy siak :) odpoczniesz sobie a I czas szybciej zleci :) a nie masz zupelnie jak pojsc na prywatny scan? Bylabys zupelnie spokojna :)

Dziewczyny wiecie jaki macie progesteron? Mi wyszedł dość niski, niby biorę Duphaston ale i tak się martwię.
Jaki masz ? Mój z wczoraj 8ng... biore dupka 3x1, niby mieści się w widełkach, moim zdaniem dość niski, lekarz mówi by na to nie patrzeć i się nie przejmować.

@Caitlyn a nie chcesz niespodzianki? O testach paskowych nie slyszalam, ale plec juz od 16tyg widac :) trzymam kciuki, zeby dzidzi wspolpracowalo I zeby dalo sie u Was sprawdzic juz niedlugo :)

@IrenaX nic nie myslec, bo nic nie wymyslimy, wiem ze to bardzo trudne, ale moze poczytaj cos? Nie zwiazanego z ciaza :) polecam Biegnącą z wilkami :)
Albo poogladaj film :)
Bedzie dobrze :)

@ForgetMeeNot sny tez mialam takie :( to dlatego, ze sie stresujemy I wychodzi w nocy :( tarczyca sie nie przejmuj, jestes monitorowana, a tez z dwojga zlego to "lepiej", ze TSH za niskie niz jakby za wysokie mialo byc, serducho juz widzialas?

@carmelek9 przepraszam, nie pomoge :( co mowi lekarz na ten niski progesteron?
Tak, widziałam :) 18.06 biło 120/minutę i wtedy TSH miałam też ok. Nie wiem, może zbyd duża dawka euthyroxu. W piątek idę do endo i może powtórzę badanie na czczo i bez leku. Też słyszałam, że już lepsze niższe, ale jak zwykle popełniłam ten bład, że uruchomiłam wujka Google... a zawsze sobie powtarzam żeby tego nie robić
Wiem, że sny są odzwierciedleniem naszych obaw i myśli, ale to było po prostu okropne... :(

A też tak macie, że wstajecie w nocy na siku 2-3 razy? Ja przez to nie mogę się wyspać...

Tak, widziałam :) 18.06 biło 120/minutę i wtedy TSH miałam też ok. Nie wiem, może zbyd duża dawka euthyroxu. W piątek idę do endo i może powtórzę badanie na czczo i bez leku. Też słyszałam, że już lepsze niższe, ale jak zwykle popełniłam ten bład, że uruchomiłam wujka Google... a zawsze sobie powtarzam żeby tego nie robić
Wiem, że sny są odzwierciedleniem naszych obaw i myśli, ale to było po prostu okropne... :(

A też tak macie, że wstajecie w nocy na siku 2-3 razy? Ja przez to nie mogę się wyspać...
A wiesz, ze jak widzialas w 8tyg serducho bijace to szanse na niepowodzenie spadaja do 2% takze prosze sie tu nie zamartwiac :)

Mi sie za to po scanie w 6tyg (widzielismy serduszko) śnilo, ze bylismy na scanie I serduszko bilo bardzo wolno...A wczesniej sie naczytalam I wiadomo o czym to swiadczy...takze tez spanikowana eh

No ten wujek Google to robi swoje :(
Zobaczcie dziewczyny jak malo bysmy stresow mialy gdybysmy internetu nie mialy...

Tak miałam w 6, 7 TC. Teraz jestem w 10 i mam wrażenie że dużo lepiej.

Baffi życzę Ci kolejnej prawidłowej ciąży.

Skończyłam 9t i mam 26 progesteron, niby w normie ale lepiej byłoby gdyby był ponad 30.
Z drugiej strony podobno są skoki w ciągu dnia, biorę 3 Duphastony dziennie, musi być dobrze:)
Dziś mam wizytę to spytam lekarza. Swoją drogą pierwszy raz idę na wizytę taka spokojna (póki co), mam nadzieje, ze dzidziuś ładnie się rozwija.

Zyc
Skończyłam 9t i mam 26 progesteron, niby w normie ale lepiej byłoby gdyby był ponad 30.
Z drugiej strony podobno są skoki w ciągu dnia, biorę 3 Duphastony dziennie, musi być dobrze:)
Dziś mam wizytę to spytam lekarza. Swoją drogą pierwszy raz idę na wizytę taka spokojna (póki co), mam nadzieje, ze dzidziuś ładnie się rozwija.
Zycze Ci tego z całego serduszka ❤️✊

reklama

Ja tak wstaje juz praktycznie od 5tc. Bedzie tylko gorzej:-D

Ostatnia edycja:
Do góry