reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@KasiaKaty boskie foty! Cudowne wiadomości :) byłaś prywatnie?

@Justyna5789 mi najbardziej wchodzi botwinka na chwile obecną, młode ziemniaki i sałata ;) na śniadania tosty z masłem, a na kolacje z reguły już mi lepiej i staram sie nadrobić braki w warzywach...

@karolina921 ojej współczuje migreny, miałam tak przy tabletkach anty ale wtedy chociaż lekami sie mogłam podratować. Jak Ci reszta dnia minęła? Ja lenia tez mam niesamowitego, pranie do składania zeka od wczoraj...

Miłej nocki, u nas taaaakie upały, ze jedynie basen w ogrodzie ratuje...

reklama
@KasiaKaty boskie foty! Cudowne wiadomości :) byłaś prywatnie?

@Justyna5789 mi najbardziej wchodzi botwinka na chwile obecną, młode ziemniaki i sałata ;) na śniadania tosty z masłem, a na kolacje z reguły już mi lepiej i staram sie nadrobić braki w warzywach...

@karolina921 ojej współczuje migreny, miałam tak przy tabletkach anty ale wtedy chociaż lekami sie mogłam podratować. Jak Ci reszta dnia minęła? Ja lenia tez mam niesamowitego, pranie do składania zeka od wczoraj...

Miłej nocki, u nas taaaakie upały, ze jedynie basen w ogrodzie ratuje...
Dziekuje :) Tak poszlismy prywatnie juz w 6 tyg, serducho juz widzielismy czyli najwazniejsze, ale I tak powiedzieli, ze za mala fasolka zeby pomierzyc dokladnie I zaprosili na za dwa tyg :) :) takze za £50 dwa scany:)

Jak sie czujesz?

Dziekuje :) Tak poszlismy prywatnie juz w 6 tyg, serducho juz widzielismy czyli najwazniejsze, ale I tak powiedzieli, ze za mala fasolka zeby pomierzyc dokladnie I zaprosili na za dwa tyg :) :) takze za £50 dwa scany:)

Jak sie czujesz?

Umieram z tego gorąca, jestem spuchnięta jakaś [emoji23][emoji23] byłam za to dzisiaj u położnej i zabrała litry krwi, poprosiłam o toksoplazmozę i mi zrobiła [emoji54] No i dowiedziałam sie, ze teraz nie będę miała Pregnancy notes tylko wszystko na aplikacji na telefonie [emoji23] uśmiałam sie niesamowicie... kurcze £50 za sea to super cena! U nas £50 to za jeden cholernicy chcą ;) ale ja już poczekam teraz do 24 Lipca chyba....u Was tez tak gorąco?

Dawno do Was nie zaglądałam . Ja dopiero 10 lipca mam wizytę o ile uda sie mnie gdzieś wcisnąć.
Nadal mam całodniowe mdłości. Nie mam ochoty na nic do jedzenie, ewentualnie zupy jakieś jeszcze ok ale od wszelkich wedlin trzymam sie z dala. Nie mam co jesc na śniadania i kolacje.
W domu zrobił sie syf bo z sił opadlam i śpię razem z moim maluchem w dzień.
A brzuch mam jak w 14 tygodniu przy 1 ciąży. Nie mieszcze sie już w swoje dżinsy. Tzn mieszcze sie, ale na gumke i jest mi niewygodnie. Nie mogę sie doczekać mojej wizyty żeby usłyszeć serduszko.
Edit. My nie wytrzymalismy i już większość osob wie. Mieliśmy też dużą parapetowke i odrazu pytania dlaczego nie piję. Jak uslysze serduszko to na fb wrzuce agrafki ;)
Czy sa tu mamy których nie bolą piersi? W pierwszej ciąży to był pierwszy objaw u mnie a teraz totalnie nic
Mnie raz bola mocniej a raz mniej :cool2:

Umieram z tego gorąca, jestem spuchnięta jakaś [emoji23][emoji23] byłam za to dzisiaj u położnej i zabrała litry krwi, poprosiłam o toksoplazmozę i mi zrobiła [emoji54] No i dowiedziałam sie, ze teraz nie będę miała Pregnancy notes tylko wszystko na aplikacji na telefonie [emoji23] uśmiałam sie niesamowicie... kurcze £50 za sea to super cena! U nas £50 to za jeden cholernicy chcą ;) ale ja już poczekam teraz do 24 Lipca chyba....u Was tez tak gorąco?
Strasznie goraco...ja sie chowam w domu :O 13 lat czekalam na taka pogode tutaj! Prawdziwe lato, a teraz jako jedyna chyba sie z tego slonca wcale nie ciesze ;)
Tutaj tez wlasnie £50 za jedno, ale ze nie zmierzyla to zaprosila na dodatkowe na dzis [emoji847]
I mowila, ze za bardzo wypchany mam pecherz, za duzo wypilam lol chcialam dobrze, ale mowila, ze jak za duzo to tez nie dobrze, bo pecherz wypycha I nie widac dobrze, mowila ze najlepiej tak w polowie wypelniony :)

Takze dziewczyny dwie szklanki wody wystarcza.... :)

Dzień dobry, ja dziś obudziłam sie nad ranem z migreną i do tej pory odczuwam jej skutki. Ciężko w ciąży coś na to zaradzić bo u mnie zwykły paracetamol nie daje rady :/
Za to dzięki chyba kroplom na mdłości przynajmniej z tym mam mniejszy problem. Nadal moją największą zmorą jest leń i brak jakichkolwiek chęci. Dziewczyny od wczoraj są u babci i zostają dziś też na noc. Fajnie jest tak poczuć z mężem jak to było gdy byliśmy tylko my. No, ale teraz znów siedzę sama w domu. Mąż pojechał do klienta, a potem musi jechać dokończyć na budowie przykrecanie frontów w kuchni i za tydzień sprzątanie, a za maks dwa przeprowadzka. Spokojnej niedzieli [emoji6]

U nas fasolka nazywana jest przeze mnie okruszkiem. Ale mąż narazie o ciąży za wiele nie chce rozmawiać. Boi się, że znów coś pójdzie nie tak i mówi, że nie chce się jeszcze przywiązywać [emoji849]
Ja również kiedyś zmagałam się z migreną i jak się zaczęła a nie zdarzyłam wziąć tabletki to dzień miałam z glowy. Okropny ból głowy,światłowstręt,mroczki przed oczami a nawet wymioty..czasem myślałam czy nie mam jakiegoś guza w mózgu takie to straszne bylo:hmm: Aż do czasu kiedy przeczytałam,że migrena może być spowodowana odwodnieniem organizmu,dlatego czestc leki na migrenę są rozpuszczalne w wodzie. Kiedy byłam w ciąży i nastał migrenowy dzień zaczelam pić wodę tak łykami ale często najlepiej dwie szklanki w niedługim czasie i sama nie mogłam uwierzyć w to,że mi pomogło. Może i Tobie pomoże woda..Odkąd nie zapominam o piciu w ciągu dnia migreny nie nastąpiły od prawie 2 lat:happy:

Mąż zrobił mi pyszne kanapeczki, z serkiem, pomidorkiem i ogórkiem, dokładnie takie na jakie miałam ochotę... I wiecie co? Właśnie całość wylądowała w kibelku [emoji31] pierwsze mdłości zaliczone !

raz_dwa_trzy ja tak samo ostatnio, po tychże samych kanapeczkach mnie mocno zemdliło i w ogóle od jakiegoś czasu nie jem kolacji, bo nie daję rady na samą myśl :(

raz_dwa_trzy ja tak samo ostatnio, po tychże samych kanapeczkach mnie mocno zemdliło i w ogóle od jakiegoś czasu nie jem kolacji, bo nie daję rady na samą myśl :(

Zapominam Was zapytać o to trzymanie się dokładnie co do godzin stosowania luteiny. Mi położna zaleciła co 8 g, ustaliła sobie godziny: 6, 14 i 22, ale szczerze mówiąc przez mój sen jak kamień nie daję radę wywlec się z łóżka już o 6, a za to o 22 często już śpię i automatycznie wyłączam alarm, także różnie to u mnie bywa :/ Czy to musi być tak dokładnie co do 8 godzin?

reklama
Dzień dobry :)

Dziewczyny,które mają/miały krwiaka w ciąży, mam pytanie. Leżycie/leżałyscie plackiem,czy po prostu się oszczędzacie i dopuszczacie spacerki na świeżym powietrzu?
ja mam krwiaka i to sporego a nadal jestem aktywna. oczywiście mniej niż przed ciążą ale nie oszczędzam się jakoś bardzo. gin mówił, żeby obserwować swoje ciało, brać luteinę i tyle. jeśli będzie mnie bolał brzuch to zwolnię. póki co jeszcze nie zamierzam. a przede mną 2 tygodnie wyjazdów także życie w ciągłym ruchu.

Do góry