reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dzień dobry wszystkim,

Ja mam jakiś nowy „rzut” hormonów - brzuch i piersi bolą. Aplikacja, którą Prawie-Mąż ma mam telefonie mówi, że mamy dziecko wielkości porzeczki ;) i tak też o dziecku teraz mówimy „ Nie jedz tego, Porzeczce nie wolno ! „ :D
U nas póki co jest Babelek :laugh2: tak jakos się przyjęło :-D zobaczymy co będzie widać w środę na usg :rolleyes2: mam nadzieje, ze bd już moja upragniona fasoleczka ❤️❤️

reklama
Dzień dobry, ja dziś obudziłam sie nad ranem z migreną i do tej pory odczuwam jej skutki. Ciężko w ciąży coś na to zaradzić bo u mnie zwykły paracetamol nie daje rady :/
Za to dzięki chyba kroplom na mdłości przynajmniej z tym mam mniejszy problem. Nadal moją największą zmorą jest leń i brak jakichkolwiek chęci. Dziewczyny od wczoraj są u babci i zostają dziś też na noc. Fajnie jest tak poczuć z mężem jak to było gdy byliśmy tylko my. No, ale teraz znów siedzę sama w domu. Mąż pojechał do klienta, a potem musi jechać dokończyć na budowie przykrecanie frontów w kuchni i za tydzień sprzątanie, a za maks dwa przeprowadzka. Spokojnej niedzieli [emoji6]

U nas fasolka nazywana jest przeze mnie okruszkiem. Ale mąż narazie o ciąży za wiele nie chce rozmawiać. Boi się, że znów coś pójdzie nie tak i mówi, że nie chce się jeszcze przywiązywać [emoji849]

Dzień dobry, ja dziś obudziłam sie nad ranem z migreną i do tej pory odczuwam jej skutki. Ciężko w ciąży coś na to zaradzić bo u mnie zwykły paracetamol nie daje rady :/
Za to dzięki chyba kroplom na mdłości przynajmniej z tym mam mniejszy problem. Nadal moją największą zmorą jest leń i brak jakichkolwiek chęci. Dziewczyny od wczoraj są u babci i zostają dziś też na noc. Fajnie jest tak poczuć z mężem jak to było gdy byliśmy tylko my. No, ale teraz znów siedzę sama w domu. Mąż pojechał do klienta, a potem musi jechać dokończyć na budowie przykrecanie frontów w kuchni i za tydzień sprzątanie, a za maks dwa przeprowadzka. Spokojnej niedzieli [emoji6]

U nas fasolka nazywana jest przeze mnie okruszkiem. Ale mąż narazie o ciąży za wiele nie chce rozmawiać. Boi się, że znów coś pójdzie nie tak i mówi, że nie chce się jeszcze przywiązywać [emoji849]
Jakich kropli na mdłości używasz? Przepisał Ci lekarz?;)

Ja dziś mam taki spadek energii, że do niczego się nie nadaję. Mąż przejął obowiązki domowe i rodzicielskie. A ja leżę.

Mamy kilkorga dzieci. Powiedzcie mi jak to jest z miłością do tych kolejnych? Bo normalnie nie mogę sobie wyobrazić że mogłabym to drugie pokochać tak samo jak synka. Kiedy to uczucie u was się pojawiło? Jak to pogodzić z tą pierwszą miłością?

Dzień dobry :)

Dziewczyny,które mają/miały krwiaka w ciąży, mam pytanie. Leżycie/leżałyscie plackiem,czy po prostu się oszczędzacie i dopuszczacie spacerki na świeżym powietrzu?

Dziewczyny biorące luteine, nie będzie ona miała wpływu na wynik badania moczu? Jutro z rana muszę zrobić i zanieść. Nie wiem czy nie przesunąć sobie i nie zaaplikować luteiny dopiero po powrocie z przychodni?

reklama
Dziewczyny biorące luteine, nie będzie ona miała wpływu na wynik badania moczu? Jutro z rana muszę zrobić i zanieść. Nie wiem czy nie przesunąć sobie i nie zaaplikować luteiny dopiero po powrocie z przychodni?
Nie powinna, ale ja zawsze brałam tabletki po oddaniu moczu do badania.

@raz_dwa_trzy ja mam krwiaka. Żyję normalnie, spaceruje, sprzątam. Nie tykam sie tylko żadnych ciężkich rzeczy i jak czuję, że mam dosyć to po prostu się kładę i odpoczywam. Tak kazał mi lekarz. Mam się oszczędzać, ale nie leżeć non stop bo to nie jest dobre :))

Ostatnia edycja:
Do góry