reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Emilia S- powodzenia na badaniu, będzie dobrze! Dzidziuś sobie zdrowo w twoim brzuszku rośnie :)

ForgetMeeNot- jak u Ciebie, kiedy masz wizytę?

Strasznie mi przykro dla tych co muszą się martwić o reakcję rodziny na ciążę :( smutne to...

My obecnie mieszkamy na wynajmowanym ale cały czas szukamy coś dla siebie... U nas pytanie jest takie czy zostać w Niemczech czy wrócić do Polski. Dobrze nam tu jest ale tęsknię za resztą rodziny i w ogóle za Polską... co chwilę stawiamy sobie ultimatum jeszczę 5 lat i wracamy ale z 5 lat zrobiło się prawie 10... teraz jest i dziecko będzie drugie... mam nadzieję że uda nam się dokonać słusznego wyboru.
Ninka 86 gdzie jesteście w Niemczech no mu też mieszkamy?

Trzymam mocno za Ciebie kciuki. Będą same dobre wieści [emoji8] ja dziś jak pójdę na wizytę to lekarz i tak pewnie nic nie zobaczy bo to 4t5d. Beta w niedzielę była 784 dziś pewnie będzie w granicach 1600-1700 wiec może co najwyżej pęcherzyk. Ale pewnie da mi leki na podtrzymanie. Ja mam złe doświadczenia z takim śluzem bo rok temu to się dobrze nie skończyło, a podobnie zaczęło. Więc trochę już mi się panika załączyła [emoji53]
A jaki termin wychodzi Ci wg kalkulatorow?

Trzymam mocno za Ciebie kciuki. Będą same dobre wieści [emoji8] ja dziś jak pójdę na wizytę to lekarz i tak pewnie nic nie zobaczy bo to 4t5d. Beta w niedzielę była 784 dziś pewnie będzie w granicach 1600-1700 wiec może co najwyżej pęcherzyk. Ale pewnie da mi leki na podtrzymanie. Ja mam złe doświadczenia z takim śluzem bo rok temu to się dobrze nie skończyło, a podobnie zaczęło. Więc trochę już mi się panika załączyła [emoji53]
Ja przed pracą zadzwoniłam do doktorki , tak prosto z mostu. Powiedziałam o co chodzi. Kazała jechać do apteki wziąć duphaston a najwyżej receptę doniosę.

A jaki termin wychodzi Ci wg kalkulatorow?
Według kalkulatora haczewski dziecko wychodzi 21.02. Ostatnią @ miałam 17.05 cykle 28-29dniowe. Ale już inne kalkulatory pokazują mi między 25-26.02. Z tym, ze ja wiem kiedy w tym cyklu była owulacja bo już w 9dc. I ciąża powinna być starsza niż wylicza aplikacja.

Ja wam powiem dziewczyny że w poprzedniej ciąży przy plamieniu czy nawet dziwnym bólu brzucha dzwoniłam do lekarza a on mnie w ten sam dzień przyjmował. On zawszę mi mówił że lepiej więcej razy niż o raz za mało... tego się też trzymałam.

Ja wam powiem dziewczyny że w poprzedniej ciąży przy plamieniu czy nawet dziwnym bólu brzucha dzwoniłam do lekarza a on mnie w ten sam dzień przyjmował. On zawszę mi mówił że lepiej więcej razy niż o raz za mało... tego się też trzymałam.
Ja najchętniej bym już poszła do lekarza sprawdzić to no ale nie mam jak bo pracuje ten tydzień drugie zmiany . Niestety nic nie poradzę.
W poradni K termin na wizytę następny czwartek choć mówiłam że mam plamienia i jestem we wczesnej ciąży...
Prywatnie- dzień później. No cóż zrobić.
Dzwonilam do doktorki -a duphaston 2x dziennie.

A jak narazie plamienie ustało. Może to faktycznie tylko chwilowe albo z zagnieżdżenia.. albo jakas infekcja?
już sama nie wiem. Martwię się ale nie mam wpływu na przyspieszenie wizyty.

reklama
A jak narazie plamienie ustało. Może to faktycznie tylko chwilowe albo z zagnieżdżenia.. albo jakas infekcja?
już sama nie wiem. Martwię się ale nie mam wpływu na przyspieszenie wizyty.
Gabrysia zagniezdzenie jest po owulacji po nim wydziela się hormon ciążowy więc skoro jesteś w ciąży to juz po zagnieżdżeniu.

Do góry