reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Witam wszystkie nowe Mamy :) gratuluję fasolek :)
Ja dziś się obudziłam z bolacym gardłem :(
Zaraz płukanie wodą z solą...
Poza tym ciążowo w miarę dobrze. Są objawy ale wszystkie lekkie. Delikatne mdłości, pokluwanie po bokach podbrzusza, powiekszone tkliwsze piersi, trochę większe zmęczenie no i zawroty głowy przy wstawaniu wiadomo przez nizsze ciśnienie. Aaa no i super wahania nastroju, rozdrażnienie hehe ;) ale z tym wszystkim idzie normalnie żyć i funkcjonowac czyli to lajtowe objawy.
Miłej soboty Dziewczyny :)

Mam nadzieje, ze nie rozwinie Ci sie infekcja. Mnie czasem rano bolalo a pozniej samo przechodzilo.

Co do rozdraznienia - fakt, fakt, fakt :p Ja tez mam niskie cisnienie. A pijesz kawe? Bo ja rok temu odstawilam, choc kiedys bylam wielka koneserka czarnej kawy :)

reklama
Megi, bez kawy z łóżka nie wstaję ;)
Wiem ze to niekoniecznie zdrowe, ale.kawa z mlekiem pomaga mi i na te małe mdłości po przebudzeniu i daje kopa. Z synkiem w ciąży też pilam 2-3 kawy.Nigdy z niej nie zrezygnowałam ani mnie nie odrzucilo. Wręcz mam mega smaka na sypaną a nie rozpuszczalską ;) a dlaczego Ty odstawiłas?
Czuję że infekcja może się rozwinąć ale będę robić co dozwolone by to zatrzymać.
Ja powinnam nadrobić trochę czytanie a przy szalonym 2 latku kiepsko z czasem a wieczorem zwyczajnie padam. No a tu szykuje się powtórka z rozrywki także poczytam w pełnym relaxie jak dzieciaki na wakacje wyjadą hahaha ;) :D

Ja musiałam mieć amino by potwierdzić na 100% co się dzieje . A przez nifty straciłam kolejne 3tyg czekania na wynik

Megi, bez kawy z łóżka nie wstaję ;)
Wiem ze to niekoniecznie zdrowe, ale.kawa z mlekiem pomaga mi i na te małe mdłości po przebudzeniu i daje kopa. Z synkiem w ciąży też pilam 2-3 kawy.Nigdy z niej nie zrezygnowałam ani mnie nie odrzucilo. Wręcz mam mega smaka na sypaną a nie rozpuszczalską ;) a dlaczego Ty odstawiłas?
Czuję że infekcja może się rozwinąć ale będę robić co dozwolone by to zatrzymać.
Ja powinnam nadrobić trochę czytanie a przy szalonym 2 latku kiepsko z czasem a wieczorem zwyczajnie padam. No a tu szykuje się powtórka z rozrywki także poczytam w pełnym relaxie jak dzieciaki na wakacje wyjadą hahaha ;) :D
Jeśli na gardło nie pomogą naturalne środki polecam Ci Argentin T. Mi ten spray swietnie pomaga na gardło, a jest na nim napisane, ze można stosować w ciąży (oczywiście to warto dopytać lekarza).
Ja dziewczyny jestem bardzo słaba i ciagle mam mdłości, czasem dopadają mnie rano, czasem popołudniu czy wieczorem, są męczące;)

Jestem takiej myśli :)
Jakie macie sposoby na nudności?ostatnie parę dni mam je prawie przez cały dzień a to takie męczące..za 2tyg.planujemy urlop nad morze

Cześć Kobietki [emoji846]
Witam wszystkie nowe mamusie [emoji846]
Ja dzisiaj mam w końcu leniwa sobotę, jeszcze się wyleguje w łóżku. Mojego pana nie ma, gdzieś w Polsce buszuje (jest sędzia sportowym i niestety w sezonie, czyli przez 7-8 miesięcy w roku jestesmy skazani na oddzielne weekendy, a jak się zdarzy tak, ze on ma akurat wolne to w sobotę i czasem niedziele pracuje ja bo akurat tak mi wypada sobota lub mamy jakiś weekendowy event w pracy. Ehhh... życie ), aleeeee...., dziś mam wolne i się lenie.. mój plan na dziś: balkon, książka plus dobra muzyczka.., co do Kinga, tez lubię. Ostatnio pochłonęłam „To”, a dziś dla odmiany, chciaz nie mój gatunek ale wyjątkowo mi się spodobała kończę Jojo Moyes i zabieram się za Bondę. [emoji846]
Jeśli chodzi o ciążowe objawy. Tylko piersi, a poza tym zero. Dosłownie nic a nic.,, normalne to?

Miłego, bezstresowego dnia [emoji8]

Ostatnia edycja:
Jestem takiej myśli :)
Jakie macie sposoby na nudności?ostatnie parę dni mam je prawie przez cały dzień a to takie męczące..za 2tyg.planujemy urlop nad morze
Mnie też od kilku dni męczą mdłości. Najgorzej jest rano przy myciu zębów, w komunikacji miejskiej i gdy mam pusty żołądek. Pomaga mi najbardziej jedzenie (takie od którego mnie nie odrzuca), przekąski typu niezbyt dojrzały banan, wafle ryżowe, melisa, miętowe cukierki i lepiej się czuję na świeżym potwietrzu (np. wieczorny spacer) - także nad morzem chyba będzie lepiej. Ale i tak mdłości wracają...
Jeśli masz jakieś inne sposoby, to z chęcią wypróbuję :)

reklama
Mnie też od kilku dni męczą mdłości. Najgorzej jest rano przy myciu zębów, w komunikacji miejskiej i gdy mam pusty żołądek. Pomaga mi najbardziej jedzenie (takie od którego mnie nie odrzuca), przekąski typu niezbyt dojrzały banan, wafle ryżowe, melisa, miętowe cukierki i lepiej się czuję na świeżym potwietrzu (np. wieczorny spacer) - także nad morzem chyba będzie lepiej. Ale i tak mdłości wracają...
Jeśli masz jakieś inne sposoby, to z chęcią wypróbuję :)

Do góry