reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Fanka kadry, justina - gratuluję udanych wizyt,pęcherzyki będą tylko rosnąć! :))) a w nich fasolinki :)
Ja dziś bardzo szczęśliwa :)
Tak jak pisałam, nie wytrzymalam do 21wszego, poszłam dziś i TAK, oto jest mały człowiek
Wg OM 7+1 wg USG tydzień wcześniej(6+0-6+1), czyli różnica jak na poprzednim USG.
Pęcherzyk ciążowy 15mm
Pęcherzyk żółtkowy 5,5 mm
CRL 2,36 mm (ale maleństwo :) )
FHR - TAK :) czyli bijące serduszko, sama jej mówię ze widzę i czy to jest to To pochwalila za spostrzegawczość hehe ;)

Kolejne USG za tydzień, już u mojej ginekolog na nfz :)

Dziewczyny, właśnie do mnie dotarło że jestem w ciąży!!!

reklama
A tak z innej beczki - do kiedy chcecie czekać aby poinformować rodzinne / pracodawcę?
O rodzinne się nie obawiam (moze za wyjątkiem rodziną narzeczonego bo to typowe tzw "konserwy" i mogą ślub sugerować ... niestety ciężko im to zrozumieć że ja jestem nie wierząca i jak można...
O pracodawcy to tez jakaś masakra bedzie. Pracuje w biurze rachunkowym w sumie w 4 dziewczyny z czego jedna z nich dwa tyg temu pochwaliła sie że spodziewa sie dziecka (termin ma na 4.01). Jak teraz ja oznajmie ... obawiam sie reakcji ...

U mnie z objawow to jedynie delikatne pobolewanie brzucha, cycki jak z kamienia i mega bolace i czasem mdłości ale to takie na 10 sek i przechodzi ;)
U mnie to z pewnością zmienny nastrój. Raz sie śmieje a po chwili rycze z byle czego. Np moje pobieranie bety zawsze kończyło sie płaczem .... pielęgniarka sie martwiła ze moze za bardzo mniej bolało a mnie rozwala od środka i łezki mi leczą (tłumacze ze oczy sie pocą).
Bruch trochę jakby bardziej wzdęty, wrażliwe sutki i reaguje na zapachy (tzn wszystko mi śmierdzi). Poza tym mam stan podgorączkowy i mega senność mnie bierze w środku dnia (tzn w pracy).

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Super, że wizyty udane. Cieszę się z Waszych fasolek jak ze swojej [emoji173]️ teraz czekajcie na kolejne wizyty. Niech rosną pestki zdrowo.

Gratuluję udanych wizyt :) u mnie ból piersi i zaczyna mnie mdlic na zapachy :) w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów , więc czuje coś że ta ciąża nie będzie dla mnie łaskawa:(

reklama
Same dobre wiadomosci:) super dziewczyny, cieszę się, że są pęcherzyki ciązowe i ze wszystko ok:) oby i u mnie za tydzien bylo wszystko dobrze:-)

Do góry