Na chwile obecną biorę tylko kwas foliowy - wolałam nic innego nie brać bez konsultacji z lekarzem.suplementów jest cała masa i już powinnaś je brać. ja polecam femibion
reklama
Katharina85
Zaangażowana w BB
podejrzewam, że dobór witamin jest kwestią indywidualną. lekarz raczej nie narzuca firmy, jaką powinnaś wybrać. ważne, żeby były przeznaczone dla kobiet w ciąży
martoosia04
Fanka BB :)
A ja mam takie pytanie: dlaczego temat wątku to „LUTOWE MAMY 2018?” chyba 2019
Ninka86
Ja też się umówiłam dopiero na 22.06 bo wtedy może już coś więcej zobaczęSzybkie jesteście dziewczyny z tymi wizytami. Ja pójdę w przyszły piątek lub później w poniedziałek, bo w poprzedniej ciąży się pospieszylam i nic nie było widać. Liczę, że teraz już zobaczę serduszko.
Powodzenia na wizytach
Za wszystkie dziś wizytujące trzymam mocno kciuki!
Dziękujemy :-)Ja też się umówiłam dopiero na 22.06 bo wtedy może już coś więcej zobaczę
Za wszystkie dziś wizytujące trzymam mocno kciuki!
Katharina85
Zaangażowana w BB
dajcie znać!
ForgetMeeNot
Czekamy na wieści [emoji846]
Hej, a wiec byłam u dr. Spojrzał w moje wyniki bety i pobrał cytologię i zrobił mi usg dopochwowe. Na chwile obecną widziałam kółka (jasne większe i ciemne mniejsze) ale wg dr na tym etapie jest to prawidłowy obraz. W sumie to nawet nie zapytałam sie o to jaki to tydz ciąży (gapa ze mnie). Zapytałam sie natomiast o suplementację to ma mi ja zapisać dopiero na kolejnej wizycie 12.07. Wg mojego kalendarza ciąży (liczony od 1 dnia ostatniej miesiączki) byłby to 5 tydz. Także musze byc cierpliwa i czekać mc - nie wiem jak dam radę :-)
reklama
Fanka Kadry
A więc teraz ja oczywiście ZA WCZEŚNIE na cokolwiek ale ja to wiedziałam i byłam N to przygotowana. Pani doktor po zobaczeniu wyników bety powiedziała,ze owszem super wzrost, bardzo obiecujący ale wartości jeszcze małe więc pewnie nic nie zobaczymy ale oczywiście zrobiła UGS wszystko posprawdzala, wszystko jest ok i znalazła pecherzyk maaąlusienki 3mm i podobno 4 tydz 6d. Ale mówi,ze dziś nie jest w stanie nic więcej powiedzieć dlatego mam przyjść za tydzień i zobaczymy czy coś ta mała pestka urosła ale mówi,ze wszystko dobrze świadczy, ta beta i macica rozpulchniona. Zrobiła mi jeszcze cytologia,bo nie miałam z 5 lat więc ja nie żałuję,ze poszłam a za tydzień będę wiedziała już dużo więcej