reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
podejrzewam, że dobór witamin jest kwestią indywidualną. lekarz raczej nie narzuca firmy, jaką powinnaś wybrać. ważne, żeby były przeznaczone dla kobiet w ciąży

Szybkie jesteście dziewczyny z tymi wizytami. Ja pójdę w przyszły piątek lub później w poniedziałek, bo w poprzedniej ciąży się pospieszylam i nic nie było widać. Liczę, że teraz już zobaczę serduszko.

Powodzenia na wizytach :)
Ja też się umówiłam dopiero na 22.06 bo wtedy może już coś więcej zobaczę ;)
Za wszystkie dziś wizytujące trzymam mocno kciuki!

Hej, a wiec byłam u dr. Spojrzał w moje wyniki bety i pobrał cytologię i zrobił mi usg dopochwowe. Na chwile obecną widziałam kółka (jasne większe i ciemne mniejsze) ale wg dr na tym etapie jest to prawidłowy obraz. W sumie to nawet nie zapytałam sie o to jaki to tydz ciąży (gapa ze mnie). Zapytałam sie natomiast o suplementację to ma mi ja zapisać dopiero na kolejnej wizycie 12.07. Wg mojego kalendarza ciąży (liczony od 1 dnia ostatniej miesiączki) byłby to 5 tydz. Także musze byc cierpliwa i czekać mc - nie wiem jak dam radę :-)

reklama
A więc teraz ja :) oczywiście ZA WCZEŚNIE na cokolwiek ale ja to wiedziałam i byłam N to przygotowana. Pani doktor po zobaczeniu wyników bety powiedziała,ze owszem super wzrost, bardzo obiecujący ale wartości jeszcze małe więc pewnie nic nie zobaczymy :) ale oczywiście zrobiła UGS wszystko posprawdzala, wszystko jest ok i znalazła pecherzyk maaąlusienki 3mm i podobno 4 tydz 6d. Ale mówi,ze dziś nie jest w stanie nic więcej powiedzieć dlatego mam przyjść za tydzień i zobaczymy czy coś ta mała pestka urosła :) ale mówi,ze wszystko dobrze świadczy, ta beta i macica rozpulchniona. Zrobiła mi jeszcze cytologia,bo nie miałam z 5 lat więc ja nie żałuję,ze poszłam a za tydzień będę wiedziała już dużo więcej :)

Do góry